Simona Halep / Foto: Profimedia

Foto Simona Halep, mesaj enigmatic în miez de noapte, după ce Jannik Sinner nu a fost suspendat pentru dopaj

articol scris de Digi Sport
21.08.2024, 08:48
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Simona Halep (32 de ani, 1130 WTA) a postat marți noapte un mesaj enigmatic pe contul ei de Instagram.

Cine ți-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși”

Sportiva, care a revenit în circuitul WTA după decizia de la TAS, din februarie, dar care are în continuare probleme cu accidentările, a publicat un citat celebru din Nicolae Iorga, prin care își exprimă încă o dată frustrarea legată de suspendarea ei pentru dopaj, care i-a afectat grav cariera.

Reacția campioanei noastre a apărut în spațiul public la puțin timp după ce Jannik Sinner (23 de ani), liderul mondial din tenisul masculin și cel care a câștigat turneul de la Cincinnati, nu a fost sancţionat după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie din acest an.

”Cine ți-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși”, este mesajul postat de Simona Halep, citat din Nicolae Iorga, pe contul ei de social media.

Cum a argumentat ITIA decizia din cazul lui Sinner. Kyrgios a reacționat: ”Ridicol!”

Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Nick Kyrgios a criticat decizia ITIA pe reţeaua X: "Ridicol, indiferent dacă este accidental sau nu. Eşti testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroid)... ar trebui să fii suspendat doi ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită."

La rândul său, tenismanul canadian Denis Shapovalov a reacţionat: "Nu îmi pot imagina ce simt acum ceilalţi jucători suspendaţi pentru o contaminare cu substanţe interzise".

Francezul Lucas Pouille s-a întrebat "cum stau lucrurile cu jucătorii care au fost suspendaţi pentru că au lipsit de trei ori la un control antidoping şi nu au fost niciodată testaţi pozitiv?"

Decizia ITIA este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia italiană antidoping (NADO Italia).

Sinner, care a câştigat luni turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, a declarat că tribunalul independent l-a exonerat în aprilie, după ce el a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA.

"Voi lăsa acum în urmă această perioadă dificilă şi profund nefericită", a afirmat el într-un comunicat. Potrivit lui, cantitatea de clostebol găsită în organismul său a fost mai mică de o miliardime de gram.

Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în timpul căruia a fost testat pozitiv, au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping.

Sinner, campionul de la Australian Open, va juca la US Open la sfârşitul acestei luni, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă pe 26 august.

Etichete: simona halep , simona halep wta , jannik sinner , simona halep suspendare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Video A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. Imagini virale

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Ofertă pentru Ianis Stoica: salariul, de trei ori mai mare decât la Hermannstadt! Atacantul a dat deja răspunsul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score AC Milan - Liverpool 1-3 / Real Madrid - Stuttgart 2-1 / Bayern - Dinamo Zagreb 8-2. ACUM pe DGS 1, 2 & 3

Exclusiv Schimbare majoră la FCSB, de la meciul cu Petrolul! Gigi Becali: ”Va fi unul singur!”

Subiect închis: Ianis Hagi a decis unde va evolua! Cum l-au numit scoțienii

De la pretenții de titlu la lupta pentru salvarea de la retrogradare! Cu cine poate semna Neil Lennon

Citeşte şi

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Exclusiv Simona Halep a aflat ce tocmai a făcut Patrick Mouratoglou și a reacționat: ”Are acest har”

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOWMichael Douglas a dezvăluit cum a reușit să joace atât de bine scenele intime din „Basic Instinct”: „Sunt expert”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Intrăm în grevă”. Unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur anunță un cutremur în fotbal citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia