Brazil v Belgium: Quarter Final - 2018 FIFA World Cup Russia
Eden Hazard, despre meciul carierei: "Am arătat că poţi juca extraordinar fără a marca sau a pasa decisiv"
kolinda deschidere
Gafa anului! Ce a putut să îi spună un fotbalist francez preşedintei Croaţiei
mutuu
Adrian Mutu nu l-a menajat: ”E inadmisibil ce a făcut! Eu l-aș mai băga doar dacă și-ar cere scuze public”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Foto Stadioanele pe care se va desfăşura Cupa Mondială 2018

12.06.2018, 11:48

Meciurile celei de-a 21-a ediţii a Cupei Mondiale (14 iunie - 15 iulie 2018) se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe din Rusia, toate în partea europeană, pentru a se reduce timpul de călătorie pentru echipele participante.

luzhniki_top2
Stadionul Lujniki, din Moscova
  • Liga 2: Steaua - Corvinul, vineri, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Gloria Buzău - CFR Cluj, vineri, 21:00, DGS 1

Iniţial, s-au propus de către organizatori 16 arene de fotbal din 13 oraşe. Lista finală a stadioanelor a fost anunţată la 29 septembrie 2012. Acestea sunt: Lujniki şi Otkrîtie (Spartak) din Moscova, Ekaterinburg Arena, Arena Baltika din Kaliningrad, Volgograd Arena, Stadionul Fişt din Soci, Kazan Arena, Stadionul din Nijnîi Novgorod, Samara Arena, Rostov Arena, Stadionul din Sankt Petersburg şi Mordovia Arena din Saransk.

Potrivit agenţiei de presă DPA, ţara gazdă a construit şi a modernizat arenele de fotbal pentru Cupa Mondială 2018 cu un buget de aproximativ 11 miliarde de dolari.

Capitala Rusiei, Moscova, cel mai mare oraş al ţării, cu o populaţie de peste 13 milioane de locuitori, va găzdui meciuri de la Cupa Mondială pe două stadioane: Lujniki şi Otkrîtie (Spartak).


Stadionul Lujniki (sus) va deschide Cupa Mondială şi va găzdui inclusiv finala. Are o capacitate de 80.000 de locuri, potrivit site-ului fifa.com. A fost inaugurat la Spartachiada din 1956 şi a fost reconstruit începând cu 2013. A mai fost renovat în perioada 2001-2004. Găzduieşte meciurile echipei naţionale de fotbal a Rusiei. A fost principala arenă a Olimpiadei de vară din 1980, a găzduit Campionatele Mondiale de atletism din 2013, finala Cupei UEFA în 1999 şi finala Ligii Campionilor din 2008. De asemenea, pe acest stadion mai joacă echipele moscovite de fotbal Spartak, ŢSKA şi Torpedo. Meciuri găzduite la CM 2018: Rusia - Arabia Saudită (Grupa A), Germania - Mexic (Grupa F), Portugalia - Maroc (Grupa B), Danemarca - Franţa (Grupa C), un meci din optimi, o semifinală şi finala.

Arena Otkrîtie (sus), al doilea stadion din Moscova, găzduieşte meciuri ale echipei locale Spartak şi ocazional meciuri ale primei reprezentative. Noul stadion al lui Spartak Moscova are 45.000 de locuri, a fost inaugurat în 2014 şi a fost unul dintre cele patru stadioane folosite pentru Cupa Confederaţiilor din 2017. Meciuri găzduite la CM 2018: Argentina - Islanda (Grupa D), Polonia - Senegal (Grupa H), Belgia - Tunisia (Grupa G), Serbia - Brazilia (Grupa E) şi un meci din optimi.

Ekaterinburg Arena (sus), din oraşul rusesc cu acelaşi nume, a fost construit în 1953 şi a fost renovat pentru Cupa Mondială, când a crescut şi capacitatea tribunelor la 35.000 de locuri. Stadionul este folosit de echipa FC Ural Ekaterinburg. Meciuri găzduite la CM 2018: Egipt - Uruguay (Grupa A), Franţa - Peru (Grupa C), Japonia - Senegal (Grupa H) şi Mexic - Suedia (Grupa F).

Arena Baltika (sus) din Kaliningrad a fost construit în perioada premergătoare Cupei Mondiale, potrivit DPA. Stadionul nou construit are o capacitate de 35.000 de locuri şi pe el evoluează clubul local Baltika. Printre cele mai vechi oraşe ale Rusiei, Kaliningrad este situat în regiunea cu acelaşi nume care se află în afara Rusiei continentale. Meciuri găzduite la CM 2018: Croatia - Nigeria (Grupa D), Serbia - Elveţia (Grupa E), Spania - Maroc (Grupa B) şi Anglia - Belgia (Grupa G).

Kazan Arena (sus), din oraşul rusesc cu acelaşi nume, a fost inaugurat în 2013 şi a găzduit meciuri din Cupa Confederaţiilor din 2017. Are o capacitate de 45.000 de locuri şi reprezintă stadionul echipei de fotbal Rubin Kazan. Arena a fost proiectată de firma de arhitectură care a construit stadioanele Wembley şi Emirates (Arsenal) din Londra, potrivit site-ului FIFA. Oraşul Kazan a găzduit mai multe competiţii sportive de-a lungul timpului, cum ar fi Universiada de vară din 2013, CM de nataţie 2015, Cupa Confederaţiilor 2017. Meciuri găzduite la CM 2018: Franţa - Australia (Grupa C), Iran - Spania (Grupa B), Polonia - Columbia (Grupa H), Coreea de Sud - Germania (Grupa F), un meci din optimi şi unul din sferturile de finală.

Stadionul Nijnîi Novgorod (sus), din oraşul rusesc cu aceeaşi denumire, a fost construit de la zero şi a fost deschis oficial în aprilie 2018. Are 45.000 de locuri şi va fi gazda clubului local FC Olimpieţ. Nijnîi Novgorod, aflat în centrul Rusiei, s-a numit Gorki în perioada sovietică, celebrul scriitor născându-se acolo, notează DPA. Meciuri găzduite la CM 2018: Suedia - Coreea de Sud (Grupa F), Argentina - Croaţia (Grupa D), Anglia - Panama (Grupa G), Elveţia - Costa Rica (Grupa E), o partidă din optimi şi una din sferturile de finală.

Arena Zenit Sankt Petersburg (sus) este situată pe Insula Krestovski, pe locul fostului stadion Kirov. Construcţia a început în anul 2006. Peste 2.500 de specialişti din ţări precum Rusia, Belarus, Ucraina şi Austria s-au aflat simultan pe şantier. Structurile de metal ale stadionului cântăresc 32 de mii de tone, cât patru turnuri Eiffel. Tribunele pot găzdui 68.000 de spectatori, capacitatea lor putând fi mărită până la 80.000. Suprafaţa totală a arenei este de 287.6000 mp, iar cea a zonei comerciale de 26.000 mp. Meciurile găzduite la CM 2018: Maroc - Iran (Grupa B), Rusia - Egipt (Grupa A), Brazilia - Costa Rica (Grupa E), Nigeria - Argentina (Grupa D), o partidă din optimi, o semifinală şi finala mică.

Arena Volgograd (sus) s-a deschis publicului anul acesta, potrivit DPA. Stadionul este amplasat pe locul fostului stadion Central din Volgograd, în apropierea fluviului Volga. Are o capacitate de 45.000 de locuri, cu 2.280 de locuri în sectorul dedicat presei şi 640 în loja VIP. Din punct de vedere arhitectural, impresionează îndeosebi acoperişul, în formă de roată de bicicletă. După încheierea Cupei Mondiale, va fi stadionul gazdă al echipei de fotbal Rotor. Meciuri găzduite la CM 2018: Tunisia - Anglia (Grupa G), Nigeria - Islanda (Grupa D), Arabia Saudită - Egipt (Grupa A), Japonia - Polonia (Grupa H).

Arena Mordovia (sus) a fost construită special pentru Cupa Mondială, fiind amplasată în oraşul Saransk, în inima Republicii Mordovia. Are 45.000 de locuri şi a fost inaugurată în aprilie 2018. Aria totală ocupată de construcţie este de 122.700 de mp. După competiţia de anvergură internaţională găzduită de Rusia în 2018, va deveni "casa" clubului FC Mordovia Saransk şi cel mai mare complex sportiv şi de agrement din Mordovia. Meciuri găzduite la CM 2018: Peru - Danemarca (Grupa C), Columbia - Japonia (Grupa H), Iran - Portugalia (Grupa B), Panama - Tunisia (Grupa G).

Stadionul Olimpic Fişt (sus) a fost construit special pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci, găzduind ceremoniile de deschidere şi închidere. Stadionul este denumit după Muntele Fişt, care se află în apropiere. Are o capacitate de 40.000 de locuri. Stadionul, conceput în forma unei coji de ou, a costat 603,5 milioane de dolari. În afara competiţiilor internaţionale de nivel înalt, complexul stadionului serveşte drept centru de pregătire şi gazdă a meciurilor echipei naţionale de fotbal a Rusiei. Meciuri găzduite la CM 2018: Portugalia - Spania (Grupa B), Belgia - Panama (Grupa G), Germania - Suedia (Grupa F), Australia - Peru (Grupa C), un meci din optimi şi un sfert de finală.

Arena Samara (sus), amplasată în oraşul cu acelaşi nume, poate găzdui peste 44.000 de spectatori. Stadionul este cunoscut şi sub denumirea de Arena Cosmos. Înălţimea maximă a acoperişului este de 65,5 m. Iniţiativa construirii acestui stadion a apărut în 2010, planurile concretizându-se în 2012, atunci când oraşul Samara a fost ales ca locaţie pentru Cupa Mondială. Lucrările au demarat în 2014, iar meciul inaugural s-a ţinut la 28 aprilie 2018. Este stadionul echipei Krîlia Sovetov. Meciuri găzduite la CM 2018: Costa Rica - Serbia (Grupa E), Danemarca - Australia (Grupa C), Uruguay - Rusia (Grupa A), Senegal - Columbia (Grupa H), un meci din optimi şi un sfert de finală.

Arena Rostov (sus) se află în oraşul Rostov pe Don, capitala Regiunii Rostov. Are o capacitate de 45.000 de locuri. Construcţia a început în 2013, lucările fiind încheiate în 2017. La sfârşitul lunii iunie 2013, în timpul lucrărilor la fundaţie, au fost descoperite cinci obuze rămase din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este stadionul clubului de fotbal FC Rostov. Meciuri găzduite la CM 2018: Brazilia - Elveţia (Grupa E), Uruguay - Arabia Saudită (Grupa A), Coreea de Sud - Mexic (Grupa F), Islanda - Croaţia (Grupa D), o partidă din optimi.

Agerpres

Etichete: stadioane cupa mondiala 2018 , stadioane rusia cm 2018 , stadioane cm 2018 , stadioane cupa mondiala rusia , world cup 2018 stadiums


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Maneliști români, marionetele lui Putin. Cum încearcă să influențeze alegerile din R. Moldova. Jador: Mi s-a propus o sumă mare de bani
Maneliști români, marionetele lui Putin. Cum încearcă să influențeze alegerile din R. Moldova. Jador: Mi s-a propus o sumă mare de bani

Candidatul pro-rus la prezidențialele din Republica Moldova, Alexandr Stoianoglo, a ajuns să fie...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
tanase-sotie
Fost fotbalist de la FCSB, întreținut de mama sa: ”Sumele de bani dăruite de mine, principala sursă de venit a familiei lui”

Italienii au citit pe buze ce a țipat căpitanul lui Juventus, după ce Dennis Man l-a depășit fără drept de apel
danilo
Radu Drăgușin, integralist la "testul suprem" cu Manchester City! Nota primită după 100 de minute jucate
Tottenham Hotspur v Manchester City, EFL Carabao Cup, Fourth Round, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 30 Oct 2024
Dinamo - FCSB 0-4. Show al ”Roș-Albaștrilor” în fața rivalilor, pe Arena Națională, în Cupa României
dinamo-fcsb
Gata! Tottenham a luat decizia finală, după ce Radu Drăgușin a jucat 100 de minute cu Manchester City
Tottenham Hotspur v Qarabag FK - UEFA Europa League 2024/25 League Phase MD1
Recomandările redacției
mutuu
Adrian Mutu nu l-a menajat: ”E inadmisibil ce a făcut! Eu l-aș mai băga doar dacă și-ar cere scuze public”

Pictură murală cu Vinicius Jr., pe un bloc din București. Ambasadorul Braziliei, la fața locului: "Sunt puțin supărat!"
vini
”Ați văzut”. Ange Postecoglou, convins de Radu Drăgușin: i-a descris prestația cu Manchester City într-un cuvânt
Tottenham Hotspur v Manchester City - Carabao Cup - Fourth Round - Tottenham Hotspur Stadium
Liverpool, negocieri cu înlocuitorul lui Trent Alexander-Arnold
Watford FC v Liverpool FC - Premier League
Citește și
Gareth Bale, înlocuit la pauză în duelul dintre Anglia și Țara Galilor. Explicația selecționerului
Wales v England, FIFA World Cup 2022, Group B, Football, Ahmad Bin Ali Stadium, Ar-Rayyan, Qatar - 29 Nov 2022
Verdictul a venit rapid, după ce Neymar a ieșit accidentat și a început să plângă pe bancă
2022 FIFA World Cup Soccer - Brazil v Serbia
Jennifer Lopez și Sean „Diddy” Combs, fotografiați certându-se, exact în seara în care el este acuzat că ar fi abuzat o fetiță
Jennifer Lopez și Sean „Diddy” Combs, fotografiați certându-se, exact în seara în care el este acuzat că ar fi abuzat o fetiță
Prima decizie luată de Mihai Rotaru după eșecul cu Metalul Buzău. Negocieri cu Gâlcă pentru reziliere
Prima decizie luată de Mihai Rotaru după eșecul cu Metalul Buzău. Negocieri cu Gâlcă pentru reziliere
Accesoriul de peste 10.000 de euro purtat de Elias Charalambous la Dinamo - FCSB! David Beckham mai are așa ceva
Accesoriul de peste 10.000 de euro purtat de Elias Charalambous la Dinamo - FCSB! David Beckham mai are așa ceva
S-a transformat într-o cu totul altă persoană. Sydney Sweeney o va interpreta pe campioana Christy Martin
S-a transformat într-o cu totul altă persoană. Sydney Sweeney o va interpreta pe campioana Christy Martin
Bianca Censori și Kanye West, fotografiați din nou împreună, după ce s-a spus că divorțează. Arhitecta a atras privirile tuturor
Bianca Censori și Kanye West, fotografiați din nou împreună, după ce s-a spus că divorțează. Arhitecta a atras privirile tuturor
Halep, ce păcat: marea oportunitate ratată de Simona sporește regretele la finalul unei cariere extraordinare
Halep, ce păcat: marea oportunitate ratată de Simona sporește regretele la finalul unei cariere extraordinare
AMENDĂ de până la 5.000 lei pentru românii care stau la casă și bloc și NU fac acest lucru. E lege
AMENDĂ de până la 5.000 lei pentru românii care stau la casă și bloc și NU fac acest lucru. E lege
Gimnasta de performanță care s-a călugărit și a devenit Maica Ecaterina, dedicându-și viața bisericii
Gimnasta de performanță care s-a călugărit și a devenit Maica Ecaterina, dedicându-și viața bisericii
"Dodel" Tănase, fostul fotbalist de la FCSB, în întreținerea mamei. "Principala sursă de venit"
"Dodel" Tănase, fostul fotbalist de la FCSB, în întreținerea mamei. "Principala sursă de venit"
”Italia, ce dezamăgire! Nu mai există”. Naționala lui Mancini, criticată după ce a ratat calificarea directă la Mondial
Northern Ireland v Italy - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bianca Censori și Kanye West, fotografiați din nou împreună, după ce s-a spus că divorțează. Arhitecta a atras privirile tuturor
Bianca Censori și Kanye West, fotografiați din nou împreună, după ce s-a spus că divorțează. Arhitecta a atras privirile tuturor
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi prima dată”
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi prima dată”