Boubacar Bary a fost eroul Coastei de Fildeș în finala Cupei Africii, la ultimul meci pentru națională
09.02.2015, 00:50Coasta de Fildeș a cucerit duminică seară al doilea titlu continental din palmares, după o finală decisă la lovituri de departajare în fața reprezentativei Ghanei. Portarul Boubacar Barry, la ultimul meci pentru națională, a fost marele erou al serii. A apărat ultima lovitură de departajare a ghanezilor, apoi a marcat golul victoriei.
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
În finala de la Bata, scorul a fost egal după 120 de minute, 0-0. Au urmat loviturile de departajare și ivorienii le-au ratat pe primele două, prin Bony și Tallo, în vreme ce ghanezii au înscris, conducând cu 2-0. Acquah și Achempong au ratat însă următoarele două lovituri ghaneze și egalitatea s-a păstrat apoi în următoarele șase runde de șuturi. S-a ajuns în situația în care, după ce executaseră toți cei zece jucători de câmp ai celor două formații, scorul să fie egal, 8-8.
Au urmat la rând cei doi portari și primul a tras Brimah Razak, portarul în vârstă de 26 de ani al divizionarei secunde spaniole Mirandes. În fața sa, Boubacar Barry, 35 de ani, de la Lokeren, din Belgia. Fusese rezervă tot turneul și în finală a apărat pentru că în semifinale s-a accidentat titularul, Sylvain Gbohouo. Și Barry a parat șutul lui Razak, apoi a acuzat o accidentare la mână, înainte să execute la rândul său o lovitură de departajare.
Până la urmă și-a revenit și a executat perfect, aducând titlul reprezentativei sale, al doilea după cel din 1992. Astfel, a devenit erou pentru țara sa în chiar ultima partidă pentru prima reprezentativă, la 35 de ani Barry anunțând încă de la startul turneului că se va retrage.
Herve Renard câștigase primul trofeu tot la penalty-uri
Succesul ivorienilor e unul cu o semnificație aparte și pentru selecționerul lor, francezul Herve Renard, care e la al doilea titlu continental în Africa, după cel reușit alături de Zambia, în 2012. Antrenorul în vârstă de 46 de ani reușea atunci alături de zambieni să câștige în finală tot la lovituri de departajare, contra actualei sale echipe, Coasta de Fildeș.
Al cărei prim titlu, cel din 1992, a venit tot la lovituri de departajare, și tot împotriva Ghanei. Atunci s-a stabilit și recordul de număr de lovituri de departajare executate într-o finală de campionat continental, 24. Cu două mai multe decât duminică seara, în a doua finală decisă astfel între cele două reprezentative africane.
Etichete: program digi sport , digi sport , digisport , program digisport , coasta de fildes-ghana , coasta de fildes ghana cupa africii , boubacar barry , boubacar barry cupa africii
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...