Video Căutările nesfârşite ale lui Reghe, cauza principală a declinului Stelei. Cifrele nefardate ale unei perioade negre
16.12.2016, 22:26Steaua se află într-o criză fără precedent în istoria recentă, cu doar două victorii în ultimele nouă partide în toate competiţiile. Vina pentru situaţia creată îi aparţine în mare parte lui Reghecampf, cred mulţi specialişti, însă şi campania de transferuri slabă şi accidentările au contribuit la rezultatele dezamăgitoare ale echipei.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Tehnicianului i se reproşează în primul rând faptul că a schimbat permanent, de multe ori împotriva logicii, cei mai mulţi dintre fotbalişti fiind folosiţi pe alte posturi decât cele de bază. Antrenorul nu a găsit în niciun moment un prim "11" ideal şi nici măcar nu a ajuns la o oarecare cristalizare a formulei de start. Idependent de Reghe, absenţa unui fundaş dreapta şi accidentarea lui Tănase (moment în care Steaua a rămas fără o soluţie evidentă pentru jucătorul eligibil pentru U21. În cele din urmă l-a găsit pe Ovidiu Popescu, dar şi acesta a avut două perioade de indisponibilitate) şi-au adus aportul la această stare nefirească.
Colegii de la Fotbal Club s-au oprit în această seară la acest adevărat vârtej al schimbărilor la nivelul primului "11", în campionat, iar lucrurile au luat o turnură total neaşteptată. Concluzia este simplă: staff-ul tehnic nu a identificat formula corectă în Liga 1, iar schimbările dese au dus la fracturi evidente în jocul echipei şi la o lipsă de coeziune.
Echipa tip. Observăm că niciun jucător nu a evoluat mai mult de 15 partide din cele 20 pe postul de bază. În plus, niciodată această formaţie - ideală, dacă ne raportăm la numărul de jocuri avute de fiecare fotbalist - nu a început vreun meci.
"Trebuiau ca 6 jucători să aibă 18 partide pe poziţiile lor", a explicat Dică, fostul secund al lui Rădoi la Steaua.
Fundaşii centrali. S-au folosit nu mai puţin de cinci perechi de fundaşi centrali, Tamaş şi Toşca alcătuind cel mai folosit cuplu; totuşi, cei doi au adunat în campioant doar 8 meciuri împreună.
"E mult să foloseşti cinci variante diferite în acea zonă, mai ales dacă ne gândim că anul trecut Toşca şi Varela au jucat în toate meciurile când nu au fost accidentaţi. Fundaşii centrali trebuie să se sincronizeze", a opiniat Duckadam.
Cuplul de mijlocaşi centrali. Dacă la capitolul precedent s-a evidenţiat o inconstanţă teribilă, în privinţa mijlocaşilor centrali lucrurile capătă accente comice. La acest fapt a contribuit şi accidentarea lui Pintilii, dar chiar şi aşa, Reghe a folosit în campionat nu mai puţin de 11 variante diferite în această zonă. Bourceanu şi Muniru au constituit cel mai folosit cuplu, cu patru partide împreună.
"Noi acum avem răspunsurile de ce Steaua nu are rezultatele pe care şi le doreşte. În general la o echipă, zona centrală (fundaşii centrali, mijlocaşii centrali, al doilea vârf şi atacantul) e baza. De acolo începi, în zona centrală trebuie să ai fotbalişti care să fi evoluat mult împreună. Pe benzi poţi să mai schimbi, dar în special mijlocaşii centrali trebuie să aibă meciuri împreună: ei dau tonul la pressing, dau tonul la faza de construcţie, coordonează jocul", a spus Dică, completat de Balint: "Noi în '86 am fost 16 jucători toţi. "11"-le standard şi 2-3 care mai intrau. E adevărat, nu erau atâtea meciuri, dar eram o echipă închegată, exista coeziune".
Polivalenţa. Cu un lot slab din punct de vedere valoric, Reghecampf s-a văzut în multe momente nevoit să improvizeze. Astfel, trei jucători au evoluat pe cel puţin trei posturi.
"E important să ai jucători polivalenţi, dar trebuie să găseşti postul în care aceştia dau cel mai bun randament. Poţi să faci aceste teste în perioadele de pregătire, dar în campionat când tot încerci aceste permutări se simte în rezultate", a concluzionat Balint.
Presiunea pe Reghecampf în acest moment este mare, formaţia coborând pe locul trei în Liga 1, iar jocul fiind fără vreo perspectivă. Din iarnă, Steaua speră la un adevărat "restart", în condiţiile în care patronul a anunţat mutări importante.
Etichete: reghecampf , steaua reghecampf , reghe steaua , steaua reghecampf schimbari
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Jurnaliștii ruși de la „Sistema” - echipa de investigații din cadrul redacției ruse a Europei...