FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ - UNIVERSITATEA CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET (28.07.2024)
Momentul în care Costel Gâlcă a răbufnit și a numit jucătorii care pot pleca de la Universitatea Craiova
galca la craiova 2
Costel Gâlcă a anunțat o revenire la Universitatea Craiova chiar în meciul cu Rapid
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Exclusiv Rapid s-a decis: face un transfer din SuperLigă, dar mai rămâne de stabilit un singur aspect! Trei plecări din Giulești
Digi Sport 1 Live
Acum
Nations League: Rezumate
Grupe-Etapa 2

Video Universitatea Craiova - Maribor 3-2. Ce păcat! Oltenii au fost la un pas de o "remontada" istorică pe Oblemenco

articol scris de Digi Sport
01.08.2024, 21:41

Universitatea Craiova a câștigat, pe teren propriu, scor 3-2, cu Maribor, însă a fost eliminată din turul II preliminar din Conference League, din cauza înfrângerii din tur, scor 0-2. 

craiova maribor
Finalul partidei Universitatea Craiova - Maribor / Foto: Sport Pictures
  • Liga Națiunilor: Franța - Belgia, luni, 21:45, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Israel - Italia, luni, 21:45, DGS 2

Golurile partidei disputate pe stadionul Ion Oblemenco au fost marcate de Alexandru Mitriță (minutul 52), Gregorio Sierra (minutul 73) și Elvir Koljic (minutul 90+5) pentru olteni, respectiv Ilicic (minutul 68) și Jakupovic (minutul 82) pentru sloveni. 

Astfel, Maribor s-a impus în fața Universității Craiova, la general, cu scorul de 4-3 și s-a calificat în faza următoare a competiției. 

VIDEO Rezumat Universitatea Craiova - Maribor 3-2. Oltenii, OUT din Conference League

Min. 90+7: Final de meci!


Min. 90+5: Gool Craiova! Mora a centrat în careu pentru Koljic, iar bosniacul a marcat superb cu o lovitură de cap. 

Min. 90: Schimbare Maribor! Ilicic a fost înlocuit cu Lorber. 

Min. 90: Schimbare Craiova! Vlădoiu a fost înlocuit cu Ndong. 

Min. 90: Schimbare Craiova! Mitriță a fost înlocuit cu Mora!

Min. 90: Cartonaș galben Craiova! Zajkov a fost avertizat. 

Min. 82: Gol Maribor! Jakupovic a marcat, iar scorul pe tabelă este 2-2. 

Min. 80: Ocazie Maribor! Ilicic a șutat la colțul scurt, dar Popescu a fost atent și a respins.

Min. 78: Cartonaș galben Craiova! Mitriță a fost avertizat. 

Min. 75: Schimbare Maribor! Bozic a fost înlocuit cu Jakupovic. 

Min. 73: Gool Craiova! Sierra a șutat puternic de la marginea careului de 16 metri și a trimis în vinclul porții lui Jug. 

Min. 72: Schimbare Craiova! Crețu a fost înlocuit cu Houri. 

Min. 72: Schimbare Craiova! Anzor a fost înlocuit cu Baiaram. 

Min. 69: Cartonaș galben Maribor! Bourles a fost avertozat. 

Min. 67: Gol Maribor! Ilicic l-a învins pe Popescu și a redus tăcerea pe Ion Oblemenco. 

Min. 63: Ocazie Craiova! Mitriță i-a centrat în careu lui Crețu, care a trimis cu capul sub transversală, dar Jug a trimis în corner. 

Min. 61: Schimbare Maribor! Barisic a fost înlocuit cu Bourles. 

Min. 57: Ocazie Craiova! Anzor a șutat de la distanță, dar Jug a respins cu dificultate în corner. 

Min. 52: Gool Craiova! Mitriță l-a învins pe Jug cu un șut plasat. 

Min. 49: Ocazie Craiova! Ivan a șutat din lateral, dar Jug a fost la post. 

Min. 46: Schimbare Craiova! Paradela a fost înlocuit cu Ivan. 

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+3: Pauză!

Min. 39: Ocazie mare Maribor! Barisic a ratat din poziție de 1 la 1 cu Popescu, după ce goalkeeperul oltenilor a reușit să respingă mingea în extremis. 

Min. 37: Ocazie Craiova! Mitriță a șutat pe jos, dar Jug a respins mingea în lateral. 

Min. 30: Cartonaș galben Maribor! Ilicic a fost avertizat. 

Min. 27: Ocazie Maribor! Repas, din interiorul careului, a șutat puternic pe spațiul porții, dar Popescu a respins mingea. 

Min. 25: Ocazie Craiova! Mitriță a șutat puțin pe lângă poartă de la distanță.

Min. 22: Cartonaș galben Craiova! Koljic a fost avertizat. 

Min. 22: Ocazie Craiova! Vlădoiu i-a centrat în careu lui Koljic, dar bosniacul, din poziție ideală, a trimis pe lângă poartă. 

Min. 10: Ocazie Craiova! Paradela i-a centrat în careu lui Anzor, iar acesta a trimis cu capul pe spațiul porții adverse, însă Jug a respins mingea în lateral. 

Min. 1: A început partida!

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Sierra, Bancu - Oshima, Anzor - Mitriță, Crețu, Paradela - Koljic

Rezerve: Lung, Căpățînă, Bană, Mora, Houri, Danciu, Baiaram, Ndong, Ivan, Gașpar, Barbu, Badelj 

Maribor: Jug - Sirvys, Vidmar, Mbondo, Milec - Z. Repas, J. Repas - Barisic, Ilicic, Bozic - Beugre

Rezerve: Bergsen, Bilac, Borys, Bouries, Dizdarevic, Feta, Grlic, Jakupovic, Lorber, Pridgar, Sikosek, Vrhovec

În meciul tur, jucat în Slovenia, Maribor s-a impus în fața oltenilor cu 2-0, după ce trupa lui Costel Gâlcă (52 de ani) a evoluat în inferioritate numerică din minutul 31 (după ce Denil Maldonado a primit direct cartonașul roșu).

Astfel, pentru a se califica mai departe, formația din Bănie trebuie să o învingă pe Maribor fie la două goluri diferență (pentru a duce partida în prelungiri, unde ulterior s-ar putea impune), fie la cel puțin trei goluri (pentru a tranșa calificarea încă din primele 90 de minute). 

Dacă o va elimina pe Maribor, Universitatea Craiova va juca în turul trei preliminar al Conference League, în dublă manșă, împotriva pierzătoarei din duelul Ajax Amsterdam - Vojvodina (în tur, olandezii s-au impus, pe teren propriu, în fața sârbilor cu 1-0). 

Fanii Universității Craiova, show la antrenamentul oficial al lui Maribor

Cu aproximativ 24 de ore înainte de fluierul de start al partidei Universitatea Craiova - Maribor, așa cum era de așteptat, slovenii și-au efectuat antrenamentul oficial dinaintea duelului direct pe stadionul Ion Oblemenco. 

La aceste pregătiri ale celor de la Marib0r au asistat din peluză și o parte dintre suporterii oltenilor, care au oferit un micuț show pirotehnic și au avut mai multe mesaje inscripționate pe bannere pentru fotbaliștii pregătiți de Costel Gâlcă (”Noi credem, voi demonstrați”). 

Galerie Foto

VIDEO cu fanii Universității Craiova prezenți la antrenamentul oficial al lui Maribor

Patronul Mihai Rotaru a transmis că jucătorii Craiovei vor avea primă doar dacă se califică în grupele Conference League

Echipa lui Costel Gâlcă privește cu optimism returul cu echipa slovenă, după ce au reușit să o învingă etapa trecută pe CFR Cluj, scor 2-0, prin golurile marcate de Elvir Koljic (29 de ani), respectiv Alexandru Mitriță (29 de ani).

Patronul Universității, Mihai Rotaru, a declarat, conform Fanatik, că jucătorii olteni vor încasa o primă, care se ridică la 10.000 de euro, în funcție de contract, doar dacă se califică în grupele Conference League.

"Au primă doar pentru calificarea în grupele Conference League. Nu știu exact pe dinafară, fiecare are stipulat în contract.

Cu siguranță au mai mult de 10.000 de euro, dar nu cunosc exact. Sumele pot să varieze…", a răspuns Rotaru în momentul în care a fost întrebat de o eventuală primă dacă Mitriță și compania reușesc să întoarcă scorul de 0-2.

De asemenea, investitorul grupării din Bănie a menționat că în cazul lui Costel Gâlcă este vorba de aceeași condiție.

Costel Gâlcă: ”Trebuie să avem atitudine de la început. Cred în echipa noastră”

La conferința de presă dinaintea partidei, Costel Gâlcă (52 de ani), antrenorul Universității Craiova, a spus că elevii săi trebuie să practice împotriva lui Maribor un joc combinativ, bazat pe posesie, și agresiv pentru a câștiga duelurile cu fotbaliștii sloveni încă din primul minut al meciului.

De asemenea, tehnicianul a mărturisit că speră ca echipa sa să fie ”împinsă de la spate” în acest meci de fanii care vor sosi pe stadionul Ion Oblemenco. 

”La meciul de mâine (n.r. joi, 1 august) trebuie să avem agresivitate, intensitate, calitate în acțiuni atât în defensivă, cât și în ofensivă. Trebuie să avem o comunicare bună în teren, să fim o echipă compactă defensiv, să avem agresivitate și să se vadă din primul minut dacă vrem să întoarcem acest rezultat.

Știm că Maribor este o echipă bună, dar jucăm acasă, alături de suporterii noștri și sper să fie un factor important pentru noi acest lucru. Cred în echipa noastră, cred în calitatea echipei. Când suntem concentrați, când avem agresivitate, intensitate și când suntem sprijiniți de suporteri, cu siguranță vom face un meci bun și vom încerca să ne impunem din primul minut.

Nimic nu este ușor în fotbal. Trebuie să avem atitudine de la început, să ne dorim acest lucru. Trebuie să ne coordonăm foarte bine, să fim agresivi, să avem intensitate și să avem calitate în fiecare acțiune. Sper să iau cele mai bune decizii, depinde de mine să așez cel mai bun 11. E important pentru încrederea noastră să avem o progresie în jocul nostru și în rezultate”, a spus Gâlcă.

Costel Gâlcă: ”Nu trebuie să facem greșeli în apărare”

În cadrul conferinței de presă, Costel Gâlcă a pus accentul pe faptul că echipa sa nu mai trebuie să comită erori în defensivă, la fel cum a făcut-o în partida tur, când Maldonado a fost eliminat în minutul 31 din postura de ultimul apărător. 

”E un test al atitudinii, al organizării tactice, al intensității, al agresivității. Îmi doresc să demonstrăm că putem trece, chiar dacă am făcut greșeli mari la Maribor. Trebuie să le eliminăm, la Cluj am stat mult mai bine în defensivă. Sper să facem un joc perfect pentru a întoarce rezultatul. Emoții sunt la fiecare meci, mai ales că trebuie să întoarcem un rezultat.

Îmi doresc ca echipa mea să facă un joc perfect. Nu trebuie să facem greșeli în apărare. Dacă vom avea această calitate, putem întoarce rezultatul. Sunt multe lucruri (n.r. pe care și le reproșează), s-a schimbat totul când Maldonado a luat cartonaș roșu.

E greu de spus. Chiar și cu un jucător în minus, am stat destul de bine în teren. Normal că adversarul și-a creat ocazii, dar chiar și așa am avut ocazii să marcăm”, a mai spus Gâlcă. 

VIDEO Universitatea Craiova - Maribor, în direct la Digi Sport 1

Etichete: maribor , costel galca , preliminarii conference league , turul trei preliminar conference league , video universitatea craiova maribor , ecl


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României, Armata a ridicat de la sol două avioane F-16. Bucăți ar fi căzut în Periprava
O dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României, Armata a ridicat de la sol două avioane F-16. Bucăți ar fi căzut în Periprava

Sistemul de supraveghere radar a identificat şi urmărit, în noaptea de sâmbătă spre duminică...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
tiriac
”Vreau 100.000.000 de euro pentru că mi-au distrus viața”. Ion Țiriac, dezamăgit că n-a fost ascultat

Fără dubii! Presa britanică a spus cu ce scor se va termina România - Lituania
FOTBAL: KOSOVO - ROMÂNIA, LIGA NATIUNILOR (06.09.2024)
Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania
Head coach Mircea Lucescu, first official training, Romanian National Football Team, Bucharest, Romania - 01 Sep 2024
Germania - Ungaria 5-0 / Țările de Jos - Bosnia-Herțegovina 5-2 / Ucraina - Albania 1-2. Toate rezultatele
liga-natiunilor
Mircea Lucescu, moment inedit cu Răzvan Marin, la conferință: "Vorbește tu în locul meu! Hai, spune-le ceva"
mircea
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Exclusiv Rapid s-a decis: face un transfer din SuperLigă, dar mai rămâne de stabilit un singur aspect! Trei plecări din Giulești

Denis Haruț a ales și urmează să semneze! Transferat ”la pachet” cu doi români, unul din SuperLigă, altul din străinătate
Dennis Man, monitorizat de două cluburi uriașe ale Europei
Soccer : Serie A 2024 2025 : Parma 2-1 Milan
Exclusiv Răzvan Oaidă pleacă de la Rapid și are două oferte din SuperLigă
Screenshot 2024-09-08 at 22.02.05
Citește și
”De la 1-0 am trecut la 0-1”. Ce l-a nemulțumit pe Costel Gâlcă în meciul Universitatea Craiova - Rapid
galca-costel
Video Universitatea Craiova - Rapid 1-1. Remiză în Bănie și echipa lui Șumudică rămâne pe loc de play-out
WhatsApp Image 2024-08-31 at 22.35.17
Claudia Schiffer, la 54 de ani. Modelul care în anii ’90 cucerea lumea cu frumusețea sa a sărbătorit în costum de baie
Claudia Schiffer, la 54 de ani. Modelul care în anii ’90 cucerea lumea cu frumusețea sa a sărbătorit în costum de baie
Șumudică a adus super atacant! A refuzat o ofertă de milioane pentru Rapid! Ce salariu îi dă Șucu
Șumudică a adus super atacant! A refuzat o ofertă de milioane pentru Rapid! Ce salariu îi dă Șucu
Gica, soția lui Nicolae Dobrin, reacție vehementă după acuzațiile lui Liță Dumitru! ”Să îl lăsăm să se odihnească!”
Gica, soția lui Nicolae Dobrin, reacție vehementă după acuzațiile lui Liță Dumitru! ”Să îl lăsăm să se odihnească!”
Mădălina Ghenea, divă într-o rochie decoltată, cu crăpătură pe picior, la Veneția. A împărțit zâmbete și priviri seducătoare
Mădălina Ghenea, divă într-o rochie decoltată, cu crăpătură pe picior, la Veneția. A împărțit zâmbete și priviri seducătoare
Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”
Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”
Jessica Pegula, învinsă la US Open, dar cu fruntea sus: discursul ei a ridicat publicul în picioare
Jessica Pegula, învinsă la US Open, dar cu fruntea sus: discursul ei a ridicat publicul în picioare
Atenție, șoferi! Aceste tipuri de anvelope de iarnă și All-Seasons nu mai sunt bune de iarna aceasta
Atenție, șoferi! Aceste tipuri de anvelope de iarnă și All-Seasons nu mai sunt bune de iarna aceasta
A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică
A murit Sonia Iovan, prima gimnastă din România care a obținut o medalie olimpică
Fotbalistul de 5 milioane de euro care este aproape de transferul în România riscă ani grei de închisoare pentru pornografie. Scandalurile s-au ținut lanț de el
Fotbalistul de 5 milioane de euro care este aproape de transferul în România riscă ani grei de închisoare pentru pornografie. Scandalurile s-au ținut lanț de el
Reacția lui Vladimir Screciu, după ce a fost anunțat că va reveni pe teren în meciul cu Rapid
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (18.08.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”
Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”
Digi World
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți pacienți fac această greșeală!”
De ce nu ar trebui să adaugi banane în smoothie-uri. Semnalul de alarmă tras de un gastroenterolog: „Mulți pacienți fac această greșeală!”
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia