Lahm contestă Balonul de Aur: "E doar pentru atacanți!" Ce sistem propune
12.01.2016, 15:16Cu toate că este de acord cu faptul că Lionel Messi a câștigat pe merit Balonul de Aur din 2015, fostul căpitan al Germaniei, Philipp Lahm, contestă modul în care se acordă cel mai râvnit trofeu individual din fotbal.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Fundașul care e de peste 20 de ani la Bayern Munchen consideră că FIFA nu ar trebui să decerneze un premiu unui singur fotbalist care să fie votat drept cel mai bun din lume, ci ar trebui să se aleagă cei mai buni jucători pe posturile lor.
Pentru Lahm, care l-a felicitat pe Messi pentru triumful de luni de la Zurich, decarul Barcelonei și al naționalei Argentinei este doar "cel mai bun atacant din lume". Mai mult, spune că și popularitatea joacă un rol deosebit de important în aceste alegeri și tot jucătorii ofensivi sunt cei care se bucură de ea.
Singurul fundaș câștigător al Balonului de Aur a fost Fabio Cannavaro, în 2006, după câștigarea Cupei Mondiale cu naționala Italiei. În 1963, rusul Lev Yashin câștiga Balonul de Aur și devenea singurul portar care are în palmares această distincție. De atunci, doi goalkeeperi germani, Oliver Kahn (2001, 2002) și Manuel Neuer (2014) au mai prins podiumul, de fiecare dată clasându-se pe locul al treilea în finală. În rest, doar jucătorii care marchează multe goluri
"Ce ar fi ca, la anul, candidații la Balonul de Aur să fie aleși de Facebook? Ar fi o metodă modernă, iar rezultatul ar fi, probabil, același ca cel de luni. Cei mai populari jucători sunt Cristiano Ronaldo, cu 108 milioane de 'follower-i' pe Facebook, urmat de Messi, cu peste 81 de milioane și Neymar, cu 54 de milioane.
În primul rând, aș vrea să clarific că Ronaldo, Messi și Neymar sunt jucători extraordinari. Fără dubii, au meritat primele 3 locuri. Însă mă întreb: ce este votarea celui mai bun jucător din lume? [...] Înseamnă că iei performanțele de pe teren și trofeele câștigate. Nu e nimic în neregulă cu această formulă. E logic ca cel mai bun jucător al anului să fie la un club de talie mondială și să concureze în competițiile mari ale lumii.
Dar când votanții sunt antrenorii, căpitanii naționalelor și un grup select de jurnaliști din 209 țări, sunt convins că doar puțini, în ciuda cunoștințelor, se gândesc la asta. Eu însumi am votat de 5 ori în trecut și nu exclud acest lucru. Cunosc procedura. În timpul sezonului trimiți un mesaj și incluzi cele 3 nume pe lista candidaților. Apoi, te gândești la alegerea evidentă care ne readuce la ideea cu Facebook-ul, cele mai cunoscute nume, jucătorii de care îți amintești imediat.
De aceea, Balonul de Aur a devenit un vot pentru 'cel mai bun atacant din lume'. Nu e punctul meu de vedere ca apărător, ci unul neutru și un fapt demonstrat statistic.
Fabio Cannavaro e singurul fundaș care a câștigat Balonul de Aur. Lothar Matthaus a luat trofeul ca mijlocaș în 1991. Apoi, Zinedine Zidane, dar amândoi au câștigat înainte de începutul erei digitale. Oliver Kahn și Manuel Neuer au ajuns pe podium, dar niciun portar nu a câștigat, de la Lev Yashin, din 1963. Pe scurt, doar cei care dau goluri pot fi încoronați drept jucătorul anului.
[...] Sportul nostru are nevoie de marcatori și de eroi, dar fotbalul este mai mult decât acel moment de triumf. Fotbalul înseamnă muncă de echipă, unitate, apărare, sacrificiu și assist-uri.
Poate că ar trebui să se acorde trofee individuale în sportul de echipă, dar în plus, pe lângă cel mai bun 11, ar trebui să fie trofee individuale pentru cel mai bun portar, cel mai bun apărător, cel mai bun mijlocaș și cel mai bun atacant.
Asta fiindcă nu cred că un singur jucător e cel mai bun fotbalist al lumii. În 2015, Lionel Messi e câștigătorul meritoriu pentru titlul de cel mai bun atacant al lumii. Felicitări, Messi!".
Etichete: ballon d'or , lahm contesta , lahm messi , lahm contesta balonul de aur
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...