Video Becali a povestit cum a ajuns patronul Stelei: "Am vrut să luăm clubul în 3!" Cine şi cum a votat în 2003
17.01.2017, 13:31ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Gigi Becali a susţinut o conferinţă de presă în care a dorit să lămurească problema conflictului Steaua - CSA.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Finanţatorul roş-albaştrilor a venit în faţa reprezentanţilor presei cu acte prin care a dorit să arate cum s-au petrecut exact lucrurile în momentul în care a preluat clubul de fotbal.
"E un moment foarte important, această situaţie e foarte importantă. Eu mă închin şi vă spun aşa: Jur în faţa lui Dumnezeu că tot ce spun e pur adevăr, fără niciun fel de minciună.
În 2000, eram prieten cu Păunescu şi Piţurcă. Mergeam la Lido. Nea Viorel: 'Băi, Gigi, tu eşti tânăr, ai bani, o să ai nevoie de asta, de imagine, de celebritate. Eu sunt bătrân, nu am bani. Ţie îţi va folosi'. Intrăm într-o combinaţie, îmi spune că Steaua era spre faliment şi că nu mai putea supravieţui, avea nevoie de 4 milioane de dolari. În 2000 se întâmpla asta.
Contract de împrumut în 6.04.2000. În 2000 am dat 2 milioane de dolari, da? 6.04 şi 30.05, am dat 2 milioane, bani împrumut. Aici sunt toate, defalcate. După care, intervine un act de dare în plată. În 2000. Când am dat aceşti bani, în contract spune că banii pe care îi dau împrumut se vor transforma în societate pe acţiuni, Steaua, că doar nu eram prost să dau 2 milioane.
În 2001, act de dare în plată, pe 27.06. Până la ora aia dădusem 6 milioane şi în contract spune că am dat banii şi că se va face societate pe acţiuni şi că voi primi acţiuni de banii aceia.
Prin contractul de împrumut, ei se obligau să facă societate pe acţiuni, iar eu să primesc acţiuni. 2000, 2001, 2002 am dat bani la Steaua, 3 ani, apoi s-a făcut societatea pe acţiuni.
La fiecare contract scrie formula că îmi revin drepturile federative ale jucătorilor. Mirel Rădoi, Adrian Neaga, Claudiu Răducanu, Vintilă, Bălan, 5 jucători (...) Va primi acţiuni nominative emise de acesta, la valoare nominală, conform raportului.
Eu lui Piţurcă doar i-am răspuns, că a spus că am furat. Dacă din 2000 până în 2003 dau 10 milioane de euro la Steaua, am furat? Nu am furat. De fiecare dată o să-i dau răspunsul. Are şi el 4%. Războiul meu nu e Piţurcă. De fapt, lupta mea nu e cu nimeni. E cu cei răi din ţara asta, care vor să distrugă tot ce e bun.
Pentru acţiuni, primeam jucători. Act de dare în plată, 500.000 dolari, 318.000, tot aşa. Marian Aliuţă, Sorin Ghionea, care erau cumpăraţi din banii mei. 500.000, Opriţa şi Ogăraru. Act de dare în plată, 259.000 de dolari...Astea însumează aproape 10 milioane de dolari, ceea ce am dat eu din 2000 până în 2003. Bani! Ei nu aveau, că dacă aveau, dădeau ei. Sau nu voiau să dea. Cum de fapt nu au dat.
Nu mai spun că am vândut teren cu 4,5 milioane, care făcea 120 de milioane, ca să pot ajuta Steaua.
Contractul de care a spus nea Viorel, ăsta e, că mă tot amânau de 3 ani. Mă amânau, mă amânau. Aici e raportul de evaluare. Astea sunt făcute toate de nenea Viorel. Dacă tu Viorel Păunescu şi Piţurcă m-aţi adus într-o treabă...noi trebuia să luăm Steaua în 3. Piţurcă mi-a cesionat mare parte din bani, ca să am eu creanţe, că el nu avea bani. La fel şi nea Viorel. La un moment dat dădusem 40 de milioane. Acum, după ce m-ai băgat într-o gaură, că am acte, tu, Piţurcă, zici că am furat. Orice ar face, eu nu pot să zic nimic de Piţurcă. Nu zici lucruri urâte de un prieten. El, cum îşi aşterne, aşa doarme.
Aici intervine un lucru care e cel mai interesant. S-a făcut Adunarea Generală în 2003, după ce am dat 10 milioane de euro. Scrie aici Boroi George, care e acum comandantul CSA, a aprobat şi el şi a aprobat în Adunarea Generală să se facă societate pe acţiuni. Piţurcă Victor a semnat şi el să se facă societate pe acţiuni. Deci el a votat ca să fur eu. Aici îl avem şi pe Roşu Laurenţiu, comandantul clubului CSA de atunci, a votat. Erau 10 membri în Adunarea Generală a asociaţiei lui Păunescu, care erau conducerea CSA. Roşu şi Boroi au votat şi au semnat să se facă o societate pe acţiuni care să se cheme Steaua. Acum vin şi spun că am furat. Voi aţi votat că vreţi aşa. Eu am dat 10 milioane pe nimic, apoi mi-am cerut drepturile.
Uite ce au votat ei: procesul verbal, statutul societăţii comerciale. Uite, şi Piţurcă, care are 4%. uite ce au votat: să se înfiinţeze societatea Comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti. Această societate va prelua fără nicio altă formalitate locul în divizia A, subrogându-se în toate drepturile asociaţiei sportive, înscriere la Ministerul Tineretului, FRF, LPF. Deci Roşu şi Boroi, care sunt comandanţii clubului, au semnat ca societatea să se numească Steaua Bucureşti şi să preia toate drepturile, loc în divizie, palmares, tot. Semnează şi Piţurcă, uite, să se ia locul în Divizia A.
Am făcut toate demersurile, la Registrul Comerţului, nu comentăm la judecători. Că în România se supără CSM, că aducem atingere. Le spun şi eu, domnilor judecători, suntem oameni, mai greşim, mai facem un matrapazlâc. Toţi mai greşim, dar nu puteţi să spuneţi că zăpada e neagră. Am adus atingere? Dacă statul român îmi dă hotărâre judecătorească şi tu vii acum să schimb numele? Comandantul a votat şi a semnat, Boroi la fel. Cui trebuia să cer voie? Trebuia să cer voie CSA-ului? Cum, când ei au fost în Adunarea Generală şi au votat şi au semnat.", a declarat Gigi Becali, într-o conferinţă de presă.
Victor Piţurcă, Tudorel Stoica şi Marius Lăcătuş vin mâine, miercuri, 18 ianuarie, în studioul emisiunii Fotbal Club (ora 18:00, în direct la Digi Sport 1).
În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.
Curtea de Apel a decis pe 21 decembrie 2016 ca Becali să nu mai poată folosi numele Steaua. În mai 2016 Tribunalul Bucureşti a decis că Fotbal Club "Steaua" Bucureşti, club finanţat de omul de afaceri George Becali, îşi poate păstra numele.
Hotărârea nu a fost definitivă, Armata făcând apel. Verdictul nu este definitiv şi nu este executoriu, Becali putând face apel. Dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va menţine decizia, Steaua va fi obligată să revină la titulatura FCSB.
CSA a anunțat că-și va face echipă de fotbal, pe care o va înscrie în Liga a 4-a, Marius Lăcătuș fiind numit coordonatorul proiectului.
Etichete: steaua , becali , acte , csa , cum a luat becali steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Atacul de joi, în care a Rusia a lansat o rachetă balistică de mare putere asupra Ucrainei, a fost...