Exclusiv Interesul unui investitor străin pentru Rapid și ce se întâmplă dacă nimeni nu plătește suma de pornire
30.08.2017, 12:04Mihai Florea, lichidatorul Rapidului, a intervenit telefonic în această dimineață la emisiunea Digi Sport Matinal unde a vorbit despre evaluarea brandului Rapid. El a vorbit despre licitația în urma căreia va fi preluat întregul patrimoniu al clubului care a activat din 1923 până în 2016 și prețul de pornire stabilit la suma de 406.800 de euro.
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Mihai Florea, lichidatorul Rapidului, a spus că licitația pentru preluarea numelui echipei istorice, culorile, cele 5 sigle și palmaresul, cu 23 de trofee, evaluat la suma de 406.800 de euro plus TVA, va fi programată la începutul lunii octombrie. ”Noutăți nu prea sunt, marți a fost închiriată sigla către Primăria Sectorului 1 și Academia Rapid, sunt procedări acum prevăzute de lege, urmează convocarea adunării creditorilor care să voteze prețul de pornire și regulamentul de vânzare. În luna octombrie vom avea prima licitație, undeva pe la început. Pe 5 sau pe 6 octombrie. Suma de pornire este de 406.800 de euro. Acesta este prețul de piață al mărcilor și al celor 23 de trofee. De la această sumă se pleacă, dacă va fi validată de creditori. Raportul de evaluare trebuie validat de creditori. Teoretic, ei pot mări suma. Evaluatorul a făcut asta după anumite standarde, care trebuie luate în considerare, să stabilești fără nicio bază nu este ceva... La această licitație se poate înscrie orice persoană care îndeplinește niște condiții minime. Trebuie să plătească o garanție de minimum 10 % și documente ca să știm cu cine discutăm. Un caiet de sarcini care trebuie cumpărat, după ce se validează toți pașii și regulamentul de vânzare. Va fi pus în vânzare de către noi pentru toți cei care vor să participe”.
Lichidatorul Rapidului a mai declarat în cadrul aceleeași emisiuni că în privința prezentării la licitație și-a mai arătat interesul un avocat care reprezintă anumiți investitori străini. ”De-a lungul procedurii am fost contactat de fel și fel de persoane. Singurii care s-au arătat cu adevărat interesați au fost cei de la Primăria Sectorului 1 și Academia Rapid. A mai fost o altă persoană, doar la nivel declarativ până în prezent, un avocat care reprezintă anumiți investitori străini, dar nu a prezentat niciodată un document legat despre un eventuală mutare. Practic, este o singură variantă, teoretic sunt mai mulți, dar vrem să vorbim despre ceva concret”, a mai adăugat lichidatorul.
În cazul în care la prima licitație nu va fi achitat prețul de pornire, atunci procedeul va fi reluat până când cineva va acoperi suma de 406.800 de euro plus TVA. Există totuși și eventualitatea ca adunarea creditorilor să se convoace din nou și să reducă prețul dacă în decurs de maximum trei luni la licitație nu se prezintă nimeni. ”Dacă nu se plătește prețul de 406.800 de euro se reia licitația. Asta până când cineva dă prețul de pornire. Legea insolvenței prevede că există un regulament de licitare, făcut de lichidator. Licitația să reia până cineva va achita 406.800 plus TVA. Dacă nu se prezintă cineva să oferă timp de o lună, două, trei suma dorită, creditorii se adună și nou și stabilim dacă scădem prețul”, a încheiat Mihai Florea.
Prețul e de peste 141 de ori mai mic decât în cazul Stelei
Etichete: rapid , licitatie rapid , mihai florea , licitatie rapid octombrie , exclusiv rapid investitor strain
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Președintele rus Vladimir Putin nu a atins niciunul dintre obiectivele sale strategice în Ucraina...