boateng-dinamo
”Cum este să locuiești în România?” Stoperul ajuns în vară la Dinamo a dat răspunsul pe loc
FOTBAL:ROMANIA-KOSOVO, LIGA NATIUNILOR (15.11.2024)
Un fotbalist legendar al Albaniei a intervenit în scandalul dintre România și Kosovo: ”Avem răspunsul”
darius-olaru
Exclusiv ȘAPTE cuvinte! Ilie Dumitrescu nu are dubii în legătură cu transferul de 5.000.000 € al lui Darius Olaru
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Danemarca, victorie la limită cu Armenia. Polonia a remizat în Kazahstan, după ce a condus cu 2-0

04.09.2016, 14:16

Danemarca este primul lider în grupa României, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Naţionala lui Aage Hareide s-a impus la limită pe teren propriu, scor 1-0, în faţa Armeniei, într-un meci în care a ratat şi un penalty.

danemarca armenia
  • SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Unicul gol al partidei disputate la Copenhaga a fost marcat de starul lui Tottenham, Christian Eriksen. Mijlocaşul de 24 de ani a înscris în minutul 17, cu un şut de la marginea careului. Fostul jucător al lui Ajax putea închide meciul în repriza a doua, dar a ratat lovitura de la 11 metri obţinută de Fischer.

În celălalt joc din grupa E, Polonia a remizat în Kazahstan, scor 2-2, deşi a condus cu 2-0 la pauză. Bartosz Kapustka, în minutul 9, şi Robert Lewandowski, din penalty, în minutul 35, au stabilit rezultatul primei reprize, una în care Milik a trimis de două ori în transversală, în timp ce gazdele au avut la rândul lor o bară, prin căpitanul Islamkhan.

În partea a doua, Sergei Khizhnichenko a devenit eroul naţionalei Kazahstanului, marcând de două ori în primul sfert de oră de la reluare şi restabilid egalitatea. Oaspeţii puteau lua toate punctele la Astana, dar Jakub Blaszczykowski a trimis şi el în bară, pe final.

În etapa următoare, pe 8 octombrie, Polonia va întâlni Danemarca pe teren propriu, Kazahstan se deplasează în Muntenegru, în timp ce Armenia va primi vizita României.

Clasamentul provizoriu al grupei E



LIVE VIDEO&SCORE

UPDATE 20:52 - Primele meciuri din cadrul grupei E a preliminariilor CM 2018, din care face parte şi România, s-au încheiat. Danemarca s-a impus cu 1-0 pe teren propriu cu Armenia, nordicii ratând şi un penalty prin autorul unicului gol al partidei, Eriksen, în timp ce Polonia a obţinut doar p remiză în Kazahstan, scor 2-2, după ce a avut 2-0 la pauză. 

UPDATE 20:41 - A treia bară a Poloniei! La Astana, oaspeţii au din nou ghinion. A fost rândul lui Blaszczykowski să trimită în bară, cu un şut violent din interiorul careului.

UPDATE 20:28 - Penalty ratat Danemarca! Eriksen a irosit şansa de a dubla avantajul danezilor, ratând un penalty obţinut de Fischer. Pe urmărire, Yussuf Poulsen a trimis spre vinclu, dar portarul Beglaryan a respins cu un reflex spectaculos. 

UPDATE 20:15 - GOL Kazahstan, 2-2! Khizhnichenko reuşeşte dubla şi egalează la Astana. Fotbalistul de 25 de ani a împins mingea în poartă din câţiva metri, după o centrare de pe partea dreaptă.  

UPDATE 20:09 - GOL Kazahstan, Polonia conduce cu 2-1! Khizhnichenko a redus din diferenţă la Astana, cu un gol marcat din apropiere, după o centrarea foarte bună de pe partea stângă.

UPDATE 20:01 - Au început reprizele secunde în cele două jocuri din grupa României. 

PAUZĂ la Copenhaga şi Astana. Danemarca este în avantaj împotriva Armeniei, scor 1-0, graţie reuşitei lui Eriksen, în timp ce Polonia conduce cu 2-0 în faţa Kazahstanului, prin golurile marcate de Kapustka şi Lewandowski, din penalty

UPDATE 19:45 - A doua bară Polonia! Milik are un ghinion incredibil. Noul atacant al lui Napoli a plecat de la limita offside-ului, dar nu a reuşit să înscrie din situaţie de unu contra unu cu portarul advers, trimiţând din nou în bară. 

UPDATE 19:37 - Ocazie mare Kazahstan! La Astana, gazdele au fost aproape de a reduce din diferenţă. Islamkhan a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns până la 7-8 metri de poartă, dar a trimis puţin pe lângă, mingea ciupind uşor şi bara. 

UPDATE 19:35 - GOL, 2-0 Polonia! Lewandowski a transformat fără emoţii un penalty pe care tot el l-a obţinut

UPDATE 19:31 - Ocazie uriaşă Polonia! Milik a ratat incredibil cu poarta goală, trimiţând în bara transversală din apropierea punctului de la 11 metri. 

UPDATE 19:17 - GOL, 1-0 Danemarca! Au deschis scorul şi danezii, prin Eriksen, care a înscris cu un şut plasat de la marginea careului.

UPDATE 19:09 - GOL, 1-0 Polonia! Polonezii au deschis scorul în minutul 9, la Astana, prin Kapustka. Mijlocaşul oaspeţilor a trimis în poartă din apropiere, după o centrare foarte bună a lui Blaszczykowski. 

UPDATE 19:00 - Au început cele două meciuri. Kazahstan - Polonia poate fi urmărit pe Digi Sport 2, în timp ce Danemarca - Albania este transmis pe Digi Sport 4. 

ECHIPELE DE START ÎN MECIUL DANEMARCA - ARMENIA

Danemarca: Ronnow - Kjaer, A. Christensen, Vestergaard - Ankersen, Kvist, Hojbjerg, Durmisi - Eriksen - Fischer, N. Jorgensen

Rezerve: Hansen, Lossl - Delaney, Nielsen, M. Jorgensen, Thomsen, Larsen, Wass, Schone, Poulsen, Cornelius

Antrenor: Aage Hareide

Armenia: Beglaryan - Haroyan, Mkoyan, Andonian - Hambartsumyan, Edigaryan, Malakyan, Hivhannisyan - Ozbiliz, Arshakian, Kadimyan

Rezerve: Manukyan, Aivazov - Voskanyan, Badoyan, Pizzelli, Koryan, Ghazaryan, Sarkisov, Hakobyan, Manoyan

Antrenor: Varuzhan Sukiasyan

ECHIPELE DE START ÎN MECIUL KAZAHSTAN - POLONIA

Kazahstan: Pokatilov - Beysebekov, Akhmetov, Maliy, Kislitsyn, Shomko - Muzhikov, Baizhanov, Kuat - Islamkhan, Khizhnichenko

Rezerve: Loria, Otarbayev - Dmitrenko, Mukhutdinov, Smakov, Tagybergen, Nurgaliyev, Moldakaraev, Suyumbayev, Amirseitov, Murtazayev, Abdulin

Antrenor: Talgat Baisufinov

Polonia: Fabianski - Piszczek, Glik, Salamon, Rybus - Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Kapustka - Milik, Lewandowski

Rezerve: Szczesny, Boruc - Pazdan, Jedrzejczyk, Cionek, Lewczuk, Jodlowiec, Linetty, Teodorczyk, Wszolek, Wilczek

Antrenor: Adam Nawalka


România debutează astăzi în preliminariile pentru CM 2016, urmând a da piept cu Muntenegru, la Cluj-Napoca. Tot astăzi se vor disputa şi celelalte două partide ale adversarelor din grup E

Astfel, Danemarca, necalificată la Cupa Mondială 2014 şi la EURO 2016, va întâlni pe teren propriu reprezentativa Armeniei. După cincisprezece ani de domnie a lui Morten Olsen, danezii pornesc şi ei la drum cu un nou selecţioner. Age Hareide, asistat de Jon Dahl Tomasson, nu concepe ca echipa sa să rateze un nou turneu final, iar pentru asta va miza pe fotbalişti în prină ascensiune, ca Eriksen, Hojbjerg, Christiansen sau Fischer.

De la ora 19.00 joacă adversarele României din grupa E a preliminariilor. Polonia joacă în Kazahstan, la Digi Sport 2, iar Danemarca primeşte replica Armeniei, la Digi Sport 4.

Partida se va disputa pe stadionul “Telia Parken” din Copenhaga şi va fi condusă de brigadă austriacă, alcătuită din “centralul” Harald Lechner, ajutat de Maximilian Kolbitsch şi Andreas Heidenreich. Al patrulea oficial este Markus Hameter.

Danemarca are şi ea selecţioner străin

Age Hareide este norvegian şi are 62 de ani, iar între ianuarie 2004 şi decembrie 2008 a fost selecţionerul ţării sale. Le-a mai pregătit pe Viking, Helsingborg şi Malmo, cu ultima echipă suedeză reuşind accederea în faza grupelor UEFA Champions League pentru două sezoane consecutiv. Hareide este singurul antrenor care a câştigat titlurile atât în Suedia (Helsingborg 1999, Malmo 2014), Danemarca (Brondby 2001-2002) și Norvegia (Rosenborg 2003).

Selecţionerul Armeniei la primul meci oficial

Varuzhan Sukiasyan, care şi-a petrecut toate cele nouă sezoane ale carierei sale de joc de mijlocaş pentru Kotayk, marcând 74 de goluri în 219 meciuri, este şi el la primul meci oficial pentru reprezentativa ţării sale. 

Şi-a început cariera de antrenor în 1987 și după un an la Kotayk, s-a mutat la Lori, iar primul său succes a sosit de abia în 1992, cu Banants, când au câștigat Cupa Armeniei, după ce națiunea şi-a câștigat independența de Unuiunea Sovietică, cu un an mai devreme. Succesele cele mai notabile au venit cu Tsement, mai târziu redenumit Araks și Spartak Erevan, unde s-a bucurat de două titluri naţionale și un trofeu Cupa Armeniei.

A lucrat ca antrenor la selecţionata U21, iar între iunie 2000 şi până în octombrie 2001 s-a ocupat de prima reprezentativă, unde nu a disputat niciun meci oficial. El a revenit la cârma Armeniei, în decembrie 2015, după demisia lui Sargis Hovsepyan.

Cele două ţări s-au ciocnit şi în ultima campanie de calificare la un turneu final. Astfel, în 2014 şi 2015, în preliminariile CE, danezii s-au impus pe teren propriu, scor 2-1, goluri înscrise de Hojbjerg şi Kahlenberg, respectiv Mkhitaryan. A doua manşă s-a încheiat 0-0, pe arena din Erevan.

Cele două naţionale s-au întâlnit de 6 ori până acum, danezii impunându-se de patru ori. O partidă s-a terminat la egalitate, iar armenii au câştigat şi ei un meci.

Polonia, favorita grupei

Polonia, favorită certă în grupa E, vine după ce a impresionat la Euro, unde a reuşit să termine fără înfrângere grupa C, cu toate că a încheiat pe locul secund, cu acelaşi punctaj ca şi Germania. A urmat victoria cu Elveţia, după ce s-au impus la loviturile de departajare. Tot la penalty-uri s-a decis şi sferturile de finală cu Portugalia, acolo unde “vulturii albi” s-au oprit.

Nawalka, fost component al Poloniei în 1978 la CM, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de jucător la Wisla, înainte de a-şi încheia cariera la sfârşitul anilor 80 în Chicago. La sfârşitul anului 2013, Nawalka fost de acord să preia Polonia, cu care s-a calificat la Euro 2016.

A început campania de calificare în stil mare, cu o primă victorie împotriva Germaniei.

Kazahstan a terminat pe locul 5 în preliminariile pentru Euro 2016, iar de atunci a mai disputat trei jocuri de pregătire, reuşind o victorie, o remiză şi o înfrângere. În urma cu o săptămână, au jucat un meci amical cu naţionala Kyrgyzstanului, unde au pierdut, scor 0-2. La pauză, Talgat Baysufinov a efectuat şapte schimbări şi tot au reuşit să mai primească un gol în partea secundă.

În ianuarie 2016, Baysufinov a fost numit antrenor interimar al Kazahstanului, după plecarea lui Yuri Krasnozhan. El a semnat un contract permanent în luna iunie, devenind al 13-lea selecţioner din istoria echipei naționale.

Meciul va începe tot la ora 19:00, se va disputa pe Arena Astana şi va fi condusă de brigadă olandeză. La centru va fi Serdar Gozubuyuk, ajutat de Bas van Dongen şi Patrick Langkamp. Al patrulea oficial este Kevin Blom.

România - Muntenegru, partida de debut din preliminariile CM 2018, se joacă astăzi, pe Cluj Arena, de la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro. 

Şase meciuri, transmise în direct astăzi

Slovacia - Anglia este astăzi, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 3. Norvegia - Germania se joacă de la ora 21.45, în direct la Digi Sport 1. Tot de la ora 21.45 veți mai putea urmări Cehia - Irlanda de Nord, în direct la Digi Sport 2, și Malta - Scoția, la Digi Sport 3. Toate cele șase meciuri vor fi în format LIVE VIDEO&SCORE pe digisport.ro și m.digisport.ro.


Etichete: romania , polonia , muntenegru , danemarca , prima etapa , armenia , grupa e , kazahstan , 2018 , cm rusia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Georgescu e pe primul loc. Luptă strânsă între Lasconi și Ciolacu pentru locul 2
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024. Georgescu e pe primul loc. Luptă strânsă între Lasconi și Ciolacu pentru locul 2

Primele rezultate parțiale ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Kosovo - UEFA Nations League 2024/25 League C Group C2, Bucharest - 15 Nov 2024
Antonio Conte l-a caracterizat într-un singur cuvânt pe căpitanul naționalei din Kosovo

”Să-l dea afară”. Nu au mai rezistat, după meciul în care Ianis Hagi a fost introdus la pauză de Philippe Clement
Rangers v St Johnstone, William Hill Premiership, Football, Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, UK, 06 Oct 2024
UEFA a venit cu o precizare, după ce a dat verdictul pentru România - Kosovo: ”Rețineți”
18 September 2018, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: Champions League, FC Schalke 04 - FC Porto, Group stage, Group D, Matchday 1 in the Veltins Arena. "Respect" and the UEFA logo can be seen on a barrier tape before the match. Photo: Rolf Ve
”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”
profimedia-0629022810
Au apărut imaginile: ce a făcut căpitanul lui Tottenham, după ce l-a văzut pe Radu Drăgușin la finalul meciului cu City
Screenshot 2024-11-24 084821
Recomandările redacției
darius-olaru
Exclusiv ȘAPTE cuvinte! Ilie Dumitrescu nu are dubii în legătură cu transferul de 5.000.000 € al lui Darius Olaru

S-a aflat! De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a fi 100% sigură de prezența în play-off-ul Europa League
7 november 2024, UEFA Europa League, League phase, Matchday 4, National Arena, Bucharest, FCSB vs Midtjylland
Exclusiv ”Este o performanță extraordinară”! Remarcatul serii, după Petrolul - Dinamo
dinamo
Nebunie! Andrei Rațiu e dat ca transferat la Napoli, dar Barcelona vrea să intervină: informația venită din Spania
profimedia-0882376651
Citește și
Umilință după umilință pentru România înainte de EHF EURO 2024
romania-norvegia
După Denis Alibec, i-a venit rândul unui alt ”Tricolor”. Mircea Lucescu: ”N-avea ce să caute acolo!”
Mircea-Lucescu
Ana De Armas, surprinsă în ipostaze tandre cu fiul vitreg al președintelui din Cuba. Cei doi s-au sărutat pe străzile din Spania
Ana De Armas, surprinsă în ipostaze tandre cu fiul vitreg al președintelui din Cuba. Cei doi s-au sărutat pe străzile din Spania
Jucătorii FCSB nu au votat la alegerile pentru președintele României! Decizia luată în cantonamentul echipei
Jucătorii FCSB nu au votat la alegerile pentru președintele României! Decizia luată în cantonamentul echipei
Cine este Horia Culcescu, bărbatul pe care Gigi Becali l-a împrumutat cu 2.000.000 de euro
Cine este Horia Culcescu, bărbatul pe care Gigi Becali l-a împrumutat cu 2.000.000 de euro
Nicole Kidman, „desființată” de fani după ce a vorbit despre imaginea virală surprinsă după divorțul de Tom Cruise: „Eu cred că minte!”
Nicole Kidman, „desființată” de fani după ce a vorbit despre imaginea virală surprinsă după divorțul de Tom Cruise: „Eu cred că minte!”
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de căderi de stânci
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din Porțile de Fier, protejată de căderi de stânci
Cum a devenit rolul Mărgelatu o problemă pentru Florin Piersic? ”Prezența mea nu mai era dorită"
Cum a devenit rolul Mărgelatu o problemă pentru Florin Piersic? ”Prezența mea nu mai era dorită"
Fără precedent! Arbitrul l-a lovit cu trofeul direct în figură pe antrenor. FOTO cu ”gestul scandalos”. Ce a urmat
arbitru-antrenor15
„N-OR DISpărea hoții”. Românul care a jucat în Premier League, mesaj postat după ce a votat
„N-OR DISpărea hoții”. Românul care a jucat în Premier League, mesaj postat după ce a votat
Fără precedent! Arbitrul l-a lovit cu trofeul direct în figură pe antrenor. FOTO cu ”gestul scandalos”. Ce a urmat
arbitru-antrenor15

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut:
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost dificil să ne privim în ochi"
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a ajuns la noi?!”
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a ajuns la noi?!”