Galerie Foto Stadionul Rapid-Valentin Stănescu, ce a mai rămas din arena inaugurată acum 79 de ani de Regele Carol al II-lea
26.03.2019, 14:28Stadionul Rapid-Valentin Stănescu, construcţia inaugurată de Regele Carol al II-lea în 1939, dispare pe zi ce trece. La Stadionul Steaua constructorul a început să toarne beton la fundaţia arenei care va avea peste 31.000 de locuri, iar luna viitoare e posibil ca acest lucru să se întâmple şi în Grant. Ambele arene plus Stadionul Tineretului, de la Arcul de Triumf, vor fi realizate în cadrul proiectului asumat de Guvernul României pentru EURO 2020.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
Deja, atât dinspre calea ferată, cât şi dinspre Calea Giuleşti priveliştea este total schimbată. În picioare au mai rămas doar un colţ din tribuna I şi peluza nouă, cea dinspre Sala Rapid.
"Eu știu că actualul proiect are undeva la 14.000 de locuri. Și la Steaua s-a început proiectarea și au mai apărut apoi 1.500 de locuri. Sper ca și aici să se întâmple acest lucru. Lucrările nu se vor desfășura așa de ușor ca la Ghencea, pentru că este lângă o arteră principală. Eu m-aș bucura să fie cât mai multe locuri și suporterii Rapidului să fie bucuroși", spunea, recent, Gică Popescu, consilierul personal al prim-ministrului pentru Proiectul EURO 2020.
Din păcate pentru fani, şansele ca numărul locurilor să fie mai mare de 14.000 este ca şi inexistent. Exista inclusiv speranţa ca la stadion capacitatea să fie "cel puţin 15.000 pentru că altfel arena nu poate găzdui meciuri din grupele cupelor europene". De fapt, regulamentul UEFA prevede că un stadion de categoria a 4-a, cum va fi Giuleştiul, trebuie să aibă cel puţin 8.000 de locuri pentru a putea organiza inclusiv meciuri din semifinalele cupelor europene.
Galerie Foto
Stadionul Rapid, detaliile proiectului
- capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor)
- 29 milioane de euro va costa stadionul
- nivel de clasificare UEFA, 4
- suprafaţa totală înierbată va fi de 80x120 m (inclusiv suprafaţa de gardă)
- complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă de popice
- spaţii de cazare pentru sportivi
- spaţii de alimentaţie publică
- spaţii administrative
Câte locuri vor avea stadioanele pentru Euro 2020 pe care Guvernul României le va construi prin Compania Naţională de Investiţii
Steaua, Rapid, Arcul de Triumf şi Dinamo au fost cele patru stadioane pe care Guvernul României s-a angajat să le ridice sau să le modernizeze. Dintre ele, Dinamo e dat la o parte, cel puţin deocamdată, din cauza litigiilor, iar la celelalte stadiul nu este tocmai avansat. CNI susţine că în perioada EURO 2020 echipele care vor veni la Bucureşti se vor putea antrena pe aceste stadioane, chiar dacă nu vor fi gata sută la sută.
- 31.254 de locuri va avea stadionul Steaua
- 14.000 de locuri va avea stadionul Rapid
- 8.207 de locuri la stadionul Arcul de Triumf
Etichete: rapid , euro 2020 , stadion rapid , locuri stadion rapid , locuri stadion steaua , locuri stadion tineretului
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...