Analiză post cu post: prima victorie în mandatul lui Mirel Rădoi. Multe plusuri pentru campioana României
15.07.2015, 00:58Trencin - Steaua 0-2. Al treilea meci oficial al Stelei sub comanda lui Mirel Rădoi a fost și cel mai reușit dintre ele pentru campioana României din ultimii 3 ani.
Premier League: Man. City - Tottenham, sâmbătă, 19:30, DGS 1
SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, sâmbătă, 21:30, DGS 1
După două meciuri fără gol marcat - 0-1 cu ASA Tg. Mureș în Supercupa României și 0-0 cu Petrolul în prima etapă din Liga 1 - roș-albaștrii au afișat un joc mai solid și mai fluent, mai ales în repriza secundă a meciului cu Trencin, din manșa întâi a turului 2 preliminar din Liga Campionilor.
Cu un presing agresiv, o apărare aglomerată, atacuri rapide și execuții surprinzătoare, echipa lui Mirel Rădoi a obținut prima victorie oficială din mandatul acestuia, în cel mai bun moment: în debutul în Europa în acest sezon.
Lucrurile încep să intre pe un făgaș normal la Steaua, pentru care au început să dea randament noile achiziții, în frunte cu Hamroun și Tade, ultimul intrat pe teren ca titular, la o zi de când a semnat contractul cu roș-albaștrii.
Analiza post pe post:
Valentin Cojocaru - goalkeeper-ul Stelei a fost impecabil între buturi. 4 șuturi pe poartă a trimis campioana Slovaciei, fără a-l putea învinge pe urmașul lui Arlauskis. Cea mai importantă intervenție a avut-o în minutul 39, când portarul a respins cu picioarele în corner un șut puternic trimis de Bero din interiorul careului. A avut o singură ezitare, în minutul 11, când a fost aproape să scape mingea din brațe în fața a doi atacanți ai gazdelor, la o centrare din lateral.
Paul Papp - folosit din nou pe postul de fundaș dreapta, și-a acoperit destul de bine flancul în defensivă. Pe partea lui s-au desfășurat mai multe atacuri, iar de acolo au venit unele dintre cele mai periculoase faze ale gazdelor, mai ales în prima repriză. După pauză, a fost mai solid. A avut mai puține acțiuni în atac decât în meciurile trecute, având cu siguranță un rol mai degrabă defensiv.
Fernando Varela - din nou căpitan al Stelei, jucătorul din Insulele Capului Verde a jucat în nota obișnuită. A eliminat din jocul său erorile pe care le-a comis cu Petrolul, i-a marcat bine pe atacanții adverși și a blocat mai multe șuturi ale slovacilor. A reușit să și înscrie, în minutul 34, dar golul său nu a fost validat, din pricina unei poziții de offside.
Gabriel Tamaș - menajat contra Petrolului, fundașul în vârstă de 31 de ani nu a mai ieșit la rampă cu pasele lungi caracteristice, în schimb s-a achitat bine de sarcinile defensive. Solid în jocul aerian și în duelurile unul la unul. Alături de Varela, a condus o apărare care a blocat 4 șuturi ale slovacilor, care se puteau dovedi periculoase, dacă ajungeau să-l pună la încercare pe Cojocaru.
Guilherme Sitya - a fost, probabil, punctul slab al defensivei roș-albastre, marți seară. Cu toate acestea, a salvat-o pe Steaua în cel mai greu moment, respingând o minge de pe linia porții, la cea mai mare ocazie a slovacilor, în minutul 39. Pe partea lui au purtat gazdele cele mai multe atacuri, rămase fără succes grație jocului defensiv aglomerat, bine pus la punct de Mirel Rădoi.
Nicandro Breeveld - a jucat în nota sa obișnuită. În tandem cu Muniru în fața liniei apărării, a închis bine centrul terenului, forțându-i pe slovaci să deschidă jocul în flancuri. Foarte puține acțiuni au venit din zonă centrală. A avut și câteva momente în care a arătat o tehnică bună la mijlocul terenului. A jucat 81 de minute, lăsându-i locul pe teren lui Tahar.
Sulley Muniru - a eliminat greșelile din meciurile trecute și a acoperit foarte bine centrul terenului, chiar dacă încă nu pare total integrat în jocul roș-albaștrilor. Foarte bun la recuperare și activ la presingul de întâmpinare, a avut o evoluție în creștere față de cele din meciurile precedente în tricoul Stelei. Au apărut foarte puține acțiuni de atac ale celor de la Trencin pe centru, în zona de acțiune a lui și a lui Breeveld.
Adi Popa - foarte activ și rapid, a acționat ca un piston pe flancul drept, de unde a adus cele mai periculoase acțiuni ale Stelei, trecându-și în cont prima pasă de gol a sezonului. A fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, trimițând o mulțime de centrări în careul gazdelor. Una a fost și fructificată, la golul lui Hamroun.
Nicușor Stanciu - a marcat primul gol al partidei, cu o execuție surprinzătoare, care l-a păcălit pe portarul lui Trencin și care i-a salvat seara. În afara acestei reușite, a stat din nou destul de slab la capitolul realizări, greșind multe pase și reușindu-i foarte puține acțiuni. A fost folosit din nou în spatele vârfului, iar pe plan defensiv le-a dat de furcă mijlocașilor centrali, care au fost nevoiți să acopere și zona sa, când adversarii aveau mingea.
Alexandru Chipciu - aproape inexistent pe teren, șeptarul Stelei a avut din nou o zi slabă, fără prea multe acțiuni reușite. A fost primul stelist schimbat, lăsându-i locul pe teren lui Hamroun, în minutul 59.
Gregory Tade - a intrat titular la numai o zi de când a semnat contractul cu Steaua. A ajuns mai târziu decât restul lotului în Slovacia și a făcut doar antrenamentul oficial de luni seară. A fost folosit ca vârf împins și s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Chiar dacă nu a marcat, a fost foarte activ în ofensivă, iar fizicul masiv i-a permis să câștige mai multe dueluri cu apărătorii adverși. La faza celui de-al doilea gol, a deviat superb cu capul, din poziție de pivot, pentru Adi Popa, autorul centrării din care Steaua a făcut 0-2. Francezul care a debutat în tricoul Stelei chiar de ziua națională a Franței (14 iulie) a jucat 87 de minute, fiind înlocuit pe final cu Tudorie.
Rezervele:
Jugurtha Hamroun - cel mai bun om al Stelei. La primul meci în Champions League, algerianul a început ca rezervă, dar a fost primul om de pe bancă trimis pe teren marți seară și nu a ratat ocazia de a se remarca. A avut un șut periculos la prima atingere de balon (61), când a șutat peste poartă după o acțiune personală, apoi a obținut lovitura liberă de lângă careu din care Stanciu a deschis scorul (63). Mai presus de toate, Hamroun și-a trecut în cont și golul care a închis tabela, apărând excelent în mijlocul careului, la capătul centrării lui Adi Popa (70). A încasat și un cartonaș galben, pentru o piedică pusă unui adversar (65).
Aymen Tahar - și el debutant în UCL, a intrat pe teren în minutul 81, în locul lui Breeveld. Nu a avut prea mult timp la dispoziție să se remarce, însă în favoarea lui lucrează lipsa acțiunilor ofensive slovace cât timp el a fost pe teren și făcând cuplu cu Muniru în fața apărării.
Alexandru Tudorie - intrat pe teren în minutul 87, atacantul transferat de la Oțelul Galați nu a apucat să treacă în dreptul său vreo acțiune utilă. A bifat și el, de asemenea, debutul în Liga Campionilor.
Echipa Stelei cu Trencin:
Cojocaru - Papp, Varela, Tamaș, Guilherme - Breeveld (81 Tahar), Muniru - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu (59 Hamroun) - Tade (87 Tudorie);
Antrenor: Mirel Rădoi.
PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport
Etichete: trencin - steaua 0-2 , trencin - steaua 0-2 digi sport , trencin - steaua 0-2 champions league , trencin - steaua 0-2 liga campionilor , trencin - steaua 0-2 champions league digi sport , trencin - steaua 0-2 champions league digi , goluri trencin - steaua 0-2 champions league , gol stanciu trencin - steaua , gol hamroun trencin - steaua , analiza post pe post trencin - steaua 0-2 , trencin - steaua 0-2 analiza post pe post
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Fostul președinte rus și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev...