Video La Astana, la fel ca la Bastia: "Simţeam că parcă vor să ne lovească intenţionat"
12.10.2016, 09:50România a terminat la egalitate în Kazahstan, scor 0-0, în al treilea meci din preliminariile Cupei Mondiale 2018, la capătul unui joc plin de durităţi din partea gazdelor. Intrările agresive ale jucătorilor lui Talgat Baysufinov au făcut victime printre "tricolori" şi au amintit de partida dintre Bastia şi Steaua, disputată în toamna anului 1997, în Cupa UEFA.
La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
"Cred că, dacă joci acasă aşa cum a făcut-o Kazahstanul, eşti foarte fericit să ai un asemenea arbitru. Ca o echipă în deplasare, din punctul de vedere al echipei României, am aşteptat alte decizii în unele situaţii, dar acest lucru a depins de arbitru", a spus selecţionerul Christoph Daum, încercând să fie diplomat.
Din cauza jocului la limita regulamentului şi de multe ori chiar dincolo de aceasta, dar şi a complicităţii arbitrului portughez Manuel de Sousa, care a închis de multe ori ochii la durităţile gazdelor, naţionala României a încheiat meciul aproape ecimată.
Căpitanul Dragoș Grigore a ieșit de pe teren în prima repriză, după o lovitură cu cotul primită în nas la un duel cu Akhmetov, rămasă nesancţionată. În locul său a intrat Cosmin Moţi, care nu a evitat să acuze intrările adversarilor.
"Dur, foarte dur. Din păcate, nu a fost o duritate sportivă. E normal să fie un joc bărbătesc, tare, dar tot timpul simţeam că parcă vor să ne lovească intenţionat", a spus fundaşul celor de la Ludogorets.
VIDEO: Lovitura primită de Dragoş Grigore
Nici "durul" Cristi Săpunaru nu a fost ferit de probleme. Apărătorul campioanei Astra Giurgiu a avut nu mai puţin de şase dinţi sparţi, după o lovitură în plină figură primită în repriza a doua, iar perioada de convalescenţă e de trei săptămâni. Iniţial, staff-ul medical a vrut să îl ducă la un spital din Astana, dar a renunţat la idee, urmând a fi consultat la sosirea în ţară. Imediat după meci, tricolorii s-au îmbarcat într-o aeronavă cu destinaţia Bucureşti.
Şi Alex Chipciu a ieşit accidentat, la pauză. Mijlocaşul lui Anderlecht a suferit o ruptură musculară, posibil la faza din finalul primei reprize la care "tricolorii" au cerut penalty.
"Văzusem în meciul cu Polonia intrări de-ale lor şi că nu sunt sancţionate. Mi se pare că joacă foarte dur aici şi nici arbitrul nu face nimic în sensul ăsta. Avem toţi lovituri. Şi eu am primit un cot în faţă. Arbitrul lasă jocul prea liber la ei acasă", s-a plâns şi Nicolae Stanciu.
VIDEO: Faza la care Chipciu a cerut penalty
Agresivitatea kazahilor a amintit multora de celebrul meci Bastia-Steaua, disputat în turul al doilea al Cupei UEFA, din sezonul 1997/98. După victoria cu 1-0 de la Bucureşti, roş-albaştrii s-au deplasat în Corsica, unde au pierdut cu 3-2, calificându-se astfel mai departe. Însă preţul plătit a fost scump.
"N-am luat atâţia pumni în întreaga mea viaţă", a povestit Marius Lăcătuş în presa vremii. "Cum pleca mingea de lângă noi, primeam şi câte o lovitură ca amintire. Am luat vreo trei pumni serioşi", a completat Iosif Rotariu, în timp ce actualul preşedinte de la Pandurii Tg. Jiu, Narcis Răducan acuza faptul că adversarii "nu arătau ca nişte oameni normali. Aveau ochii injectaţi şi ne loveau de câte ori puteau".
Cel mai şifonat a ieşit însă Laurenţiu Roşu, care a suferit o dublă fractură la antebraţul drept şi a rămas internat în Corsica. Portarul Daniel Gherasim a fost lovit la pometele stâng, Lăcătuş s-a ales cu o contuzie la pometele stâng, în timp ce Denis Şerban a suferit o entorsă la gleznă, fiind obligat să poate un aparat ghipsat.
Actualul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, Tiberiu Csik, Valeriu Răchită, Adrian Matei, Damian Militaru, Eric Linkar sau Iulian Miu au rămas şi ei cu "amintiri" din insula lui Napoleon.
Autorul celor două goluri ale roş-albaştrilor la Bastia, Cătălin Munteanu, şi-a amintit că a fost foarte aproape să sufere o accidentare gravă, la deschiderea scorului.
"Aveam 18 ani atunci şi am rămas şocat când am văzut ce se întâmplă. Ţin minte că la primul gol, după ce am şutat în minge, am sărit imediat în sus, pentru că a venit unul de la ei cu talpa ridicată, să mă atace. Dacă mă prindea cu piciorul în pământ, mi-l rupea", a povestit Munteanu, într-un interviu mai vechi pentru ProSport.
Corsicanii nu au fost agresivi doar pe teren, ci şi în tribune. Comentatorul televiziunii naţionale a fost ameninţat de spectatori, iar Gherasim a acuzat faptul că "nici nu mai ştiu de câte ori mi-am dat cu mâna peste faţă ca să mă şterg de scuipatul pe care îl primeam de la suporterii din spatele meu sau câte monede mi-am luat în cârcă".
Comandantul clubului Steaua la acea vreme, Cristian Gaţu , a fost vehement la adresa gazdelor, spunând că "n-am văzut atâta mitocănie colectivă de când sunt", în timp ce vicepreşedintele Constantin Dănilescu a refuzat invitaţia oficialilor de la Bastia de a ciocni o cupă de şampanie la finalul partidei, susţinând că nu poate sta lângă nişte "golani".
VIDEO: Rezumatul meciului Bastia - Steaua 3-2
Etichete: steaua , video , romania , bastia , kazahstan , preliminarii cm 2018 , cupa mondiala 2018
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Makaveli, pe numele său real Virgil Alexandru Zidaru, influencer și, mai nou, consilier parlamentar...