Exclusiv Gigi Becali, totul despre cei 16 ani de când a preluat Steaua/FCSB, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, azi, ora 10:00
17.01.2019, 00:30În ianuarie 2019, pe 24, se împlinesc 16 ani de când Gigi Becali (60 de ani) a devenit finanțator la Steaua București / FCSB. Omul de afaceri a acceptat invitația lui Viorel Grigoroiu de a fi prezent în cadrul unei ediții speciale a ”Digi Sport Matinal”, care va fi transmisă ÎN DIRECT, de la Palatul din Aleea Alexandru nr.1, situată în proximitatea Guvernului, începând cu ora 10:00.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Gigi Becali susține că este doar o chestiune de timp până când gruparea patronată de el își va recâștiga numele de Steaua. Omul de afaceri a precizat că judecătorii de la Curtea de Apel au admis cererea roș-albaștrilor ca CSA Steaua să fie decăzută din drepturile asupra mărcii şi anularea acesteia.
”Am câștigat procesul cu Talpan și cu CSA, la Curtea de Apel București. Noi pierdusem la Tribunalul București, iar Curtea de Apel admite apelul, respinge toate cererile CSA ca neadmisibile și dă termen pe 23 ianuarie 2019 pentru judecare. Nu a dat spre rejudecare la Tribunalul București, ci a anulat sentința și judecă tot cazul de la început la Curtea de Apel”, spunea Gigi Becali, în noiembrie 2018, la ”Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.
Gigi Becali, 16 ani de Steaua/FCSB: Prejudicii de 36 de milioane de euro, cerute finanțatorului
Dacă va pierde definitiv și acest proces, Becali va fi nevoit să achite celor de la CSA prejudicii în valoare de 36 de milioane de euro, așa cum a stabilit o primă instanță. Este vorba despre suma cerută ca despăgubiri de CSA Steaua pentru că FCSB ar fi folosit, marca Steaua fără drept, din 2003, când Becali a preluat controlul echipei. În plus, Armata a câștigat și exclusivitate asupra numelui Steaua.
Dacă armata va avea câștig de cauză, despăgubirile pe care ar urma să le plătească FCSB ar însemna bugetul pe aproape 3 ani al echipei. Cu toate acestea, dacă prejudiciul cerut ar fi mai mic, în urma apelului, Becali ar urma totuși să încerce să achite o sumă în jur de 5 milioane de euro doar pentru a păstra marca FCSB, datorită coeficientului european, care permite echipei să aibă șanse mai mari de a juca în grupele Champions League sau Europa League, acolo unde sunt bani mulți.
Finanţatorul FCSB a spus, mai în glumă mai în serios, că ar putea cere să devină cetăţean american pentru a muta procesul cu Talpan la Washington. Dacă va pierde şi acest proces, Becali ar putea fi obligat să plătească 36 de milioane de euro.
Gigi Becali, 16 ani de Steaua/FCSB: Dan Dumitrescu îi dă dreptate lui Gigi Becali
Despre tranzacția din ianuarie 1993 a vorbit și Dan Dumitrescu, un fost membru din conducerea roș-albaștrilor. Fostul secretar general al Adunării Generale, din momentul în care s-a făcut trecerea de la CSA Steaua la FC Steaua, a spus la ”Digi Sport Matinal”, ediția din ianuarie 2017, că ieșirea de sub tutela Armatei s-a produs în mod legal, iar MApN nu poate revendica acum echipa. Acesta are totuși mari dubii în ceea ce privește trecerea clubului de fotbal în ”proprietatea cuiva”.
”În 1998, am fost secretarul general al Adunării Generale de constituire a clubului, de trecere la statutul de Fotbal Club Steaua București, pentru că altfel nu ar mai fi putut să participe în Liga 1, conform reglementărilor UEFA și FIFA. Au fost de acord toți membrii prezenți la Casa Centrală a Armatei. Adunarea a fost constituită din foști jucători ai Stelei, ofițeri etc.
Steaua era societate non-profit, nu a trecut niciodată în proprietatea lui Viorel Păunescu. Păunescu a fost în Consiliul de Administrație și a devenit președinte, pentru că a refuzat acest post Emeric Ienei, primul propus. El era la Federația Română de Fotbal. Ar fi fost cu totul alta situația, dacă el ar fi acceptat”, a declarat Dan Dumitrescu la ”Digi Sport Matinal”.
Gigi Becali, 16 ani de Steaua/FCSB: Cum vede comandantul de la CSA Steaua împăcarea cu FCSB
Gigi Becali se află în plin proces cu CSA Steaua, în ceea ce privește palmaresul echipei FCSB, iar echipa armatei nu pare să aibă vreo intenție de împăcare cu omul de afaceri. Cu toate acestea, noul comandant de la CSA are numai cuvinte de laudă la adresa finanțatorului de fapt al roș-albaștrilor.
"Îl respect pe Becali pentru ce face la echipă, îi respect eforturile, dar nu cred că avem la momentul de față de ce să ne vedem. Am șef și manager la secția fotbal, am doi antrenori de renume, are cine să-mi propună dacă e vorba de vreo colaborare.
Plus că trebuie ținut cont și de părerea suporterilor, mulți suporteri și-au pus speranțele și pe bună dreptate așteaptă să le recompensăm, să zic, eforturile astea morale și de susținere. Nu vreau să-i dezamăgesc nici pe unii, nici pe alții.
Nu am fost contactat și nu îl voi contacta pe Gigi Becali pentru că nu am de ce, eu am altă poziție, poziția noastră este diferită la momentul de față. Noi suntem un club departamental, dânsul are o echipă profesionistă de fotbal, nu cred că ne întâlnim la momentul de față, probabil odată cu promovările în ligile superioare, atunci te vei întâlni la meciuri", a spus comandantul CSA Steaua, Pompiliu Bixi Mocanu, pentru Mediafax.
CSA Steaua este lider în Liga a 4-a, după ce anul trecut a ratat promovarea în Liga 3, într-o luptă cu Rapid.
Gigi Becali, 16 ani de Steaua/FCSB: Talpan, reacţie virulentă: îl acuză pe Becali de abuz
Florin Talpan, juristul CSA Steaua, s-a enervat când a văzut afirmaţiile făcute de Becali, în conferinţa de presă de astăzi, şi şi-a expus punctul de vedere.
Tribunalul Bucureşti a suspendat procesul pentru prejudiciu intentat de Armată clubului FCSB, iar Becali a transformat această decizie într-o victorie. Totodată, patronul roş-albaştrilor a lansat pe piaţă informaţia că marca notorie i-ar aparţine, lucru total fals în opinia juristului Armatei.
Acesta vede în ultimele acţiuni ale latifundiarului doar o încercare de a amâna un verdict final în procesul prejudiciului, unde ar trebui să plătească 37 de milioane de euro, dacă pierde. Avocaţii FCSB au cerut amânarea procesului, pe motiv că, în acelaşi timp, se judecă dosarul în care Becali a cerut anularea mărcii Steaua. Nu este altceva decât o stratagemă în tentativa de a eluda legea şi amânarea unui verdict definitiv în procesul privind prejudiciu.
"M-am săturat de abuzul de drept pe care îl foloseşte şi îl exercită FCSB asupra noastră cât şi asupra judecătorilor instanţelor. Sunt acţiuni ale FCSB care încearcă sa eludeze legea şi să obţină într-un fel sau altul sentinţe contrare celor definitive", spune Talpan.
Gigi Becali, 16 ani de Steaua/FCSB: Istoricul conflictului dintre Gigi Becali și Armată
Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când clubul patronat de Becali a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.
FCSB a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.
Ulterior au existat mai multe runde de negocieri între cele două părți, pentru ca Becali să poată folosi în continuare numele de Steaua, dar nu s-a ajuns la nicun consens. Pe 4 mai 2018, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au respins recursul intentat de Gigi Becali în privinţa recuperării mărcii Steaua. Decizia este definitivă, astfel că Becali nu are dreptul să folosească numele şi emblema.
Etichete: csa steaua , gigi becali , florin talpan , becali csa steaua , becali scandal steaua armata , becali razboi csa steaua
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...