Simona Halep și familia sa / Foto: Profimedia

Tatăl Simonei Halep, entuziasmat după succesul de la Toronto: ”Nici eu nu știu unde se va opri fata mea”

articol scris de Digi Sport
15.08.2022, 17:46
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, 6 WTA) a triumfat la turneul de la Toronto, după ce a dispus în finală de brazilianca Beatriz Haddad Maia (26 de ani, 16 WTA), scor 6-3, 2-6, 6-3.

Datorită acestui succes, Simona Halep și-a îndeplinit obiectivul anunțat la începutul anului, revenirea în TOP 10 WTA. De luni, sportiva din România ocupă locul șase în clasamentul mondial feminin.

Reacția lui Stere Halep, tatăl Simonei, după ce sportiva a cucerit trofeul la Toronto

Stere Halep susține că prin triumful de la Toronto, fiica sa a reușit să le închidă gura criticilor, care îi sugerau sportivei să se retragă din circuit. Tatăl Simonei este de părere că aceasta a reușit să o învingă pe Beatriz Hadda Maia în Canada, pentru că a luptat precum o fac soldații și se așteaptă ca Simona să mai cucerească cel puțin un Grand Slam.

Eu am spus de mai mult timp că Simona va fi și după 27 de ani la fel de bună ca în prima parte a carierei, daca nu chiar mai bună! Simona a fost mereu o jucătoare bună…e născută pentru sportul ăsta! Dacă e să-mi pară rău de ceva, e faptul că au existat voci care au părut că și-au pierdut încrederea în ea în ultima vreme.

Însă, acum Simona le-a demonstrat tuturor acelora că s-au înșelat, iar eu nu pot decât să mă bucur că le-am dat peste cap toate prognosticurile acelea negative! Desigur, cu ajutorul fetei mele.

După mine va mai cuceri cel puțin încă un titlu de Mare Slam! Nu știu când se va întâmpla asta, dar sigur se va produce! Sigur Simona are această putere de luptă și ambiție de a mai câștiga încă o mare competiție, dacă nu chiar mai multe. Ea muncește și Dumnezeu sigur o s-o ajute să-și împlinească visurile!

Sigur că ne-am bucurat și eu, și mama sa, și toată lumea care o cunoaște. E româncă și faptul că face fericiți atâția români prin performanțele ei o bucură foarte mult. E mai mult decât o răsplată! Nu am apucat să vorbesc prea mult ieri cu ea. S-a întâlnit cu o mulțime de români și a rămas acolo, după meci! Era înconjurată de sute de români, chiar dacă era epuizată. Am simțit-o din voce!

A jucat un meci foarte bun. Lung și epuizant pentru noi, cei din fotolii, darămite pentru ea. Dar a luptat până la ultima suflare, până la sânge, asemenea soldaților din Vietnam. Vă spun sincer, nici eu nu știu unde se va opri fata mea! Doar Dumnezeu știe asta”, a declarat tatăl Simonei Halep, pentru Playsport.

Mesajul pe care Simona Halep l-a postat, după succesul de la Toronto

Simona Halep a ținut să le mulțumească încă o dată românilor care au susținut-o, dar și lui Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul său, care a avut încredere în ea că poate reveni în elita tenisului feminin.

Această victorie înseamnă foarte mult pentru mine. M-am reîntors din punct de vedere mental din aprilie anul acesta. După ce am ajuns în semifinalele de la Wimbledon, câștigarea trofeului de aici este un alt pas mare. 

Mulțumiri speciale romanilor de aici din Toronto care m-au facut să mă simt ca acasă! Atmosfera de pe teren a fost incredibilă datorită vouă. Sunt recunoscătoare.

Acum câteva luni nu mă puteam gândi că voi putea ridica din nou acest trofeu, Patrick Mouratoglou îți mulțumesc că ești alături de mine și că m-ai făcut o jucătoare mai bună. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ai avut încredere că încă mai pot face lucruri bune pe terenul de tenis.

Și în sfârșit, mulțumesc echipei mele pentru munca de zi cu zi, lui Arnaud Restifo și Candice”, a tranmsis Simona Halep, pe Facebook.

FOTO Simona Halep, asaltată de fani și protejată de bodyguarzi. Mouratoglou: ”Doar românii, vă rog”

Galerie Foto

După finala de la Toronto, când a ieșit de la vestiare, Simona a avut parte de o surpriză plăcută. Mulți români, rezidenți în Toronto, care au fost prezenți la finală, dar și la turneu, au așteptat-o pe campioana noastră pentru o sesiune de autografe și fotografii.

Halep a părut emoționată de această surpriză și a încercat să mulțumească pe toată lumea, mai ales că în zonă nu erau numai români. Pentru a face față mulțimii, bodyguarzii au intervenit pentru a o proteja pe Halep. Chiar și Patrick Mouratoglou, antrenorul ei a spus la un moment dat: ”Doar românii, vă rog!”.

VIDEO Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia în finala de la Toronto

Etichete: simona halep , toronto , wta toronto , stere halep , simona halep toronto , beatriz haddad maia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Prima jucătoare din România care o arată cu degetul pe Simona Halep. Ce cuvinte a folosit "Rebela"

”Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească”. Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia