Exclusiv Florin Prunea, despre Dan Șucu: ”Nu se va opri aici!”. Propunerea făcută noului patron de la Genoa
articol scris de Digi Sport21.12.2024, 12:39
Dan Șucu (61 de ani) a devenit noul patron al celui mai vechi club de fotbal din Serie A, Genoa.
La Liga: Barcelona - Atletico Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1
SuperLiga: Gloria Buzău - Univ. Craiova, sâmbătă, 19:30, DGS 1
Omul de afaceri a plătit aproximativ 45 de milioane de euro pentru 77% dintre acțiunile clubului, după ce, la începutul acestui an, a ajuns să dețină și 80% din Rapid, formație la care a început să investească în 2022.
Florin Prunea, despre Dan Șucu: ”Eu cred că nu se va opri aici” / ”Oriunde poți să iei cluburi, Elveția...”
Mutarea l-a luat prin surprindere și pe Florin Prunea, fostul portar al naționalei României. În cadrul emisiunii Liga Digi Sport, fostul internațional a comentat decizia luată de Dan Șucu, care a investit într-o echipă de tradiție din top 5 campionate ale Europei.
Totuși, Florin Prunea este de părere că Dan Șucu va mai cumpăra și alte cluburi, din dorința de a-și lărgi portofoliul, iar fostul portar a rostit și numele unei țări în care crede că ar putea să investească.
”Dacă era aproape de 1 aprilie se lega bine, ziceai 'du-te, bă, de aici'. Domnul Șucu nu face nimic întâmplător. Totul este calculat. Eu cred că nu se va opri aici, cred că va continua. Oriunde poți să iei cluburi, Elveția... Mai greu în Estul Europei”, a declarat Florin Prunea.
Următorul meci al celor de la Genoa este programat astăzi, de la ora 19:00, împotriva celor de la Napoli, pe Digi Sport 3.
Dan Șucu: "Din clipa în care am investit la Rapid, m-am gândit că n-o să pot niciodată să ajung să construiesc ceva cu adevărat special cu un singur club"
Imediat după ce tranzacția a fost oficializată, mulți s-au întrebat dacă Dan Șucu va renunța la Rapid, iar răspunsul a venit imediat: omul de afaceri și-a dorit un "multi-club ownership".
"Pentru mine în ce am construit până acum este ideea de integrare verticală. Modelul pe care îl caut eu este unul de integrare verticală. În literatura sportivă se numeşte multi-club ownership, de proprietate pe mai multe cluburi. Am studiat acest fenomen din Europa, care este încă la început.
Din clipa în care am investit la Rapid, m-am gândit că n-o să pot niciodată să ajung să construiesc ceva cu adevărat special cu un singur club. Dorinţa de multi-channel, ideea că trebuie să particip în aşa ceva era obligatorie în mintea mea. Beneficiile le pot dezvolta la nesfârşit", a spus Dan Șucu, pentru zf.ro.
"Pentru fiecare club este mai bine să fie într-o uniune. Deocamdată, din punctul nostru de vedere, două sunt sunt cât se poate de în regulă, unul într-un campionat mediu, unu într-un campionat lider.
Ele se pot susţine uşor unul pe celălalt, fiecare dintre ele trebuie să fie conduse din punct de vedere managerial foarte bine în acelaşi timp, condus responsabil, să fie sustenabil, să fie capabil, într-o perioadă rezonabilă de timp, să ajungă să-şi acopere cheltuielile din activitatea curentă", a mai afirmat Dan Șucu.
Etichete: florin prunea , dan sucu
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
ANAF a descoperit că „acțiunea de campanie Echilibru și Verticalitate, de pe pe TikTok, a fost...