Încrengătura de la Rapid. General SRI printre fondatori şi controversatul Gruia Stoica sponsor
06.09.2017, 11:09Academia Rapid, echipa care a pornit excelent în liga a IV-a, 13-0 cu Progresul 2005, şi speră să devină continuatoarea echipei din Grant prin cumpărarea brandului la licitaţia de la finalul acestei luni, stârneşte destule controverse. Pe lângă faptul că beneficiază de sprijin politic din partea Primăriei Sectorului 1, prosport.ro dezvăluie că unul dintre cei trei oameni care au semnat actul constitutiv al noii societăţi este un general SRI în rezervă, Vasile Mălureanu.
Champions League: Brugge - Aston Villa, miercuri, 19:45, DGS 1
Champions League: Inter - Arsenal, miercuri, 22:00, DGS 1
El, alături de Ovidiu Burcă şi de Adrian Olariu, acesta venind de la Mişcarea Feroviară, grupare iniţiată anul trecut de Clubul Aristocratic Rapid, au semnat actul constitutiv al Academiei Rapid Bucureşti, din 8 august 2017. Generalul Mălureanu a semnat documentul în calitate de reprezentant al persoanei juridice Rapid Redivivus 2017. Această societate este cea sub care îşi desfăşoară activitatea proiectul coordonat de primarul Dan Tudorache. Varianta a fost aleasă pentru a putea ocoli votul negativ al Consiliului Local de la Sectorul 1.
Cum Academia Rapid nu are personalitate juridică, toate actele şi cheltuielile se fac în numele şi conturile Redivivus. Inclusiv contractul de închiriere de la Stadionul Rapid, acolo unde Academia îşi dispută jocurile, a fost semnat de Rapid Redivivus: 3.500 de lei la fiecare joc şi 1.200 de lei ora de antrenament.
Daniel Niculae, preşedintele, şi Daniel Pancu, director tehnic, sunt gloriile vişiniilor care i-au convins pe suporteri să vină alături de noul proiect. Şi au fost aproape 7.000 de oameni la jocul cu Progresul. Rămâne de văzut cât de multe ştiu ei despre aceste lucruri.
Dacă Tudorache nu va reuşi să primească avizul Consiliului Local de la Sectorul 1 pentru cumpărarea brandului Rapid, cei de la noua societate vor recurge la planul secund. Un sponsor, cel mai probabil Gruia Stoica, proprietarul GFR şi omul care a mai cochetat cu preluarea Rapidului la un moment dat, când echipa era în Liga 1, va încerca să câştige licitaţia. De altfel, se pare că tot sponsorizarea sa stă la baza închirerii, cu 5.000 de euro pe lună, a siglei, culorilor şi numelui Rapid până la organizarea licitaţiei.
În urma evaluării, valoarea celor 23 de trofee şi a celor 5 sigle care vor fi scoase la vânzare este de 406.000 de euro, sumă de la care cel mai probabil va începe licitaţia.
Conform "Top 300 cei mai bogaţi români" - Capital, Gruia Stoica este pe locul 6 împreună cu asociatul său Vasile Didilă, cu o avere cumulată de 365-400 de milioane de euro.
În iulie 2017, digi24.ro scria că Gruia Stoica a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni cu suspendare, iar avocatul Boștină - un an cu suspendarea, după ce procurorii DNA i-au trimis în judecată, acuzaţi că omul de afaceri i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro, pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la licitația pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi firma acestuia, GFR.
foto: ProSport
Etichete: rapid , gruia stoica , sponsori rapid , fondatori rapid , vasile malureanu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
În majoritatea statelor americane secțiile de votare s-au închis și începe numărătoarea voturilor...