Surpriza numită "Isco" și problema lui Leo Messi. 4 concluzii după El Clasico
27.10.2014, 01:55Real Madrid a câștigat cu 3-1 derby-ul cu Barcelona de pe Santiago Bernabeu (VIDEO), iar distanța dintre cele două rivale în clasament s-a mișcorat simțitor. Dacă lupta din clasament pare foarte echilibrată, senzația presei din Anglia este că trupa lui Carlo Ancelotti se află într-un progres constant, în vreme ce gruparea catalană și-a pierdut din strălucire.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Într-o amplă analiză semnată de Kris Voakes, cei de la goal.com au evidențiat patru concluzii estențiale după derby-ul de pe Santiago Bernabeu, în urma căruia fanii madrileni au sărbătorit întreaga noapte.
1. Messi trebuie să se "reinventeze" pentru a-și regăsi forma de altădată;
Deși a inițiat multe acțiuni bune de atac, Messi s-a regăsit de prea multe ori într-o zonă prea retrasă pentru a pune cu adevărat în pericol poarta lui Iker Casillas.
Argentinianul s-a bucurat ani la rândul de serviciile a doi dintre cei mai buni pasatori din lume, Xavi și Iniesta, dar aceştia se află la final de carieră, iar asta se simte și în jocul lui Leo. Constrâns să vină din ce în ce mai des în spate pentru a prelua baloane, Messi nu mai este pus în valoare așa cum se întâmpla în trecut, mai ales că în echipă și-au făcut intrarea și jucătorii de atac achiziționați pe zeci de milioane de euro, Neymar și Luis Suarez.
Messi continuă să fie omul nr. 1 din atacul Barcelonei, dar nevoia integrării celor două vedete în primul 11 a făcut ca Leo să nu mai apară atât de des la finalizare, ci mai degrabă în combinații cu Neymar sau, așa cum se va întâmpla în curând, cu Luis Suarez. Deși va doborî probabil recordul de goluri din Primera, Messi va trebui să găsească nu doar motivația necesară pentru a continua la același nivel, dar și modul de interpretare al jocului care să-i evidențieze cât mai bine calitățile incontestabile.
2. Isco este prea valoros pentru a fi rezervă la Real;
De fiecare dată când granzii transferă un jucător pe sume mari, se ridică întrebarea dacă acesta va atinge nivelul așteptat de fani și șefi.
Iar cazul lui Isco nu este diferit. În urmă cu doi ani, mijlocașul impresiona în tricoul Malagăi în La Liga și în UCL, sub comanda lui Manuel Pellegrini. Cu 46 de meciuri jucate în sezonul 2012/2013, Isco (22 de ani) i-a convins pe cei de la Real să plătească 30 de milioane de euro pentru serviciile sale, dar acesta nu a ajuns din start un titular incontestabil. În acest sezon, el a jucat de 6 ori ca titular, deși a prins 15 partide, iar transferurile lui James Rodriguez și Toni Kroos i-au afectat serios statutul în echipă.
Dar în ultimele săptămâni Isco a fost sclipitor și a ieșit la rampă de câte ori a avut ocazia, iar accidentarea lui Gareth Bale îi oferă o nouă șansă de a impresiona, în condițiile în care Ancelotti va jongla probabil cu toți jucătorii săi de atac pentru a forma un '11' redutabil. Cel mai probabil, la un moment dat Isco va redeveni rezervă, chiar dacă nu în viitorul apropiat. Iar acest lucru ne face să ne gândim la faptul că mijlocașul andaluz merită mai multă atenție.
3. Iker Casillas rămâne un jucător decisiv pentru Real Madrid;
Madrilenii l-au cumpărat pe bani mulți pe Keylor Navas în această vară, dar tot Iker Casillas a ajuns titularul lui Carlo Ancelotti, după doi ani de coșmar, în care conflictele cu Jose Mourinho l-au transformat într-un caz special pe Santiago Bernabeu.
Căzut la un moment dat și în dizgrația fanilor, care păreau că au uitat cei 15 ani în care "San Iker" și-a servit clubul mai mult decât onorabil, Casillas pare să-și fi recăpătat statutul în Capitală. Fără intervenția lui salutară de la ocazia lui Leo Messi (23), probabil că Ronaldo & comp. n-ar fi mai fi reușit egalarea înainte de pauză, dacă Barcelona s-ar fi distanțat la 2-0 sau 3-0.
Casillas a fost însă admirabil, și-a păstrat echipa în joc și a contribuit la acest succes mai mult decât pare la o primă vedere. Nefiind un club care prețuiește mai mult defensiva decât atacul, Real Madrid a avut de-a lungul timpului un stil de joc avântat, ce l-a expus deseori pe Casillas. Dar acesta a ieșit mereu la rampă și, precum o fac doar marii jucători, a revenit în locul pentru care a muncit toată cariera - titular în poarta lui Real Madrid. 16 trofee a cucerit Iker Casillas cu Real, din 1999 până astăzi.
4. Statisticile maschează slăbiciunile defensive ale Barcelonei
O vorbă veche din fotbal spune că cea mai bună apărare este atacul, iar Barcelona ilustrează perfect această zicală.
Lipsită de serviciile veteranului Carles Puyol, retras, Barcelona lui Luis Enrique nu a primit niciun gol în acest sezon intern până la derby-ul de pe Bernabeu, dar inexactitățile din defensivă nu au lipsit. Bazându-se în continuare pe un Javier Mascherano reprofilat și pe un Gerard Pique care gafează din ce în ce mai des, catalanii sunt protejați de faptul că mențin mingea în posesie perioade foarte lungi de timp, fapt care-i împiedică pe adversari să fie cu adevărat periculoși. Dar transferul lui Jeremy Mathieu încă nu pare 100% justificat (cel puțin din punct de vedere al sumei), după ce francezul a fost repartizat în flancul stâng în derby și a avut serioase probleme cu "viteziștii" de la Real.
Cu Pique departe de forma sa maximă și Thomas Vermaelen încă indisponibil, Barcelona prezintă o apărare la prima vedere rigidă, care nu mai poate face același joc de intercepție care a încântat în era-Guardiola. Iar faptul că echipe mici din Spania își construiesc ocazii imense la poarta catalană vine ca o completare a faptului că, în cele mai grele partide ale sezonului, Barcelona a încasat nu mai puțin de 6 goluri! A fost 2-3 cu PSG (VIDEO) în UCL și 1-3 cu Real (VIDEO), în campionat. Cel puţin îngrijorător.
Etichete: barcelona , messi , neymar , real , analiza , real madrid barcelona 3-1 video
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...