Cerinţele CSA pentru a ceda marca Steaua: 10% din venituri, inclusiv din transferuri. "E preţul corect"
20.02.2015, 14:46Conducerea Stelei a refuzat oferta înaintă de Ministerul Apărării Naţionale, pentru a putea folosi marca, a dezvăluit juristului CSA Steaua, Florin Talpan.
SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
"Eu am propus să se încheie un contract de licenţă de marcă, prin care să le dăm posibilitatea să folosească emblema până când se stabileşte un preţ de către un evaluator avizat. Iar la preţ să fie un preţ provizoriu astfel încât niciuna dintre părţi să nu piardă. Ei nu au mai fost interesaţi de acest demers şi s-a ajuns în această situaţie.
Conducerea armatei îşi dorea un procent de 10% din toate veniturile pe care le obţineau ei şi cred că era vorba de un preţ corect, pentru că este vorba de brandul Steaua. Eu aşa vedeam situaţia şi din vânzarea jucătorilor, pentru că acel jucător purta acest brand pe piept. Nu se pune problema de a vinde acest brand, se pune problema de a stabili un preţ", a precizat Talpan, la sport.ro.
De asemenea, oficialul CSA susţine că, în motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată foarte clar faptul că echipa de fotbal nu poate folosi denumirea de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, chiar dacă această este înregistrată la Registrul Comerţului.
"Din motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie reiese foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai este îndreptăţită să folosească numele de Steaua Bucureşti. Lucrul acesta rezultă din motivarea hotărârii. Noi ştim că o marcă este formată dintr-un element lucrativ şi un element verbal. Atâta timp cât s-a anulat acea marcă, este foarte clar că Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai are dreptul să folosească numele Steaua Bucureşti. Având în vedere că este înregistrată, ei pot să folosească FCSB, dar din ce am înţeles cei de la Venus Bucureşti au făcut o adresă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, deci vor fi probleme inclusiv cu acea siglă pe care ei o folosesc.
Denumirea de Fotbal Club Steaua Bucureşti nu o mai pot folosi, pentru că motivarea deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie spune foarte clar că nu mai au acest drept. Chiar dacă este înregistrată la Registrul Comerţului cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti, având în vedere că este Steaua Bucureşti în cuprinsul acestei denumiri, se încalcă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi vom lua măsurile care se impun. O să-i chemăm în judecată şi vom solicita daune", a explicat juristul.
În acelaşi timp, Florin Talpan a spus că au fost făcute toate demersurile necesare pentru ca CSA să poată înfiinţa o echipă de fotbal, o decizie finală urmând să fie luată de MApN.
"Eu m-am zbătut pentru a da o satisfacţie suporterilor, care am văzut că m-au susţinut şi pentru foştii mari sportivi, care au câştigat Cupa Campionilor Europeni. Am făcut toate demersurile de modificare a regulamentului de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi, începând cu data de 24 noiembrie, ne dă posibilitatea să ne înfiinţăm echipă de fotbal. Eu zic că asta ar fi soluţia cea mai viabilă la ora actuală pentru a continua tradiţia. Decizia va veni însă de la conducerea Ministerului Apărării Naţionale", a conchis Talpan.
Steaua - Rapid, din etapa a 18-a a Ligii 1, care se va juca în Ghencea, programat duminică, 22 februarie, de la ora 20:30, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.
Cele mai importante faze VIDEO vor fi redate în timp real pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.
Etichete: steaua , csa steaua , program digi sport , liga i , digi sport , digisport , digi sport live , digi sport online , mapn , florin talpan
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de...