Video Moment istoric în tenis, în această dimineață. Când crezi că ai câștigat, dar ai uitat noul regulament
14.01.2019, 09:32La Liga: Real Madrid - Sevilla, duminică, 17:15, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - Rapid, duminică, 20:00, DGS 1
Moment istoric la Australian Open! În această dimineață s-a disputat primul super tie-break din istoria competiției, iar faza petrecută a fost cu adevărat memorabilă. Katie Boulter din Marea Britanie, locul 97 WTA, a învins-o, scor 6-0, 4-6, 7-6 (10-6), pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 60 WTA, în primul tur la Melbourne.
Boulter este prima jucătoare care se impune prin tie-break-ul până la 10 (super tie-break), introdus de la ediţia din acest an. Numai că sportiva britanică nu cunoştea această regulă, astfel că ea s-a bucurat de victorie încă de la 7-4, scorul unui tie-break normal. După ce a fost lămurită că nu a câştigat, Boulter a continuat partida şi a reuşit să se impună, după un meci de două ore şi 24 minute.
When you think you've won the final set tiebreak but forget it's first to 10.
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2019
For the record, @KatieBoulter1 eventually advances to the 2R, def. Ekaterina Makerova 6-0 4-6 7-6(6).#AusOpen pic.twitter.com/jK2jtCEHBZ
În faza următoare, ea va evolua cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 11 WTA, una dintre favoritele specialiştilor la câştigarea turneului. Sabalenka a trecut în turul I, cu 6-1, 6-4, de rusoaica Anna Kalinskaia, locul 146 WTA, venită din calificări.
Când a fost introdus super tie-break-ul la Australian Open
Organizatorii turneului Australian Open au decis, în luna decembrie, potrivit site-ului competiției, introducerea super tie-break-ului în setul decisiv, la scorul de 6-6, în al cincilea set la băieți, respectiv în al treilea la fete, pentru a scurta meciurile. Câştigător ar urma să fie declarat primul jucător/jucătoare care ajunge la zece puncte în super-tie-break.
Şi organizatorii turneului de grand slam de la Wimbledon au anunţat, în octombrie, că de la ediţia din 2019 setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, însă doar la scorul de 12-12.
Până în prezent, şi la Australian Open, şi la Wimbledon meciurile se jucau de la 6-6 până când un jucător ajungea la o diferenţă de două ghemuri în decisiv.
Roland Garros rămâne singurul turneu de Grand Slam fără niciun fel de tiebreak în decisiv, după ce US Open are deja un tie-break clasic (primul la 7 puncte la 6-6 la game-uri).
Etichete: australian open , ekaterina makarova , super tie-break , noul tie-break , katie boulter
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții