Cine sunt oamenii care o vor judeca pe Simona Halep, în procesul în care cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari
articol scris de Digi Sport26.02.2024, 14:24
Simona Halep (32 de ani) așteaptă cu nerăbdare verdictul de la TAS, dar și procesul pe care l-a intentat pentru a-și demonstra nevinovăția în cazul de dopaj.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
La începutul lunii februarie (7-9), Simona Halep a fost audiată timp de trei zile la Lausanne. Ulterior, campioana noastră a dat în judecată firma canadiană care a produs suplimentul contaminat și cere despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari.
Halep, proces civil la New York. Va fi judecată de oameni simpli
Galerie Foto
Pentru a fi convinsă că va avea parte de un proces cinstit, dar și pentru că va avea loc în Statele Unite ale Americii, sportiva din Constanța a cerut un juriu format din oameni simpli.
CNN a aflat detalii din dosarul depus de Simona Halep la un tribunal din Manhattan, în care sportiva a invocat că suplimentele produse de canadienii de la Quantum Nutrition erau contaminate.
Procesul pe care Simona Halep l-a intentat firmei Quantum Nutrition se va derula la Tribunalul Manhattan (New York). Procesul, care va fi unul civil, va fi judecat de către oameni simpli.
”Reclamanta cere un proces cu jurați în toate spețele”, se arată în dosarul făcut public de Tribunalul din Manhattan.
În primă fază, Halep are posibilitatea de a ajunge la o înțelegere cu cei de la Quantum. Dacă cele două părți nu vor ajunge la un numitor comun, va urma procesul.
”Judecătorul se asigură că procesul nu va dura mult și le explică juraților care sunt regulile. Sistemul cu jurați e costisitor (plata unei diurne este de 50 de dolari pe zi și cazare, dacă jurații trebuie să rămână peste noapte), așa că Halep trebuie să bage adânc mâna în buzunar.
Există doua tipuri de curți cu jurati în sistemul judiciar american! „Petit jury” este format dintr-un număr relativ redus de jurați, între 6 si 12 persoane. Într-un proces civil, așa cum este cel al Simonei Halep, rolul acestui tip de juriu este să ia cunoștință de probele prezentate de-a lungul procesului în fața instanței de judecată, să determine dacă prejudiciul produs uneia dintre părți există și este culpabil uneia dintre părți.
Al doilea tip de juriu, „Grand jury”, este format dintr-un număr de jurați care poate varia între 16 si 23, având o competență mult mai specializată”, susține prosport.ro.
Detaliul care i-ar putea salva cariera Simonei Halep! Ce au aflat americanii
Jurnaliștii de peste Ocean au precizat că nu există nicio declarație, pe eticheta suplimentului consumat de sportivă, care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului, substanța interzisă pentru care Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul anti-doping.
"Halep tocmai a terminat procesul de apel la TAS și așteaptă acum rezultatele pentru a afla dacă își va putea continua sau nu cariera sau dacă va trebui să ispășească o parte sau toată suspendarea. Dar detaliile produsului Keto MCT arată că ingredientele chinezești necunoscute folosite pot reprezenta un atuu important al Simonei în acest caz.
Canadienii ar fi folosit ingrediente chinezești în loc de cele din Oceanul Pacific, așa cum ar fi trebuit să se întâmple, conform etichetei. O acțiune în justiție a fost înaintată la Curtea Supremă, Halep încercând să recupereze 10 milioane de dolari.
În descrierea produsului se spune că are doar patru ingrediente și că provine din nuci de cocos premium. Dar formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific este probabil problema, conform avocaților lui Halep.
Această formulă este folosită pentru că ajută la construirea unui colagen de bună calitate. Dar nu există nicio declarație pe etichetă care să avertizeze oamenii cu privire la prezența Roxadustatului care, în schimb, este folosit pentru a trata persoanele cu anemie.”, scrie Tennisupdate.com.
Verdictul în cazul Simonei Halep este așteptat la finalul lunii martie
”În prezent, completul de arbitraj deliberează și pregătește hotărârea arbitrală care conține decizia sa. La momentul redactării, nu este posibilă indicarea unei date pentru notificarea sentinței arbitrale către părți”, a transmis TAS, potrivit Fanatik.
Simona Halep speră că suspendarea îi va fi redusă semnificativ pentru a putea reveni imediat pe teren. Românca și-a început perioada de suspendare din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja un an și jumătate din suspendarea de patru ani.
Până la aflarea verdictului, Simona Halep mai are de așteptat, foarte probabil, cel puțin încă o lună.
TAS ar urma să anunțe decizia în cazul româncei undeva la finalul lunii martie.
Etichete: simona halep , simona halep wta , simona halep suspendare , simona halep roxadustat , simona halep proces , simona halep depunctare
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...