Analiză post cu post. Prestații la înălțime pentru steliști în amicalul cu Werder
17.01.2014, 00:39Steaua a arătat o îmbunătățire evidentă în meciul încheiat la egalitate cu Werder Bremen (0-0, REZUMATUL VIDEO ȘI DETALII AICI) față de prestația din primul amical al iernii, pierdut cu 1-5 contra lui FC Nurnberg (REZUMATUL VIDEO ȘI DETALII AICI).
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Cei mai buni oameni din prima repriză au fost cei certați în urmă cu două zile de antrenorul Reghecampf: Cristian Tănase și Alexandru Chipciu. S-au remarcat și tinerii Stanciu, Târnovan și Grădinaru, foarte activi în spatele unicului vârf.
La polul opus, atacanții Kapetanos și Piovaccari au primit puține mingi utile și au avut o apărare puternică în față, nereușind să se descurce în interiorul careului. Digi Sport vă prezintă, mai jos, o analiză post cu post a prestației steliștilor din meciul cu Werder Bremen:
Titularii:
Florin Niță - În absența lui Tătărușanu, care acuză dureri la spate, a fost titular în poartă. A fost pe teren tot meciul, antrenorul Laurențiu Reghecampf preferând să amâne debutul noului venit Bogatinov, care a fost pe foaie, dar a rămas rezervă.
A avut puțin de apărat, dar s-a descurcat de fiecare dată. A respins o minge în față la prima ocazie a nemților (7), apoi l-a blocat providențial pe Elia, care putea profita de o eroare a lui Latovlevici (30).
Andrei Prepeliță - Și-a demonstrat încă o dată polivalența. A jucat pe postul de fundaș dreapta, odată cu mutarea lui Râpă în centrul apărării. Nu s-a remarcat în mod special, însă nici nu i se pot imputa greșeli, făcând parte dintr-o defensivă care joi a arătat solid.
Cornel Râpă - A jucat în centrul apărării, alături de Szukala. După ieșirea polonezului, a făcut cuplu cu Pintilii. Fotbalistul adus în urmă cu un an de la Oțelul Galați nu a avut prea mult de lucru în apărare, Steaua având o posesie net superioară în primele 45 de minute, atât timp cât el a fost pe teren.
Lukasz Szukala - Fundașul central a părăsit terenul accidentat, în minutul 35. Din câte se pare, este vorba de o entorsă la gleznă (DETALII AICI). Nu a greșit cât timp s-a aflat pe teren.
Iasmin Latovlevici - Fundașul stânga a alergat mult în cele 45 de minute petrecute pe teren, a intrat în combinații, însă pasele sale nu au avut cea mai bună precizie. A greșit în minutul 30, când a greșit o pasă cu capul către propriul portar, dar Niță i-a reparat eroarea și l-a blocat excelent pe Elia. A apărut și în atac, însă a preferat o "rabona" în careu, în detrimentul unei centrări și a pierdut posesia.
Alexandru Bourceanu - A jucat în nota obișnuită, coborând mult în propria jumătate pentru a dirija un joc excelent de pase în prima repriză, care i-a dat Stelei o posesie covârșitoare. A încheiat prima repriză cu un șut de la distanță, la capătul unei faze prelungite de atac.
Mihai Pintilii - A jucat alături de Bourceanu, la închidere, iar în minutul 35 a fost coborât fundaş central, lângă Râpă, după accidentarea lui Szukala. Sigur pe el, s-a achitat foarte bine de sarcini.
Adi Popa - Destul de șters, nu a mai reușit cursele care l-au consacrat. În schimb, a participat și el din plin la jocul de pase excelent făcut de steliști. Nu s-a evidențiat în mod deosebit, dar nici nu a greșit.
Alexandru Chipciu - Jocul lui a crescut față de primul meci, când a fost și eliminat, semn că observațiile antrenorului Reghecampf (VIDEO și DETALII AICI) au avut efect. A fost activ atât pe faza ofensivă, cât și în apărare, ajungând să și respingă mingi din propriul careu.
Putea obține și un penalty în minutul 37, când a fost faultat în careu de Bargfrede, dar arbitrul nu a sancționat tragerea germanului (VIDEO AICI).
Cristian Tănase - A fost cel mai bun jucător de pe teren în prima repriză. Foarte activ în flancul stâng, a driblat eficient și a scos faze fixe din preajma careului.
Și-a trecut în cont o bară în minutul 27, cu un șut din afara careului, și i-a mai dat emoții portarului Mielitz la o lovitură liberă la care zidul a stat mult prea aproape (24). Din minutul 34, când Szukala a ieșit accidentat, a trecut în centru, alături de Bourceanu, lăsându-i locul în flancul stâng tânărului Târnovan.
Pantelis Kapetanos - Grecul nu a fost prea activ în careul advers, primind puține mingi utile. A ieșit la pase și a avut o ocazie finalizată cu un șut dintr-o poziție incomodă. A participat cu o centrare și la faza care s-a încheiat cu faultul asupra lui Chipciu.
Rezervele:
Gabi Matei - Nu s-a remarcat în mod special, însă apărarea s-a descurcat excelent în repriza secundă, lăsându-le nemților și mai puține oportunități de a se apropia de poarta lui Niță. A greșit câteva pase simple în flancul terenului.
Alexandru Aldea - Solid în defensivă, fundașul în vârstă de 18 ani s-a descurcat bine la puținele atacuri ale germanilor. Ar putea fi o soluție, în absența vreunuia dintre cei trei apărători centrali care par să aibă prim-planul. A fost remarcatul managerului general MM Stoica, la finalul partidei (DETALII AICI).
Fernando Varela - A jucat foarte bine, s-a plasat excelent și a fost dezinvolt cu mingea la picior. A urcat bine în atac, iar în minutul 74 a fost aproape de gol, cu o lovitură de cap la un corner de pe dreapta.
Paul Pîrvulescu - Căpitan în repriza secundă, fundașul stânga a evoluat fără greșeală. S-a apărat excelent și a susținut atacul, furnizând câteva centrări bune în careul lui Werder.
Ionuț Neagu - Mijlocașul a fost solid la închidere. Nu a mai marcat, ca în meciul precedent, însă a continuat foarte bine munca începută de Bourceanu, prestația lui apropiindu-se de cea a căpitanului de drept.
Mihai Răduț - Activ la începutul reprizei secunde, a avut câteva lansări bune, dar s-a "stins" spre finalul jocului.
Răzvan Grădinaru - A jucat foarte bine în flancul drept. Și-a valorificat viteza, a arătat încredere și a pătruns bine din flanc, trecându-și în cont două ocazii. Prima dată, a trimis alături de poartă (54), apoi l-a întins serios pe portar, cu un șut pe jos, care țintea tot colțul lung (64).
Nicușor Stanciu - A fost, poate, cel mai bun jucător al Stelei în a doua repriză. A avut prima ocazie a mitanului secund, la capătul unui contraatac, când șutul său din interiorul careului a fost scos cu greu în corner de portarul Mielitz (48).
A fost periculos și din afara suprafeței de pedeapsă, amenințând poarta formației din Bremen și cu un șut cu stângul (71), însă a trimis alături.
Claudiu Keșeru - Atacantul a început repriza în flancul stâng, dar pe parcurs a apărut mult și pe celelalte poziții din spatele vârfului. A fost activ, a reușit schimbări ale jocului de pe o parte pe alta și și-a trecut în cont un șut periculos dintr-o lovitură liberă de la distanță (52). Se vede că încă nu s-a integrat complet în jocul Stelei.
Federico Piovaccari - A primit puține mingi utile și a apărut destul de rar în careul germanilor. Lansările către el au fost de cele mai multe ori imprecise și a fost marcat strâns de apărătorii adverși, fără să poată valorifica centrările colegilor săi.
Alexandru Târnovan - Este singurul jucător al Stelei care a intrat de două ori pe teren. În prima repriză l-a înlocuit pe Szukala și a jucat pe postul lui Tănase, care a fost retras în centrul liniei mediene pentru a-i face loc.
A ieșit la pauză, când a intrat cealaltă garnitură, dar a revenit pe teren în minutul 83, când a intrat în locul lui Keșeru. A fost destul de activ, dar nu a reușit să se remarce în mod special.
Etichete: amicale steaua , video steaua werder bremen 0-0 , analiza jucatori steaua , steaua cantonament marbella
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...