Analiza steliștilor după al 7-lea meci fără victorie. Neagu și Râpă au fost remarcații
30.01.2014, 23:15Steaua a remizat alb cu IKF Goteborg (VIDEO AICI) și roș-albaștrii continuă seria rezultatelor neconvingătoare din partidele amicale.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Reghecampf a trimis pe teren, contra suedezilor, o echipă lipsită de aportul căpitanului Bourceanu, dar și al altor piese grele cum ar fi Tănase, Chipciu, Gardoș sau Szukala. În primul "11" și-au făcut însă loc tânărul Grădinaru și Mihai Răduț. Tătărușanu a fost integralist, la fel ca Niță în precedentul amical al Stelei.
Ca și în partida cu Dinamo Kiev (VIDEO AICI), tehnicianul campioanei României a operat modificări abia în repriza secundă. Primul jucător care a părăsit terenul a fost Keșeru, care n-a impresionat nici de această dată și a rămas fără gol marcat pentru noua sa echipă.
Analiza steliștilor în partida cu IFK Goteborg:
Ciprian Tătărușanu - Titularul de drept al campioanei României a avut o prestație bună între buturile porții roș-albastre, reușind să rețină cu siguranță majoritatea balonelor. Portarul care negociază cu Fiorentina a fost însă depășit de două ori. Prima dată în minutul 62, când a scăpat o minge ușoară, dar Georgievski a îndepărtat pericolul, și a doua oară în minutul 82, când Varela a respins de pe linia porții.
Daniel Georgievski - apărătorul macedonean a avut o prestație bună per ansamblu în defensivă, însă n-a contat prea mult în atac. A ieșit în evidență de două ori, în minutele 63 și 63. Prima dată a scos din fața porții după o eroare a lui Tătărușanu, pentru ca apoi să faulteze clar în careu. Steliștii au avut însă noroc și centralul nu a acordat penalty.
Cornel Râpă - Fostul fundaș al Oțelului a jucat din nou în centrul defensivei și n-a avut prea mult de muncă în fața unei formații care n-a pus prea multe probleme. Lăudat și de Mihai Stoica la finalul partidei, Râpă este într-o creștere de formă evidentă, dar are șanse slabe să prindă un loc de titular în centrul defensivei în partidele oficiale. A greșit o singură dată, în minutul 82, când a sărit pe sub o minge și suedezii puteau deschide scorul. Varela a scos însă atunci de pe linia porții.
Fernando Varela - Jucătorul venit în vară de la Vaslui a părut că nu-și găsește locul în defensivă alături de Râpă și a avut mai multe intervenții imprundente de-a lungul partidei. A fost însă salvatorul Stelei în finalul meciului când a respins o minge pe care scria 1-0.
Iasmin Latovlevici - titularul obișnuit al postului de fundaș stânga la Steaua n-a impresionat cu nimic în partida cu IFK. Deși în mod normal este foarte activ în jocul ofensiv al Stelei, Lato a oferit o singură centrare remarcabilă, în minutul 90, însă Kapetanos a reluat peste poarta suedezilor.
Ionuț Neagu - Mijlocașul pare al doilea câștig al Stelei în pauza de iarnă, după Cornel Râpă. Pare înlocuitorul ideal pentru Bourceanu în cazul în care căpitanul Stelei va pleca la Trabzon. Deși a marcat primul gol al Stelei în amicale, aportul său ofensiv este însă destul de limitat, avânt ceva probleme la pasele lungi.
Mihai Răduț - Reghecampf a vrut să se despartă de el în iarnă și evoluția din meciul cu suedezii pare să-i dea dreptat antrenorului Stelei. Mijlocașul care a strălucit la Pandurii sezonul trecut nu s-a văzut pe teren și are șanse minime să prindă echipa în retur. Probabil nici postul nu l-a avantajat, ținând cont că mijlocașul preferă mai multă libertate pe teren.
Răzvan Grădinaru - A fost surpriza lui Reghecampf pentru meciul cu suedezii. Puștiul venit de la echipa de juniori a impresionat prin dezinvoltura arătată pe teren. A ratat prima ocazie importantă a roș-albaștrilor, dar a demonstrat că poate fi o soluție pentru viitor.
Claudiu Keșeru - Jucătorul venit liber de contract din Franța încă nu și-a găsit ritmul în echipa lui Reghecampf. Folosit de această dată în spatele vârfului, Keșeru n-a avut nicio ocazie importantă de gol și a fost primul jucător schimbat de Reghecampf.
Gabriel Iancu - Spre deosebire de Grădinaru, care a ieșit destul de mult în evidență, Iancu a părut destul de apatic în duelul cu IFK, deși a executat majoritatea fazelor fixe. A dat o singură centrare bună, la ocazia din minutul 78 a lui Kapetanos.
Pantelis Kapetanos - Grecul s-a zbătut mult în ofensiva Stelei, însă precizia i-a lipsit cu desăvârșire. A avut trei situații importante de a marca, una în prima repriză, când a fost blocat de un fundaș advers și două în finalul partidei, când n-a găsit spațiul porții adverse din poziții excelente. Kapetanos e departe de forma arătată în prima aventură la Steaua și are șanse mici să-i ia fața lui Piovaccari.
Cum au jucat rezervele Stelei:
Alexandru Târnovan - a fost primul jucător introdus pe teren de Reghecampf, în minutul 58. N-a avut realizări importante și n-a arătat același tupeu ca Grădinaru în jumătatea de oră petrecută pe teren
Alexandru Aldea - introdus pe teren în minutul 67, Aldea a ieșit în evidență doar printr-un fault destul de dur în apropierea propriului careu de 16 metri.
Adi Popa și Nicușor Stanciu au intrat pe teren în minutul 80, însă n-au avut nicio realizare notabilă.
Etichete: steaua , amical steaua - ifk goteborg , steaua ifk goteborg , analiza steaua ifk goteborg , jucatori steaua ifk goteborg
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...