Tătăruşanu, cel mai bun. Keşeru, dezamăgirea. Cum au jucat "tricolorii" împotriva Elveţiei
15.06.2016, 23:46România a obţinut primul punct la Euro 2016, după remiza cu Elveţia, scor 1-1, un rezultat care îi menţine pe "tricolori" în cursa pentru calificarea în optimile de finală ale competiţiei din Franţa.
SuperLiga: Poli Iași - FCSB, luni, 20:00, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Botoșani, luni, 17:00, DGS 1
Dacă spre deosebire de primul meci din grupa A, înfrângerea cu Franţa, scor 1-2, elevii lui Anghel Iordănescu s-au ales cu un punct, în schimb, din punctul de vedere al prestaţiei jucătorilor, echipa României a făcut un mare pas înapoi. După o primă repriză în care dominarea elveţienilor a fost mai curând una teritorială, în partea a doua, românii au rezistat cu greu atacurilor adverse.
În ciuda dominării clare de după pauză, Elveţia a marcat o singură dată, prin Admir Mehmedi, care a înscris în minutul 57, cu un şut puternic din interiorul careului, şi a anulat avantajul luat de "tricolori" în debutul partidei de pe Parc des Princes, când Bogdan Stancu a transformat un penalty obţinut de Alex Chipciu.
Pentru România urmează meciul de pe 19 iunie, de la Lyon, cu Albania, în care un succes înseamnă aproape sigur prezenţa în faza următoare a turneului final. Însă până la partida care ne poate duce mai departe sau ne poate trimite acasă, iată cum a evoluat fiecare "tricolor" în parte împotriva Elveţiei.
Ciprian Tătăruşanu - Fără vină la gol, portarul Fiorentinei a avut o prestaţie sigură. A avut două intervenţii foarte bune în primele 20 de minute, în faţa lui Seferovic şi a lui Schar, iar pe final nu a dat emoţii la punctul său slab, ieşirea pe centrări. Probabil cel mai bun jucător al României pe Parc des Princes.
Cristian Săpunaru - La 1-0, a avut şansa de a dubla avantajul "tricolorilor", şutând în bară după o fază confuză în careul elveţienilor. În restul timpului, a alternat momentele bune, cu cele de slăbiciune. De multe ori, a fost nevoie de dublajul lui Gabi Torje pentru a-i acoperi erorile.
Vlad Chiricheş - Nu au lipsit deja tradiţionalele încercări de dribling în poziţii periculoase, genul de momente care dau emoţii mari fanilor. În debutul partidei, a fost păcălit uşor de Seferovic, la prima ocazie a întâlnirii, însă, în general, a fost atent şi nu a comis greşeli mari.
Dragoş Grigore - Nu la fel de bun ca în meciul cu Franţa. A avut două intervenţii greşite, în urma cărora au apărut ocazii importante pentru naţionala Elveţiei (câte una pe repriză), iar în minutul 76 a primit cartonaşul galben, după un fault prin care a oprit cursa spre poartă a lui Embolo.
Răzvan Raţ - O prestaţie în multe momente nesigură, mai ales atunci când Alex Chipciu nu cobora să-l ajute la acţiunile lui Shaqiri şi Lichtsteiner. Accidentat, a fost înlocuit în minutul 62 de Steliano Filip.
Steliano Filip - Folosit în ultima jumătate de oră, a intrat bine în meci şi a adus un plus din punct de vedere fizic, însă nu a reuşit să continue la fel. Totuşi, nu şi-a asumat riscuri inutile şi a preferat să joace la siguranţă.
Andrei Prepeliţă - Titularizat suprinzător în locul lui Ovidiu Hoban, fostul stelist nu s-a văzut foarte mult. A depus mult efort, dar fără folos. Evoluţia sa a fost influenţată şi de cartonaşul galben primit devreme, în minutul 22.
Mihai Pintilii - În scădere evidentă faţă de meciul cu Franţa, când s-a numărat printre cei mai buni jucători români. Accidentat la inghinali, mijlocaşul Stelei a fost înlouit la pauză şi, potrivit lui Anghel Iordănescu, este incert pentru meciul cu Albania.
Ovidiu Hoban - Intrat în startul reprizei a doua în locul lui Pintilii, fostul jucător de la Petrolul a avut o ocazie de înscrie la practic prima atingere de balon, dar apoi nu s-a maui remarcat în vreun fel. Mai mult decât atât, la finalul meciului, Iordănescu l-a nominalizat printre dezamăgirile serii, spunând că aştepta mai mult din partea lui.
Gabi Torje - A avut un început foarte bun, el fiind cel care a creat prima fază periculoasă, în primele minute ale partidei, apoi a continuat să depună mult efort şi să coboare în defensivă, unde l-a ajutat în câteva rânduri pe Săpunaru. Aproape inexistent după pauză, excepţia fiind un şut periculos din lovitură liberă, respins de Sommer.
Bogdan Stancu - Este primul jucător care înscrie de două ori la această ediţie a Campionatului European, iar evoluţia sa a fost una decentă. I-au lipsit ocaziile din meciul cu Franţa, dar a confirmat că are sânge rece, executând impecabil lovitura de la 11 metri obţinută de Chipciu. Totuşi, are multe momente în care fie dispare din joc, fie nu ia cele mai bune decizii.
Florin Andone - L-a înlocuit pe Bogdan Stancu, însă a avut prea puţin timp la dispoziţie pentru a-şi pune amprenta asupra jocului.
Alex Chipciu - Unul dintre titularii noi faţă de meciul cu Franţa, stelistul a fost printre cei mai buni "tricolori". A scos penalty-ul din care Stancu a deschis scorul, a avut o ocazie mare de a face 2-0, iar în prima repriză l-a hărţuit în permanenţă pe Lichtsteiner. În plus, a coborât de multe ori în ajutorul lui Raţ. Mai slab în repriza a doua, a primit un cartonaş galben.
Claudiu Keşeru - Probabil marea dezamăgire a meciului cu Elveţia. Folosit din primul minut în locul lui Florin Andone, golgheterul lui Ludogorets nu a dat senzaţia în niciun moment că ar fi cu adevărat în meci şi conectat la miza acestuia. A luat un galben în prima repriză, pentru un fault inutil la mijlocul terenului, iar la mijlocul părţii secunde a avut o jumătate de ocazie, irosită uşor.
Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:
19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania
S-au jucat:
Franţa - România 2-1
Albania - Elveţia 0-1
România - Elveţia 1-1
Franţa - Albania 2-0
Campionatul European poate fi urmărit în rețeaua RCS-RDS pe canalul PRO TV, care transmite toate meciurile României și cele mai importante partide ale zilei.
Etichete: romania , romania elvetia , euro 2016 romania elvetia , romania elvetia 1-1 , romania elvetia grupa a
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Rusia reprezintă o ameninţare mai mare pentru securitatea Uniunii Europene decât pentru apărare...