Bute are o bursă de 5 ori mai mică decât la ultimul meci. Adversarul din 15 august e o cunoştinţă mai veche
15.07.2015, 11:16Lucian Bute va reveni în ring după un an şi 7 luni, însă adversarul de pe 15 august nu-i este total necunoscut. Andrea Di Luisa, care este campion european la categoria supermijlocie, în versiunea EBU, a mai boxat o dată cu Bute la amatori. Se întâmpla în 2002, iar meciul s-a terminat cu victoria românului. În vârstă de 33 de ani, italianul nu a mai boxat niciodată pe tărâm străin. Meciul cu Bute, de la Montreal, va fi primul pentru Di Luisa disputat în afara Italiei.
Champions League: PSV - Girona, marți, 19:45, DGS 1
Champions League: Real Madrid - Milan, marți, 22:00, DGS 1
Deşi are în palmares 17 victorii, dintre care 13 prin knock-out şi două înfrângeri, Di Luisa nu a întâlnit nume mari în cariera sa. Cel mai cunoscut adversar al italianului a fost Christopher Rebrasse, în faţa căruia a şi pierdut, în noiembrie 2012, meciul pentru centura europeană EBU, care era atunci vacantă. Di Luisa a reuşit, până la urmă, să devină campion european pe 20 decembrie 2014, dată la care a disputat ultimul meci.
Meciul cu Di Luisa marchează câteva premiere pentru Lucian Bute. Pentru prima dată lupta lui Bute nu va fi evenimentul principal al galei, de când românul a devenit campion mondial, în octombrie 2007. Totodată, întâlnirea cu Di Luisa va fi prima pentru Bute, în ultimii 10 ani şi jumătate, care se va disputa pe durata a 10 reprize, în loc de 12. Deşi a anunţat, în urmă cu câteva luni, că va reveni la categoria supermijlocie, după două meciuri disputate la semigrea, Bute va boxa cu Di Luisa la o greutate intermediară, de 77,560 kg, cu un kilogram şi 300 de grame peste limita categoriei supermijlocii. Obişnuit să boxeze pe milioane de dolari, Bute va trebui să se mulţumească, de această dată, cu doar 350.000 de dolari, în timp ce adversarul său va primi 80.000 de dolari.
"Am trăit cei mai dificili trei ani ai carierei mele", a spus Bute la conferinţa de presă premergătoare evenimentului de pe 15 august. În mai 2012, gălăţeanul a suferit prima şi cea mai dureroasă înfrângere din cariera sa, knock-out în faţa britanicului Carl Froch, când a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie, pe care şi-o apărase până atunci cu succes de 9 ori în 4 ani şi jumătate. De atunci, a mai boxat doar de două ori în ultimii 3 ani, timp în care a obţinut o victorie la puncte cu Dennis Grachev şi înfrângere cu Jean Pascal, ambele meciuri având loc la categoria semigrea.
Înfrângerea cu Jean Pascal l-a determinat pe Bute să-l schimbe pe antrenorul Stephan Larouche, cu care lucrase timp de 11 ani, de la începutul carierei la profesionişti. L-a angajat pe cel mai premiat antrenor al ultimilor 10 ani, celebrul Freddie Roach, însă nu a apucat să debuteze sub comanda acestuia, din cauza unei accidentări la spate, suferită în noiembrie 2014, cu câteva săptămâni înaintea meciului cu Roberto Bolonti, pe care a trebuit să-l anuleze. Din cauza programului încărcat al lui Freddie Roach şi a distanţei pe care trebuia să o parcurgă mereu de la Montreal la Miami, Bute a decis să schimbe din nou antrenorul. De câteva luni, fostul campion mondial se pregăteşte cu Howard Grant, care a rămas uimit de calităţile românului: "Nu-mi vine să cred cât de bun e Lucian. Când lucrez cu el, se vede altfel decât din exterior", a spus canadianul care mai pregăteşte un român la sala sa, pe Jo Jo Dan.
Dacă îl va învinge pe Di Luisa pe 15 august, Bute va urca din nou în ring în octombrie, într-o altă gală organizată de noul său mentor, Al Haymon, cel care lucrează şi cu Floyd Mayweather. În gala de la Monteral, de pe 15 august va boxa şi românul Bogdan Dinu, neînvins în cele 12 meciuri la categoria grea.
Etichete: lucian bute , meci bute , bute di luisa , andrea di luisa
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Viktor Orbán a fost atacat în Parlament din cauza problemelor economice prin care trece țara sa și...