5 aspecte de care depinde evoluţia noii ''bijuterii'' a Stelei, Lucian Sânmărtean
11.02.2014, 20:33La aproape 34 de ani, Lucian Sânmărtean a semnat contractul cu Steaua, iar transferul său în Ghencea schimbă destul de mult registrul tactic al campioanei, mai ales în condiţiile în care Alexandru Bourceanu a părăsit gruparea roş-albastră.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
Oficialii Stelei debordează de entuziasm în privinţa transferului, dar jurnalistul Radu Paraschivescu, prezent în studioul emisiunii "Digi Sport Special", a punctat aspectele de care depinde reuşita lui Sânmărtean în Ghencea, unde va juca până în vara lui 2015.
1. Invidia pe care o poate provoca Sânmărtean din cauza salariului nu e de neglijat;
Nu de puţine ori s-a întâmplat la alte echipe ca jucătorii cu salarii mai mari să creeze nemulţumiri în rândul colegilor, care muncesc la fel de mult la antrenamente şi în meciuri. Kapetanos, Varela, Keşeru şi Sânmărtean câştigă mult mai bine decât puştii lui Reghe, fapt care poate aduce un dezechilibru în vestiar. Este momentul în care MM Stoica poate interveni, pentru apropierea grupului şi împiedicarea scindării acestuia.
2. Felul în care va reuşi să răspundă la comenzile preparatorului fizic Thomas Neubert;
Deşi a trecut prin campionate tari precum cel din Olanda sau cel din Grecia, Sânmărtean a avut parte de o viaţă uşoară la FC Vaslui, unde era starul echipei şi nimeni nu îi putea reproşa ceva. Antrenându-se de multe ori sub nivelul de UCL, Sânmărtean poate suferi un şoc atunci când va "face cunoştinţă" cu metodele lui Thomas Nebert, preparatorul Stelei. De altfel, Viorel Hizo a dezvăluit, pentru Digi Sport, că Sânmărtean avea unele săptămâni la Vaslui în care se antrena doar de două sau trei ori, ritm mult sub ceea ce se practică la Steaua.
3. Amintirea proastă a eşecului "Adrian Cristea";
Venind să suplinească absenţa lui Cristea, Sânmărtean are o responsabilitate uriaşă prin postul ocupat pe teren. Fără pasele şi incursiunile sale, Steaua ar putea arăta mai rău decât îşi imagina Reghecampf în momentul transferului, iar un astfel de rol ar fi trebuit să aibă şi Adrian Cristea. "Prinţul" a dezamăgit crunt, nu s-a impus în echipă, iar transferul său anunţat cu mare fast s-a dovedit a fi absolut inutil şi neinspirat. Jucând pe acelaşi post, Sânmărtean ar putea aminti de nereuşita lui Cristea, cel puţin până în momentul acomodării.
4. Concurenţa pe care o are de înfruntat Sânmărtean pe postul său;
În afară de fostul vasluian, pe postul de mijlocaş ofensiv central mai pot evolua la Steaua Gabriel Iancu, Nicuşor Stanciu, Cristi Tănase, Alexandru Chipciu sau Mihai Răduţ. De altfel, Anghel Iordănescu a ridicat problema faptului că transferul de lux al lui Sânmărtean are rolul de a bloca accesul în echipă a unor tineri de mare viitor, precum Stanciu şi Iancu. Soluţia de compromis ar fi utilizarea unui sistem 4-1-4-1, care ar cuprinde cât mai mulţi fotbalişti ofensivi în primul "11".
5. Reacţia fanilor faţă de o evoluţie mai puţin reuşită, în primele meciuri;
Recent, Sânmărtean a declarat că simpatiza cu Dinamo în copilărie, lucru care nu-i poate face un mare serviciu în faţa fanilor roş-albaştri. Cunoscuţii ca fiind foarte pretenţioşi, dar şi sensibili la simpatiile fotbaliştilor, mulţi dintre suporterii Stelei consideră că Sânmărtean are o vârstă prea înaintată pentru a mai fi util echipei, pe termen lung. Rămâne de văzut cum va fi primit acesta în Ghencea, mai ales în cazul în care nu va reuşi să impresioneze din primele meciuri.
Vineri seară, Steaua joacă pe teren propriu cu Concordia Chiajna, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, la ora 20:30. Steaua va juca cea de-a doua restanță, care contează pentru etapa a 14-a, cu U Cluj, marți, 18 februarie, de la ora 18:15, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.
Etichete: steaua , antrenamente , sanmartean , sanmartean steaua , steaua sanmartean , transfer sanmartean
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...