Exclusiv Când ar putea avea loc licitația pentru preluarea Rapidului. "Brandul Rapid nu e un set de oale"
04.07.2017, 10:56Reînființarea Rapidului este unul dintre cele mai fierbinți subiecte din ultimele zile, după ce primarul Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, a anunțat că ar vrea să pună umărul la revenirea echipei istorice.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Lichidatorul judiciar al Rapidului, Mihai Florea, a anunțat că licitația pentru preluarea mărcii, a siglei și culorilor clubului care a falimentat în 2016 ar putea avea loc cel mai devreme în toamna acestui an, pentru că încă nu are nici măcar vreo ofertă pentru evaluarea lor, în ciuda faptului că a făcut o cerere încă de acum două săptămâni.
Preluarea lor în urma unei licitații nu este singura variantă prin care Rapid ar putea reveni. Doritorii au inclusiv varianta închirierii mărcii, siglei și culorilor, pentru ca o echipă să poată fi înscrisă în campionat cu acest nume. Până atunci, lichidatorul judiciar cere să nu se facă o confuzie între FC Rapid și AFC Rapid, formația care în sezonul precedent activat în Liga 4 și a jucat meciurile de acasă în Giulești, autoproclamându-se continuatoare vechii echipe.
"Cunosc din presă intenția Primăriei Sectorului 1 de a reînființa Rapid. Nu am avut niciodată discuție oficială cu domnul primar. Rapid poate fi reînființat de cineva care vine și cumpără marca, sigla și culorile clubului FC Rapid. Nu AFC Rapid, pentru că sunt două entități total diferite. Sub nicio formă AFC Rapid, din punctul meu de vedere și al legislației din România, nu are cum să fie continuatorul FC Rapid. Eu personal nu am nimic cu nimeni de la AFC Rapid, dar ar fi foarte bine să se oprească cu astfel de declarații, pentru că nu fac decât rău. Dacă vrem să facem ceva sănătos pentru Rapid, nu ar trebui să creăm confuzie între aceste entități", a declarat Mihai Florea, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal".
"Nu există posibilitatea unei încredințări directe. Legea insolvenței presupune două forme de licitație. Cineva vrea să cumpere trebuie să articipe la licitație ori la negociere directă cu supraoferare. A doua variantă e mai complicată, dar la fel de transparentă: se negociază cu toți cei care au manifestat interesul, pentru a se ajunge la o sumă de bani care să satisfacă creditorii. Se va face apoi o supraofertare și va fi declarat câștigător cel care va oferi cea mai mare sumă", a mai precizat lichidatorul judiciar al clubului care al cărui faliment a fost declarat în 2016.
"Întâi, trebuie să se facă o evaluare. Am lansat anunțul pentru oferta de evaluare acum două săptămâni. Până azi nu am primit nicio ofertă. Aseară am contactat mai multe firme specializate pe evaluări, care au confirmat că vor depune o ofertă, dar probabil se întârzie pentru că e perioada deconcedii, când lumea nu vrea să muncească. Practic, licitația va fi programată după ce am o evaluare. Am anticipat că evaluarea va putea fi făcută în perioada iunie - iulie, sau august și am putea să avem licitația în luna octombrie", a mai precizat Mihai Florea.
"Nicio entitate nu poate folosi marca Rapid în acest moment, într-un campionat sau altă formă de organizare. Am notificat Federația, Liga Profesionistă și AMFB, să nu permită înscrierea în campionat a unei echipe care să folosească numele Rapid, pentru că nu e corect. Cine vrea, poate să vină să închirieze marca, până la licitație", a adăugat lichidatorul judiciar.
Lichidatorul judiciar ține la brandurile de tradiție și a vorbit și despre pericolele ignorării importanței proprietății lor și a mărcilor: "Noi trebuie să vindem un brand. Iar un brand ca Rapid nu e un set de oale. Pentru ca fotbalul să redevină sănătos, va trebui să ținem la acest branduri toți cei care participăm. Ele pot fi salvate, dar dacă ne batem joc de branduri și mărci, oricine poate să vină să spună că este continuatorul și atunci mâine putem avea 5 echipe Steaua, 5 Dinamo și 7 Rapid, iar atunci nu cred că am avea un fotbal sănătos. Și eu îmi doresc un singur Rapid, care să poată depăși performanțele pe care le-a avut până acum și poate chiar să câștige Champions League".
Etichete: revenire rapid , reinfiintare rapid , rapid lichidator
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Viktor Orbán a fost atacat în Parlament din cauza problemelor economice prin care trece țara sa și...