Exclusiv Burleanu s-a dus cu două cereri mari la Min. Sănătăţii. Cea susţinută şi de Ştefan, "cu spectatori din 15 iunie", a fost respinsă
10.06.2020, 14:48Marţi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi secretarul general al LPF, Justin Ştefan, s-au întâlnit la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii instituţiei şi cu cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Cei doi oficiali au susţinut materialul pregătit de Comisia Medicală a FRF prin care era solicitat permiterea ccesului spectatorilor, într-un anumit procentaj, la meciuri.
FRF şi LPF au cerut ca din 15 iunie să poată intra la meciuri oameni care să acopere 10 la sută din capacitatea fiecărui stadion
Cererea legată de spectatori a fost cea mai importantă solicitare, dar reprezentanţii ministerelor au spus că până pe 1 iulie nu se pune problema. Atunci va exista o nouă rundă de discuţii şi se va lua în considerare situaţia de la momentul respectiv.
Oficialii fostbalului au solicitat ca pe stadioane să poate intră 10 la sută din capacitate, iar exemplul după care s-au ghidat a fost prevederea conform căruia sunt acceptate evenimente culturale cu 500 de oameni.
Ce mai curpinde protocolul înaintat ministerelor
"Biletele se vor comercializa exclusiv online și se vor livra prin curier sau prin sistemul print@home/ e-ticket.
Plata se va face online sau ramburs.
Pentru un loc ocupat se vor bloca 3 locuri libere orizontal și două rânduri vertical, în față. În total, pentru fiecare loc utilizat vor fi blocate 12 locuri. Se pot folosi și pachete pentru familie: pachete de maximum patru locuri consecutive vândute cu trei locuri libere între ele și două rânduri libere în față. Pentru pachetele Family se vor folosi sectoare dedicate.
În funcție de structura fiecărei arene sportive, se vor respecta principiile de bază trecute mai sus și se va alege varianta care oferă cel mai mare spațiu între suporteri.
Ex.: Pentru primul rând se va începe alocarea locurilor de la primul loc din stânga spre dreapta, iar pentru următorul rând pe care se vor ocupa locuri (rândul 4) se va proceda la alocarea locurilor de la dreapta spre stânga, ș.a.m.d.
- În momentul achiziției online a biletelor, pentru pachete destinate familiilor, se va solicita obligatoriu adresa de reședință pentru toți membrii familiei care iau parte la meci (respectând normele GDPR în vigoare). Organizatorul poate solicita dovada reședinței membrilor familiei care participă la meci din momentul accesului in perimetrul arenei sportive până la parasirea acestuia.
- Suporterii sunt obligați să păstreze distanța recomandată, 2 metri, în interiorul arenei sportive. Pe durata partidei, suporterii sunt obligați să își respecte locul inscripționat pe bilet și vor evita apropierea de ceilalti suporteri, excepție
făcând grupurile de maximum 4 persoane care și-au achiziționat pachetul de bilete tip „family” (sectoare speciale selectate). - Organizatorul își rezervă dreptul de a evacua persoana / persoanele care nu respectă această regulă.
- Masca de protecție este obligatorie atunci când suporterul nu se află pe locul său.
- Proprietarul arenei sportive / organizatorul se va asigura că fiecare toaletă este dotata cu:
- un număr suficient de dispensere de săpun lichid și gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosință, hârtie igienică.
- Proprietarul arenei sportive / organizatorul va curăța și dezinfecta toaletele înainte de accesul suporterilor în stadion și după fluierul de start al reprizei a 2-a, folosind un număr suficient de personal calificat. În perioada dintre cele două momente exprimate anterior, se golesc coșurile de gunoi și personalul dedicat se va asigura de completarea materialelor necesare (săpun lichid și gel dezinfectant, prosoape de hârtie de unică folosință, hârtie igienică).
- Montarea unor indicatoare pe podea, în zona toaletelor, pentru eventualele cozi care pot apărea, respectând distanța recomandată de 2 metri față de cealaltă persoană din față.
- Personalul auxiliar / de întreținere / de curățenie va purta obligatoriu masca de protecție și mănuși pe întreaga durată a prezenței acestora în interiorul arenei sportive".
Vor fi deschise bazele sportive pentru toată lumea. Dar cu restricţii
Al doilea punct major discutat a fost cel legat de deschiderea tuturor bazelor sportive şi reluarea antrenamentelor la fotbalul amator şi la copii şi juniori
În principiu, din 15 iunie se pot relua antrenamentele colective pentru fotbalul amator, seniori și juniori, pe terenuri situate în aer liber, prin respectarea măsurilor impuse de autorități.
- "Până la noi reglementări la nivel național, NU se pot desfășura evenimente fotbalistice în spații închise (ex. sală de sport, teren acoperit cu balon presostatic).
- În schimb, antrenamentele în spații închise pentru sportivii profesioniști (legitimați la un club) sunt reglementate prin ordinul comun MTS și MS, dacă se păstrează distanța de 2 metri și dacă fiecare sportiv are la dispoziție un spațiu de 7 metri pătrați.
- Prin excepție, terenurile acoperite se pot folosi dacă se pot aerisi foarte bine înainte de antrenament și după fiecare antrenament (terenuri acoperite cu un schelet metalic sau de lemn).
* Recomandările se pot modifica în funcție de situația epidemiologică locală și/sau în funcție de recomandările
instituțiilor abilitate.
Pot participa la antrenament:
- Doar persoanele care sunt asimptomatice;
- Orice jucător/membru staff care nu are o infecție acută (cu debut brusc, tuse, febră, dificultate în
respirație); - Orice jucător/membru staff care nu are temperatură mai mare de 37.3° C;
- Antrenamentele se vor disputa în grupuri reduse;
- Pentru un teren cu dimensiuni de aproximativ 42x22 metri numărul maxim de persoane pe suprafața de joc
va fi de 10; - La marginea terenului, se pot afla maximum 8 persoane care vor păstra distanța de 2 metri;
- Dacă baza dispune de mai multe terenuri, grupurile vor evita contactul (acces diferit);
- Jucătorii minori vor participa la antrenament cu acordul unui părinte sau tutore".
Etichete: justin stefan , razvan burleanu , spectatori liga 1 , protocol frf
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...