S-a terminat cu o etapă înainte! Cu un mare regret şi o imensă satisfacţie

26.05.2015, 16:58
filoti

Ha. Risc să-mi devină simpatic Becali. Şi mă refer acum exclusiv la faptul că a rezistat presiunilor de a-l schimba pe Gâlcă. Asta în condiţiile în care, spune patronul Stelei, tehnicieni cu titluri, principii şi pretenţii erau cu degetele pe sus pentru a fi numiţi, asemeni eleviilor în gimnaziu când ştiu răspunsul la o întrebare banală: „Tovăraşaaa...Io, io...”, „Ba io..”. Altă imagine mai plastică nu mi-a venit!

Altfel, îmi vine să zic că Liga 1 mai are o singură necunoscută. Cine pică dintre Braşov şi Gaz Metan, echipe care se întâlnesc în meci direct. Mi-e greu să cred că nu va reuşi Concordia rezultatul necesar cu Petrolul pentru a rămâne în Liga 1.

La titlu, ecuaţia e simplă. Steaua depinde de ea însăşi. Iaşiul are indisponibili, roş-albaştrii au reţeta pentru a veni din Moldova cu titlul...Sunt toate premisele pentru încă o încoronare acolo. Şi poate că e mai bine pentru ei, întrucât biletele se vând într-un ritm ce aminteşte de vremurile bune, iar cei ce vor veni la meci, chiar dacă moldoveni, vor veni pentru Steaua. Plus că Napoli nu-i Şumudică şi nici Iaşul Astra...

Şi ca să închei o postare despre un campionat terminat totuşi cu o etapă înainte de final, nu am cum să nu mă refer în câteva cuvinte la Rapid. Că tot vorbeam de riscuri. Unele asumate. La cât de mulţi m-au făcut ba stelist, ba dinamovist, ba rapidist, ce mai contează?! Da, îmi pare rău că Rapid a retrogradat. Nu, nu cred că e de vină Radu Petrescu, arbitrii, Liga. De vină e managementul din tur, o cauză ar putea fi reprezentată de aducerea lui Pustai, ori la fel de bine de menţinerea lui la un moment dat, când devenise evidentă incompatibilitatea. E mult de discutat. Cert e că, şi am pretenţia proprietăţii termenilor, Liga 1 va fi mai săracă, mai anostă, mai puţin efervescentă fără Rapid. Se pierde patima aceea dusă la extrem, o doză de nebunie frumoasă şi tot ceea ce face atât de special spiritul Giuleştiului. Care spirit al Giuleştiului va fi infinit mai sărac fără omul care l-a presonificat în ultimii aproape 20 de ani. Daniel Pancu a fost pentru Rapid ce a fost Totti pentru Roma, Xavi pentru Barca şi Gerrard pentru Liverpool, asta ca să vorbim numai despre simboluri retrase pe acest final de sezon. Pentru a fi „politically correct”, nu o să lipsească nimănui manifestările extreme, suburbane şi degradante ale grupului de teribilişti grobieni care în loc să încurajeze, scuipă şi care sunt „cazaţi” deasupra băncilor tehnice în Giuleşti. Ar fi un bun prilej pentru conducerea viitoare a Rapidului să înceapă prin asanarea şi salubrizarea acelui spaţiu!

Viaţa însă, ca şi fotbalul, merg înainte. Cu sau fără o echipă, un fotbalist, ori un antrenor. Eu unul, aşa cum am mai mărturisit, mă bucur pentru ceea ce este pe cale să se întâmple la vârf. Pentru victoria iminentă a unuia care a promovat, a încurajat şi a personificat bunul-simţ uman şi poate profesional, normalitatea şi decenţa. E la modă sintagma campioană morală...Anul acesta avem un campion moral mai clar şi mai meritoriu ca oricând, iar numele lui este Costel Gâlcă.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara
Cutremur cu magnitudinea 5,4 în România, luni după-amiază. S-a simțit în toată țara

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni după amiaza în zona seismică Vrancea. Seismul a...

Descarcă aplicația Digi24

  • 22:00 LIVE Superliga: Rapid-Universitatea Cluj
  • 23:00 LIVE Digi Sport Special
  • 22:00 LIVE Champions League: Milan-Liverpool
  • 22:45 LIVE Euro Fotbal
  • 23:00 LIVE Champions League: Milan-Liverpool
  • 22:00 LIVE Champions League: Manchester City-Inter
  • 22:45 LIVE Euro Fotbal
  • 23:00 LIVE Champions League: Manchester City-Inter
  • Vezi tot programul
  • steaua fc arges 4

    FOTBAL: FC Argeș - Concordia Chiajna, 16:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • uta herman

    FOTBAL: UTA - Hermannstadt, 18:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Mp Gemova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g

    FOTBAL: Parma - Udinese, 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • FOTBAL: POLI IASI - FC RAPID 1923 BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (23.08.2024)

    FOTBAL: Rapid - Universitatea Cluj, 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • SS Lazio v FC Bayern Munchen: Round of 16 First Leg - UEFA Champions League 2023/24, Rome, Italy - 14 Feb 2024

    FOTBAL: Lazio - Verona, 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 23:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Debut de coșmar: autogol în minutul 6, cartonaș roșu și înfrângere la scor ”de maidan”

chris-smalling

Radu Drăgușin, salvat de Real Madrid? Vestea venită chiar înainte de Tottenham - Arsenal

FOTBAL:ANTRENAMENT ROMANIA (6.06.2024)

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

gigi-multescu

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

Rangers v Greenock Morton, Viaplay Cup, Second Round, Football, Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, UK - 19 Aug 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media