Exclusiv "Când erai mic ziceai 'stai că vin cu tata'!". Cum vrea să dea Mihai Iosif indicații de pe bancă, deși nu are licență PRO
articol scris de Digi Sport01.09.2021, 23:20
Patru antrenori din Liga 1 nu mai au voie să dea indicații de pe bancă pentru că nu au licență PRO, conform noilor reguli. Mihai Iosif este unul dintre aceștia. Antrenorul Rapidului vrea să găsească o soluție în acest sens, mai ales că a început cursurile pentru licență înainte ca această regulă să fie implementată, așa că "nu poți schimba regulile pe parcursul jocului".
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Mihai Iosif: "M-am înscris la școală înainte regula asta"
"Nu am perceput-o foarte bine (n.r. interdicția de a da indicații de pe bancă), atât eu, ca persoană, cât și echipa. Când erai mic, te duceai și ziceai 'stai că vin cu tata'. Eu trebuie să comunic cu jucătorii atât vizual, cât și verbal. Eu, dacă plouă sau ninge sau sunt 40 de grade, eu vreau să fiu exact ca jucătorul.
Ce simte el când îi dă cu grindină în cap, la fel și mie trebuie să-mi dea. Poate dacă eram pe margine, puteam să-l temperez un pic pe Albu.
Nu știu, am vorbit și cu Nico și sper să găsim o soluție și, în același timp, respect legea din România, dar ținând cont de ce a fost în ultimii ani, ținând cont că m-am înscris la școală înainte de ce a urmat, sper să se găsească o cale pentru a putea conduce echipa. O dispensă, o derogare, ceva de genul", a spus Mihai Iosif la Liga Digisport
Croitoru, Iosif, Poenaru și Prepeliță nu au licență PRO. Ce riscă dacă dau indicații de pe bancă
În acest moment, Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Marius Croitoru (FC Botoșani), Mihai Iosif (Rapid) și Andrei Prepeliță (FC Argeș) nu au licență PRO. Conform ROAF, niciunul dintre cei patru nu poate da indicaţii câtă vreme pe bancă sunt alţi angajaţi în staff-ul tehnic peste ei ca ierarhie.
"Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar Directorul Tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați) antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului.
Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, astfel:
- Liga 1 de la 6.800 lei pana la 13.570 lei
- Liga a 2-a de la 4.500 lei pana la 9.100 lei
- Liga a 3-a de la 2.270 lei pana la 4.560 lei", este scris la Articolul 59 din ROAF.
"Pe banca tehnică au dreptul de a fi prezente următoarele categorii de oficiali:
- 1. Conducător de delegație – (delegat/delegat supleant, ori team manager ori
director/manager sportiv) - 2. Antrenorul principal
- 3. Un antrenor secund
- 4. Director tehnic sau antrenor secund/preparator fizic/antrenor de portari
- 5. Medic
- 6. Medic /masor / fizioterapeut / asistent medical/kinetoterapeut
Persoanele menționate la punctele 1, 5 și 6 au obligația dovedirii calității deținute și atestării acesteia, după caz. Persoanele care dețin funcția de Președinte al clubului / administrator / delegat / manager general / director general sau orice altă persoană care deține o funcție echivalentă, precum și orice persoană care are calitatea de asociat sau acționat în cadrul frf.ro | clubului sau finanțează / sponsorizează / împrumută clubul, chiar dacă nu figurează în actele clubului dar a cărei apartenență la un club este de notorietate nu au dreptul de a lua loc pe banca de rezerve, cu excepția situațiilor în care persoanele respective au încheiat cu clubul în cauză un contract valabil de antrenor, vizat de Comisia Tehnică.
De asemenea, aceste persoane nu pot cumula funcția deținută cu funcția de team manager/ delegat al clubului / organizator competiții / director sportiv ș.a.m.d.
Nici un antrenor trecut în organigrama clubului nu are voie să fie trecut ca persoană oficială: team manager, director sportiv, manager, staff medical, masor. Conducătorul delegației (team managerul/directorul sportiv/manager sportiv/delegat/delegat supleant) are obligația de a-și dovedi calitatea prin purtarea unui ID. Membrii staff ului tehnic care au dreptul de a lua loc pe banca de rezervă au obligația de a purta la loc vizibil un ID (card de identitate profesională) care va cuprinde cel puțin numele, prenumele, funcția și numărul licenței aflate în termen de valabilitate. De asemenea și membrii staff-ului medical (medic și masor / fizioterapeut / asistent medical) au obligația de a purta ID-uri. Nerespectarea prevederilor de mai sus determină imposibilitatea persoanei respective de a ocupa un loc pe banca tehnică sau banca tehnică suplimentară.
Înaintea începerii fiecărui joc oficial, arbitrul va verifica documentele pe baza cărora oficialii fiecărei echipe, înscrişi în raportul de arbitraj, au acces pe banca de rezerve.
Pe banca suplimentară au dreptul de a lua loc un număr de 5 persoane, astfel:
- 1. Director tehnic sau antrenor secund / preparatorul fizic / antrenorul de portari
- 2. Director tehnic sau antrenor secund / preparatorul fizic / antrenorul de portari
- 3. Medic / maseur / fizioterapeut / kinetoterapeut / asistent medical
- 4. Medic / maseur / fizioterapeut / kinetoterapeut / asistent medical
- 5. Magaziner", se mai precizează în Regulamentul de Organizare al Activităţii Fotbalistice.
Etichete: licenta pro , mihai iosif
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...