500 de zile până la startul Euro 2020. FRF a lansat programul de voluntariat + starea stadioanelor
29.01.2019, 15:31Federaţia Română de Fotbal a lansat, într-o conferinţă de presă, programul de recrutare a 2.000 de voluntari cu 500 de zile înaintea debutului EURO 2020, competiţie care se va desfăşura în România şi alte 11 ţări. Președintele Răzvan Burleanu a vorbit și despre starea stadioanelor care se află în proces de modernizare.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Managerul de voluntari Diana Pirciu a declarat că o persoană se poate înscrie ca voluntar pentru cele 4 partide care vor fi găzduite de Arena Naţională din Bucureşti în cadrul EURO 2020 dacă are peste 18 ani şi cunoaşte limba engleză.
"Va fi o provocare să strângem 2.000 de voluntari, însă pornind de la echipa de voluntariat a Federaţiei Române de Fotbal sunt optimistă că vom avea succes. Se vor putea alătura proiectului persoane care au împlinit 18 ani până la 1 mai 2020 şi sunt disponibile la data desfăşurării EURO 2020. De asemenea, voluntarii vor trebui să cunoască limba engleză. Nu va fi uşor, dar le transmit că în mod sigur va merita să fie voluntari la EURO 2020. Până în iunie 2019, când se deschide oficial aplicaţia UEFA de voluntariat, pe site-ul FRF va fi o secţiune dedicată voluntarilor unde aceştia vor găsi toate informaţiile. Pentru voluntari sunt posturi care necesită o lună, iar altele care necesită o implicare de 4 sau 8 zile. Depinde fiecare cum va aplica pentru că sunt 24 de domenii în care va fi nevoie de voluntari", a spus Diana Pirciu.
Aceasta a adăugat că FRF va derula campanii de promovare şi informare în mediile tinerilor, precum şi în şcoli şi universităţi.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că tinerii care se vor înscrie ca voluntari vor trăi o experienţă unică. "Cu 500 de zile înaintea debutului Campionatului European din 2020 lansăm pentru prima oară în România un proiect de voluntariat. Va fi o experienţă unică pentru fiecare voluntar care va lua decizia de a se implica în organizarea acestui Campionat European, pentru că este cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România. Ne dorim prin acest proiect să dezvoltăm în România o cultură a voluntariatul în plan sportiv. Pentru că e important pentru noi să îi regăsim implicaţi pe aceşti tineri şi în alte proiecte fotbalistice după EURO 2020", a explicat el.
500 de zile până la Euro 2o2o | Cum se prezintă stadioanele bucureștene
Burleanu a menţionat că este optimist în ceea ce priveşte finalizarea în timp a lucrărilor de modernizare la 3 din cele 4 stadioane pe care România trebuie să le pună la dispoziţie pentru antrenamente selecţionatelor care vor evolua la Bucureşti în cadrul EURO 2020.
"Arena Naţională va avea nevoie de unele îmbunătăţiri logistice, dar acestea nu vor fi aşa de greu de realizat. Iar Primăria Capitalei a luat cu siguranţă la cunoştinţă de tot ceea ce trebuie schimbat în urma celor trei inspecţii UEFA. În ceea ce priveşte celelalte patru stadioane, Compania Naţională de Investiţii (CNI) are responsabilitatea. Dar informaţiile pe care le avem ne fac să credem suntem în grafic cu refacerea lor. Şi că în martie 2020 vor fi gata trei stadioane din cele patru, pentru că sunt întârzieri la stadionul Dinamo. Există un plan B de înlocuire a lor. Dacă nu vor fi gata, va trebui să găsim alte facilităţi de antrenament pentru selecţionatele care vor juca la Bucureşti. Din punct de vedere fotbalistic trebuie să fim pregătiţi pentru acest mare eveniment. Este un eşec orice lipsă a echipei naţionale a României de la un turneu final. Dar echipa naţională a României trebuie să se califice la această ediţie a Campionatului European. Mai ales că va fi un avantaj în cazul calificării, pentru că jucătorii noştri vor putea evolua cel puţin două meciuri acasă, pe Arena Naţională", a precizat preşedintele.
Costul de construcţie a unui loc pe unul dintre cele 4 stadioane, Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo, va fi de 1.500-1.600 de euro, a anunţat managerul proiectului EURO 2020 la Bucureşti, Florin Şari.
"Există o estimare la capacitatea celor patru stadioane, Steaua va fi de 30.500 de locuri, Giuleşti de 14-16.000 de locuri, Arcul de Triumf de 8.100 de locuri şi Dinamo de 18-20.000 de locuri. Iar din calculele Compania Naţionale de Investiţii, un loc pe o arenă construită va costa între 1.500 şi 1.600 de euro. Cu variaţii specifice fiecărei construcţii în parte pentru că e de aşteptat ca un loc pe arena din Ghencea să fie mai ieftin decât un loc în centrul oraşului, cum e cazul stadioanelor Dinamo sau Arcul de Triumf", a precizat Şari.
România va organiza 4 meciuri la Euro 2020
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită ţărilor organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.
Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.
Bucureştiul va găzdui patru partide la EURO 2020, trei în grupa C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, naţionala României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.
AGERPRES
Etichete: stadioane euro 2020 , razvan burleanu , euro2020
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
O serie de mai multe explozii au avut loc în locuri publice din Rusia, în zone aglomerate din mai...