Real Madrid i-a propus lui CR7 cel mai bun contract din istoria fotbalului mondial
18.06.2013, 16:16Cristiano Ronaldo poate deveni cel mai bine plătit fotbalist din toate timpurile. Portughezul este în negocieri avansate cu Real Madrid pentru a-şi prelungi contractul scadent în 2015 cu încă cinci sezoane, perioadă în care va câştiga 155 de milioane de euro!
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Astfel, portughezul va câştiga un salariu brut de peste 30 de milioane de euro, cel mai mare din fotbal şi din istorie, dar lusitanul va rămâne în mână doar cu aproximativ 15 milioane.
Abolirea "Legii Beckham", sursa tuturor problemelor
De ce? În Spania, timp de mai mulţi ani, unul din atuurile Primerei Division a fost aşa numita "Lege Beckham", Legea 35/2006 a beneficiilor fiscale, care permitea ca sportivii de elită care semnau cu cluburi din La Liga să plătească impozite din calitatea de non-rezidenţi. Adică doar 24% din venituri, mult sub nivelul maxim de 43% aplicat contribuabililor rezidenţi cu venituri de peste 120.000 de euro şi de 45% pentru cei care câştigau peste 175.000 de euro.
Pentru a beneficia de această "superofertă" a Fiscului spaniol, care era menită să ajute la atragerea talentelor în liga de fotbal spaniolă, era suficient ca sportivul să fi avut în ce zece ani premergători transferului în La Liga rezidenţa oriunde în afara Spaniei. În plus, odată cu transferul, trebuia schimbat domiciliul fiscal în Spania, iar veniturile obţinute în străinătate să nu depăşească 15% din total.
Sistemul astfel conceput a dus la diferenţe enorme între fotbaliştii străini şi cei autohtoni. De exemplu Raul, de la Real Madrid, trebuia să plătească impozite de 45% din venituri, faţă de David Beckham, care plătea doar 24%.
În 2010, "Legea Beckham" a fost abrogată de guvernul lui Jose Luis Rodriguez Zapatero, în ciuda opoziţiei cluburilor de fotbal, care argumentau că le va fi mult mai greu să atragă jucători de valoare în Spania. Începând cu 1 ianuarie 2010, sportivii cu venituri peste 600.000 de euro reveneau la impozitele de 43%, în timp ce cei cu venituri sub această sumă continuau să plătească 24%. Măsura nu a avut, însă, caracter retroactiv, astfel încât Ronaldo, transferat în 2009 de la Manchester United, pentru suma record de 94 de milioane de euro, a putut beneficia de regimul special în continuare.
Drepturile de imagine, alt măr al discordiei
Noul contract, însă, care ar urma să intre în vigoare din 2015, nu va mai beneficia de această scutire de impozite, astfel încât portughezul ar urma să plătească şi el 45% din venituri impozit.
Dacă va accepta, însă, oferta lui Florentino Perez, care a declarat luna trecută: "Vreau să construiesc noul Real Madrid în jurul lui Cristiano şi să-l fac cel mai bine plătit fotbalist din lume", Ronaldo tot ar rămâne cu 15 milioane de euro net, mai mult decât cele 13 milioane de euro net ale lui Messi la Barcelona sau cele 14 milioane de euro câştigate de Falcao la Monaco.
Un alt aspect care ar urma să fie negociat de cele două părţi este reprezentat de procentul din drepturile de imagine deţinut de portughez. În prezent, Real Madrid deţine 40% din drepturile de imagine ale lui CR7, în timp ce jucătorul are 60%. Din cele 60 de procente ale sale, însă, Ronaldo plăteşte o treime către firma impresarului său, Jorge Mendes, Gestifute. Este de aşteptat ca în noul contract, procentul lusitanului să crească.
Etichete: real madrid , cristiano ronaldo , contract , transfer , manchester united , prelungire , cinci sezoane , 155 de milioane de euro , 30 de milioane de euro brut , salariu anual , 15 milioane de euro net , drepturi de imagine
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...