Continuă nemulțumirile după prima etapă a Superligii: "Mi se pare o variantă ieftină a VAR"
articol scris de Digi Sport19.07.2022, 07:59
Sistemul VAR a ajuns și în România odată cu acest sezon competițional care se află la început, dar după cum mulți oameni anticipau, au existat probleme, lucru confirmat chiar de FRF.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Mai multe partide au experimentat dificultăți când a venit vorba de funcționalitatea VAR, iar acum un antrenor din Superliga României iese la atac.
Adrian Mihalcea, nemulțumit de sistemul VAR
Adrian Mihalcea, tehnicianul celor de la Chindia Târgoviște, nu s-a abținut după eșecul formației sale și a oferit un punct de vedere prin care nu se declară întocmai un fan al sistemului VAR și a modului în care a fost implementat în România.
"Văd că încă sunt probleme cu acest sistem, mi se pare că este o variantă ieftină a VAR-ului. Sper să nu greșesc și să nu mai fie erori care să influențeze rezultatul", a spus Adrian Mihalcea.
Probleme cu VAR-ul în Superliga României
La meciul dintre FCSB - U Cluj, monitorul de la marginea terenului nu a fost funcțional, din cauză că, înainte de meci cu doar câteva minute, a cedat conexiunea.
Astfel, un comunicat postat pe FRF ieri, înainte de partidele FC Botoșani - Chindia și Petrolul - FC Voluntari, a anunțat că au existat diverse probleme cu sistemul VAR.
”Au existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum (n.r. ieri).
Deși s-au făcut teste pe stadioane, situația este diferită la momentul meciului. Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiții de solicitare maximă și nu se prezintă în cele mai bune condiții.
Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncționalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR și cei aflați pe teren și la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.
La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuațiile de tensiune electrică au afectat funcționalitatea sistemului.
În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize.
Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toți cei implicați, atât pentru arbitrii, cât și pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane.
E nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situații au fost prezente și în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR”, se arată în comunicat.
Urmează o ședință
În cadrul aceluiași comunicat, comisia a anunțat că după încheierea etapei va avea loc o ședință al cărei scop va fi identificarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor.
”La finalul primei etape, adică și după disputarea meciurilor de azi, va avea loc o ședință de analiză vis-a-vis de de aspectele menționate pentru a se corecta situațiile apărute, având în vedere că în etapa a doua vor exista alte stadioane pe care se vor disputa în premieră meciuri cu VAR”, a anunțat echipa de implementare a VAR în România.
Etichete: adrian mihalcea , var , superliga româniei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...