Echipa finalelor dramatice. Ivorienii au ajuns de patru ori la penalty-uri în ultimul act al Cupei Africii
09.02.2015, 12:39Coasta de Fildeş a câştigat pentru a doua oară în istoria sa Cupa Africii, după o finală dramatică împotriva Ghanei, decisă la loviturile de departajare.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
De altfel, dramatismul a caracterizat fiecare dintre cele patru apariţii ale ivorineilor în ultimul act la Cupa Africii.
În cele patru finale jucate de Coasta de Fildeş - 1992, 2006, 2012 şi 2015 - s-a ajuns de fiecare dată la penalty-uri. De asemenea, "elefanţii" nu au reuşit să înscrie niciun gol în aceste meciuri, toate terminându-se cu scorul de 0-0.
Mai mult decât atât, exceptând finala din 2006, seriile de lovituri de departajare s-au prelungit de fiecare dată, în 1992 executându-se nu mai puţin de 24 de penalty-uri înainte ca una dintre echipe să câştige.
În total, în cele patru finale jucate de ivorieni, s-au bătut 73 de lovituri de la 11 metri.
FINALELE COASTEI DE FILDEŞ LA CUPA AFRICII
În 1992, Coasta de Fildeş devenea în premieră campioana Africii, în urma unei finalei cu Ghana, câştigată cu scorul de 11-10, după 24 de penalty-uri.
Ivorienii au aşteptat 14 ani până la o nouă prezenţă în ultimul act, dar, în 2006, Egiptul a avut câştig de cauză cu 4-2. A fost singura dată când primele cinci serii de lovituri de departajare au fost suficiente pentru determinarea echipei câştigătoare, într-o finală în care a jucat Coasta de Fildeş.
În 2012, "elefanţii" erau mari favoriţi în faţa Zambiei, echipă antrenată pe atunci de Herve Renard, nimeni altul decât actualul selecţioner al ivorienilor. Cu toate acestea, Coasta de Fildeş a pierdut din nou, scor 7-8, după nouă serii de lovituri de la 11 metri.
La ediţia din acest an, Yaya Toure&co. au repetat succesul din 1992, impunându-se tot în faţa Ghanei şi tot după o serie de penalty-uri care părea interminabilă. De această dată, a fost nevoie "doar" de 22 de lovituri de departajare pentru ca ivorienii să devină campioni.
Etichete: program digi sport , digi sport , digisport , digi sport live , coasta de fildes , cupa africii , digi sport online
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...