Comunicatul CNI confirmă conflictul de la Dinamo. Care e următorul pas pentru construcţia celor patru arene
12.04.2017, 15:28Neînţelegerile dintre CS Dinamo şi Nicolae Badea pun în continuare în pericol construirea unui nou stadion Dinamo.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Compania Naţională de Investiţii a anunţat finalizarea avizelor pentru doar trei dintre cele patru stadioane pe care Bucureştiul s-a obligat să le refacă pentru organizarea a patru partide de la Euro 2020.
Documentaţia pentru arenele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua este în grafic, spre deosebire de cea pentru stadionul din Ştefan cel Mare, care are o situaţie juridică mai complicată.
La stadionul Dinamo sunt mai mulţi proprietari, între care şi Nicolae Badea, care ar fi de acord cu reconstrucţia stadionului doar dacă va primi în schimb aceleaşi facilităţi, lucru cu care CNI nu este de acord. Totuşi, Badea a afirmat că nu se opune reconstrucţiei arenei din Ştefan cel Mare.
CNI a confirmat astfel informaţiile Digi Sport şi a anunţat care sunt paşii următori pentru ridicarea celor trei arene.
Comunicatul integral al CNI
"CNI a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren și studiile de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua, parte din angajamentele asumate de România pentru organizarea la București în 2020 a patru partide din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de fotbal.
În perioada următoare, studiile de prefezabilitate vor fi supuse avizarii în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Adminstrației Publice și Fondurilor Europene și vor fi depuse pentru obținerea avizului Ministerului Finanțelor Publice (conform 88/2013). Ulterior obținerii acestor avize, vor fi contractate serviciile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate. Valoarea finală a investițiilor pentru fiecare stadion, precum și lucrările care urmează a fi realizate vor fi stabilite de studiile de fezabilitate, iar indicatorii tehnico-economici ai investițiilor vor fi aprobați prin Hotărâre de Guvern.
Până la această dată, cel de-al patrulea stadion, respectiv Stadionul Dinamo, nu a fost predat către CNI pentru a putea fi demarate procedurile specifice pentru avizarea indicatorilor tehnico-economici.
De asemenea, CNI, împreună cu MDRAPFE, a demarat procedurile în vederea actualizării Hotărârii de Guvern nr. 1.093/2013 astfel încât să fie actualizată componența Comitetului interministerial de coordonare pentru organizarea Turneului Final al Euro 2020, precum și constituirea Grupului Operativ de Lucru (G.O.L.), care va avea ca obiectiv asigurarea condițiilor necesare pentru pregătirea și desfășurarea efectivă la București a celor patru meciuri din cadrul Turneului Final al Campionatului European de fotbal 2020.
Pentru organizarea la București în anul 2020 a celor trei partide din faza grupelor și a unui meci din optimile de finală din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de fotbal, România și-a asumat, printre altele, realizarea a patru arene moderne și funcționale, care vor totaliza peste 70 000 de locuri. Compania Națională de Investiții S.A. (CNI) a acceptat această provocare și încă din anul 2016 a pornit procedurile pentru promovarea și realizarea celor patru arene sportive".
Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Euro 2020: trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală.
VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT
Etichete: stadioane euro 2020 , stadion dinamo euro 2020 , stadioane bucuresti euro 2020 , stadioane refacute euro
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...