Infantino are o nouă idee, după ce a mărit numărul participantelor la Cupa Mondială
16.02.2017, 18:01După ce Consiliul FIFA a aprobat creșterea numărului de echipe participante la Cupa Mondială din 2026, de la 32, la 48, acum, președintele Gianni Infantino susține că ar fi bine ca turneul final să fie organizat în mai multe țări.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
”Vom încuraja co-găzduirea Cupei Mondiale, pentru că avem nevoie să arătăm că FIFA este rezonabilă și că gândește sustenabil pe termen lung.
Am putea aduce împreună două, trei, patru țări, care se pot grupa în jurul unui proiect și să vină fiecare cu câte trei, patru, cinci stadioane. Vom încuraj acest lucru. Idealistic vorbind, țările vor fi mai apropiate unele de altele”, a declarat Gianni Infantino.
Potrivit Reuters, declarațiile președintelui FIFA le-ar putea încuraja pe Canada, Statele Unite și Mexic să candideze împreună. La finalul anului trecut, afaceristul canadian, care ocupă și funcția de președinte a CONCACAF, Victor Montagliani, declara că cele trei țări ar putea începe discuțiile formale privind o candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale din 2026.
Singura dată când Cupa Mondială a fost organizată în două țări a fost în 2002, atunci când Japonia și Coreea de Sud au găzduit turneul final câștigat de Brazilia.
Pe de altă parte, Campionatul European a fost găzuit până acum de trei ori de câte două țări: Belgia și Olanda în 2002, Austria și Elveția în 2008, Polonia și Ucraina în 2012. În plus, în 2020, atunci când se vor împlini 60 de ani de la prima ediție a Europeanului, turneul final va fi organizat în 13 orașe din 13 țări diferite.
Ideea lui Infantino este susținută și de președintele federației din Suedia, Karl-Erik Nilsson: ”Este o idee bună, iar Europa deja a procedat astfel în privința Campionatelor Europene. Suntem obișnuiți cu asta”.
Declarațiile lui Gianni Infantino vin după ce tot mai multă lumea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la efectele economice generate de organizarea unui turneu final într-o singură țară, la publicitatea negativă și la abandonarea stadioanelor după utilizarea lor la Cupa Mondială. Ultima arenă ajunsă în paragină este Maracana, acolo unde au avut loc finala Cupei Mondiale din 2014 și ultimul act al turneului olimpic de fotbal de la Rio 2016.
Etichete: cupa mondiala , fifa , organizare , gianni infantino , tari
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...