Doi foști judecători s-au pronunțat: cine va câștiga bătălia UEFA - Super Liga! Când este așteptată decizia oficială
articol scris de Digi Sport24.02.2023, 15:35
Doi foşti judecători de la Curtea de justiţie a Uniunii Europene consideră că UEFA va avea câştig de cauză, în primăvară, împotriva promotorilor Super Ligii europene, informează cotidianul L'Equipe.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
În cadrul unei conferinţe cu tema "Aspectele juridice şi economice ale fotbalului din Europa", desfăşurată la Luxemburg, doi foşti judecători ai Curţii de justiţie a Uniunii Europene (CJUE) au estimat că Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) va câştiga bătălia juridică împotriva promotorilor controversatului proiect al Super Ligii.
Avocatul Athanasios Rantos "a emis o opinie destul de categorică în favoarea UEFA”
Portughezul Jose Luis Da Cruz Vilaca, mai întâi, asigură "că nu există absolut niciun motiv pentru a considera că regulamentele UEFA nu se încadrează în cadrul libertăţii de organizare pe care o invocă asociaţiile sportive", în timp ce scoţianul Ian Forrester a apreciat că avocatul general responsabil cu dosarul, grecul Athanasios Rantos, "a emis o opinie destul de categorică în favoarea UEFA şi a modelului sportiv european", care va fi confirmată.
Pe 15 decembrie, procurorul general al Curţii de justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a considerat că UEFA era în deplină legalitate să sancţioneze cluburile aflate la originea acestui proiect al Super Ligii care a bulversat lumea fotbalului european în primăvara anului 2021.
O primă propunere de creare a Super Ligii europene din partea a 12 cluburi din Anglia, Spania şi Italia a fost respinsă vehement de fotbalul european, cu proteste de la suporteri până la conduceri de ligi naţionale, însă Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus au rămas partizane ale proiectului.
UEFA şi FIFA au blocat proiectul, ameninţând potenţialele participante cu sancţiuni, în timp ce iniţiatorii Super Ligii au acuzat forurile fotbalistice internaţionale că abuzează de puterea lor.
O decizie a Curţii Europene de Justiţie este aşteptată în cursul acestui an în privinţa controversatului proiect, notează Agerpres.
Iniţiatorii Super Ligii europene au propus în februarie 2023 un nou format, deschis, care poate reuni până la 80 de echipe, cu 14 meciuri garantate pentru fiecare club, potrivit companiei A22 Sports Management. Au fost enunţate zece principii ale ligii afirmă că toate cluburile se vor califica pentru Super Ligă prin intermediul competiţiilor naţionale şi astfel nu vor exista membri permanenţi.
Etichete: uefa , super liga , super liga europei
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...