A crescut în Șoseaua Ștefan cel Mare, acum face lumină în cazul stadionului lui Dinamo: "Statul nu se poate implica"
08.04.2017, 09:34"Vrem stadion!" este, de câteva săptămâni, mesajul afișat de fanii lui Dinamo la fiecare meci, dar și la porțile vechii arene din Șoseaua Ștefan cel Mare. Suporterii încearcă să forțeze mâna Companiei Naționale de Investiții, care în acest an ar trebui să demareze lucrările la arena care e desemnată printre cele care trebuie modernizate în vederea participării Bucureștiului la organizarea Campionatului European din 2020.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Crescut în Șoseaua Ștefan cel Mare, Ciprian Marica a petrecut 8 ani în curtea lui Dinamo, până la transferul la Șahtior Donețk, din 2004. Acum, fostul atacant a vorbit și despre ultimele probleme care împiedică începerea lucrărilor de modernizare la arena clubului alb-roșu.
Arena e împărțită între mai mulți proprietari și, chiar dacă Nicolae Badea a renunțat la pretențiile sale, renovările nu pot începe, deocamdată, fiindcă pista e deținută de altcineva.
"Eu am înţeles că s-au rezolvat problemele şi la Dinamo. Eu ştiu că în acest moment se mai pune problema doar de pistă. Statul nu se poate implica să renoveze stadionul, atâta vreme cât există cineva care să deţină pista", a declarat Ciprian Marica, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.
După cum se ştie, la Stadionul Dinamo sunt mai mulţi proprietari, între care şi Nicolae Badea. Iar acesta ar fi de acord cu reconstrucţia stadionului doar dacă va primi în schimb aceleaşi facilităţi. Lucru cu care CNI nu este de acord. Totuşi, Nicolae Badea a afirmat la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Gazeta Sportului, că în niciun caz el nu se opune reconstrucţiei la Dinamo.
Termenul limită anunţat de FRF pentru stadion a fost depăşit și există emoții cu privire posibilitatea abandonării inițiativei în privința stadionului "câinilor". Inițial, societatea lui Nicolae Badea părea de acord să cedeze în faţa insistenţelor venite mai ales de la suporteri şi să nu mai lege acceptul său de primirea aceloraşi facilităţi pe care le are la actuala arenă - lojele, drumul de acces, unele terenuri de antrenament, tribuna oficială etc - ci să primească drept compensaţie exploatarea unor spaţii comerciale la noul stadion.
Printre facilităţile deţinute de Nicolae Badea la stadionul Dinamo se află:
Acces stadion
Suprafaţa desfăşurată (Intrare principală Potcoava = 208,43 m2),
Suprafaţa construită = 3.866 m2, Suprafaţă desfăşurată = 3.866 m2
WC tribuna I
Suprafaţa desfăşurată = 150 m2,
Suprafaţa construită = 75 m2
WC peluza II
Suprafaţa desfăşurată = 208,43 m2
Suprafaţa construită = 75 m2
3 Garaje
Copertina de la Tribuna I şi cabinele de transmisie
Teren fotbal nr. 1 (zgură)
Suprafaţa amenajată = 70 m2
Suprafaţa desfăşurată = 140 m2
Guvernul Năstase a decis, prin hotărârea numărul 207, din 28 februarie 2002, scoaterea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului şi în administrarea Ministerului de Interne a unui imobil situat în municipiul Bucureşti şi aprobarea închirierii unei părţi a acestuia Clubului Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti sau, după caz, asocierii cu acesta". Ulterior, Clubul a încheiat o asociere pe termen nedeterminat cu Nicolae Badea în care prin investiţiile realizate fostul acţionar al lui Dinamo a ajuns să deţină facilităţile de mai sus.
Etichete: dinamo badea , stadion dinamo , marica dinamo , dinamo stadion renovare , cni dinamo , dinamo badea stadion
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...