Exclusiv Amânare în cazul Rapidului: Curtea de Apel va lua o decizie pe 20 iulie
12.07.2016, 09:08UPDATE 11:15: Curtea de Apel a amânat o decizie în cazul Rapidului până în data de 20 iulie. Astfel, dosarul grupării giuleştene va fi judecat la termenul stabilit aleatoriu de calculator.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
La termenul de marţi, la Curtea de Apel, au asistat şi aproximativ 20 de suporteri rapidişti, majoritatea îmbrăcaţi cu tricouri cu însemnele clubului giuleştean.
Completul de judecată, condus de preşedintele Dana Simona Arjoca, a refuzat să judece marţi cererea de suspendare a hotărârii de faliment, deoarece avocatul clubului FC Rapid, Gabriela Mina, nu avea mandat de împuternicire din partea lichidatorului judiciar Aurel Brihac.
Curtea a suspendat şedinţa pentru o oră tocmai pentru ca avocatul să obţină semnătura pe mandatul de reprezentare din partea lichidatorului judiciar, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Mina a motivat în faţa instanţe că lichidatorul judiciar, în numele căruia se depusese cerea de suspendare a hotărârii de faliment, se află în prezent în concediu. În aceste condiţii, preşedinta completului a refuzat să judece pe fond cererea.
Pentru a obţine, totuşi, un nou termen, avocatul Gabriela Mina a depus un mandat de reprezentare a companiei Azuga Waters, companie creditoare a clubului şi controlată de acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru.
"Azuga Waters îşi însuşeşte cerea de suspendare a hotărârii de faliment, ca şi creditor al societăţii aflate în insolvenţă. Menţionez că interesele creditorului, Azuga Waters, şi ale societăţii debitoare, care este clubul, sunt comune", afirmat Gabriela Minea, conform Agerpres.
Judecătoarea Dana Simona Arjoca a acceptat însuşirea cererii de către compania Azuga Waters şi a acordat ca termen data de 20 iulie pentru continuarea procesului.
Sentinţa dată azi de Curtea de Apel:
"Amână cauza la 20.07.2016 pentru depunere astăzi - până la ora 16.00 direct la grefierul de şedinţă copii cerere suspendare, copii cerere precizatoare cadru procesual în vederea comunicării tuturor intimaţilor şi debitoarei la adresele indicate în liste."
Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel Bucureşti, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.
Pe 13 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare.
Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.
UPDATE 10:21: Şedinţa de judecată, care ar fi trebuit să înceapă la ora 9:00, a fost amânată pentru ora 10:30.
UPDATE 09:21: În această dimineaţă, în jurul orei 8:30, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a trimis la instanţă împuternicirea sa pentru avocaţii care apără cauza Rapidului.
Aşa cum digisport.ro v-a anunţat încă de ieri, Brihac a anunţat că este în concediu şi nu răspundea nimănui la telefon. Era clar că vrea să-i dea o lecţie lui Valerii Moraru, pentru modul în care s-a comportat cu el în ultimele luni. Azi, însă, a făcut ceea ce depindea de el pentru ca Rapid să poată primi suspendarea provizorie a sentinţei de faliment şi să activeze, ca o societate în insolvenţă, care poate angaja şi jucători.
UPDATE 09:08: Rapid aşteaptă în această dimineaţă decizia Curţii de Apel în cazul cererii de suspendare a falimentului. Cazul clubului din Giuleşti va fi judecat azi, după ce ieri a fost admisă cererea de preschimbare a termenului de judecată. Dacă Rapid va primi o decizie favorabilă, va putea evolua în sezonul viitor al Ligii 1.
Sentinţa dată ieri de Curtea de Apel:
Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată. Preschimbă termenul de judecată din data de 20.07.2016 la data de 12.07.2016 ora 9,00. Dispune citarea petentei, prin fax şi telefonic, pentru termenul de judecată din data de 12.07.2016, ora 9,00, cu următoarele menţiuni : - să depună dovada calităţii de reprezentant a SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii acordată de lichidatorul judiciar CII Brihac Aurel pentru formularea cererii de suspendare; - să precizeze persoanele cu care înţelege să se judece în contradictoriu pe cererea de suspendare, cu indicarea domiciliilor / sediilor acestora; - să depună dovada înregistrării la Tribunalul Bucureţti a recursului declarat împotriva Sentinţei civile nr.4266/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII a Civilă în dosarul nr.46406/3/2012 - să depună în copie conform cu originalul tabelul definitiv de creanţe - să depună dovada consemnării unei cauţiuni în cuantum de 500 de lei. Dispune ataşarea din Sistemul Ecris a Sentinţei civile nr.4266/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII a Civilă în dosarul nr.46406/3/2012. Dispune ataşarea dosarului nr.4744/2/2016 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a V a Civilă. Irevocabilă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi 11.07.2016.
Aurel Brihac, lichidator judiciar al Rapidului din data de 13 iunie, când instanţa Tribunalului Bucureşti a dat sentinţa de faliment al Rapidului, nu poate fi găsit de avocaţii lui Valerii Moraru pentru a primi de la acesta împuternicirea de a apăra clubul marţi dimineaţă, în faţa Curţii de Apel. După cum se ştie, giuleştenii au obţinut astăzi judecarea în regim de urgenţă, marţi 13 iulie în loc de miercuri 20 iulie, a solicitării de suspendare a deciziei de faliment a clubului. Doar dacă vor primi această suspendare provizorie a falimentului, giuleştenii s-ar putea înscrie în campionatul care începe pe 22 iulie.
Brihac nu răspunde la niciun apel, iar atunci când se întâmplă, la numărul său de telefon răspunde o voce feminină. "Domnul Brihac nu este disponibil şi vă rog să nu-l mai deranjaţi cu astfel de chestiuni". Chiar şi după ce i s-a transmis că va apărea un material în care se va scrie că este foarte probabil ca lipsa semnăturii sale să bage Rapidul în faliment încă dinaintea unei noi decizii a instanţei, reacţia a fost şi mai apăsată: "Foarte bine! Domnul Brihac nu declară nimic, deci nu va apărea nicio declaraţie de-a dânsului aşa că nu aveţi ce să scrieţi. Nu-l mai deranjaţi cu astfel de telefoane". Dacă fostul administrator judiciar, devenit lichidator judiciar al Rapidului, nu va semna delegaţia pentru avocaţi, aceştia nu vor putea susţine marţi dimineaţă cauza Rapidului în faţa Curţii de Apel.
Cel mai probabil, supărarea lichidatorului este determinată de modul în care s-a comportat Valerii Moraru cu el în perioada anterioară, în care a făcut tot posibilul să-l ocolească în luarea şi punerea în aplicare a deciziilor la Rapid.
"Fotbal Club Rapid a depus cererea de suspendare prin avocaţi, nu prin mine. M-a trecut şi pe mine acolo, dar cererea aceea e făcută pe 5 iulie, eu de pe 13 iunie sunt lichidator. Mi se pare absurd. Adică să treci "Rapid prin administrator judiciar"... Contracte să ştiţi că eu nu am semnat! Cu niciun avocat. Nu am avut nicio relaţie nici cu foştii avocaţi, nici cu ăştia de acum. Eu nu am contract. N-am ştiut că vor să facă suspendare“, a afirmat Brihac pentru ProSport în data de 8 iulie, după ce Rapidului i-a fost respinsă prima cerere de judecare în regim de urgenţă a cererii de suspendare provizorie a falimentului.
Etichete: rapid , curtea de apel , tribunal rapid , valerii moraru , aurel brihac , decizie rapid
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...