Infernul e la el acasă în Nigeria! Deplasările, tărâm interzis pentru orice echipă
12.05.2013, 01:19Campioana din 2012 a avut o singură victorie pe teren străin, iar cele două retrogradate din prima ligă au fost invincibile acasă! Se întâmplă în Nigeria, acolo unde, pentru oaspeți, deplasările sunt un adevărat iad și arbitrii se tem pentru propriile vieți.
Elite League U20: Italia - România, marți, 15:00, DGS 1
Liga Națiunilor: Ungaria - Germania, marți, 21:45, DGS 1
În urmă cu un an, campioană a ieșit Kano Pillars, cu opt egaluri și un singur succes în deplasare, dar invincibilă acasă, unde a pierdut doar patru puncte, înregistrând două remize în 18 partide. Echipa de pe locul al doilea a avut un parcurs identic pe teren propriu, dar cu trei înfrângeri mai mult departe de casă. Oricum, un caz total inedit în fotbalul modern.
Se spune că meciurile pierdute pe teren propriu sunt resimțite ca decesul cuiva apropiat, iar britanicii de la FFT au detaliat cum a decurs un meci între campioana din sezonul trecut, Kano Pillars, și Dolphins FC, disputat în 2010. Cu cei de la Pillars gazde, jocul a durat aproape trei ore, deși arbitrul - cotat drept unul dintre cei mai buni din Nigeria - arătase doar patru minute de prelungiri.
Echipele primesc goluri intenționat
Oaspeții conduceau cu 1-0, iar fanii din tribune erau la un pas să pătrundă pe teren. Observatorul de joc ajunsese să îl roage pe central să le dea un penalty gazdelor, pentru a preveni o tragedie! În cele din urmă, arbitrul a acordat o lovitură de la 11 metri, pentru un fault închipuit, iar însuși căpitanul oaspeților și-a sfătuit propriul portar să nu încerce vreun gest eroic.
După ce penalty-ul a fost transformat, iar meciul s-a terminat la egalitate, jucătorii de la Dolphins au avut nevoie de escorta oamenilor de ordine înarmați. Mai mult, ca să scape de ochii huliganilor, fotbaliștii s-au îmbrăcat în tricourile gazdelor, iar arbitrii s-au deghizat în medici și au ieșit de pe stadion cu ambulanța. Cu toate acestea, mijlocașul Sunday Mba a fost lovit și și-a pierdut cunoștința. Nu a avut de suferit de pe urma incidentului, iar peste aproape trei ani avea să marcheze golul câștigător pentru Nigeria în finala Cupei Africii pe Națiuni 2013.
Pe toate stadionele din Nigeria se petrece același lucru. Sunt și voci din Federație care spun că toată lumea știe ce se întâmplă, dau și soluții, dar securitatea pur și simplu nu se îmbunătățește. Până când se vor găsi rezolvări concrete pentru stoparea acestui flagel, fotbalul din Africa rămâne un tărâm inedit, exotic, care are însă puține legături cu sportul profesionist.
Clasamentul din sezonul 2011-2012:
Etichete: suporteri , violente , nigeria , kano pillars
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Dezbaterea prezidențială organizată de Digi24 a scos în evidență și lipsurile pe care le au...