Video Exclusiv Câți bani ia antrenorul român al Simonei Halep și cât câștigă unul străin la acest nivel
14.07.2019, 13:56SuperLiga: Botoșani - Poli Iași, luni, 17:30, DGS 1
SuperLiga: UTA Arad - Univ. Craiova, luni, 20:30, DGS 1
Simona Halep este noua regină de la Wimbledon, însă la finalul sezonului trecut, campioana noastră a pus capăt colaborării cu antrenorul australian Darren Cahill. "Simo" a concurat o perioadă fără antrenor, pentru ca, din martie 2019, să apeleze la serviciile lui Daniel Dobre.
Unul dintre foștii antrenori ai Simonei, Firicel Tomai, a dezvăluit însă că românii sunt extrem de prost plătiți.
"Eu nu vreau să judec pe nimeni, dar cred că antrenorii străini sunt mult mai mult ajutaţi, şi nu de români, că în cazul de faţă doar Simona este cea care poate să o facă. Ei sunt foarte mult ajutaţi de industria din tenis, de americani, de australieni, de englezi.
Deci ei sunt ţinuţi acolo, la nivelul respectiv, pentru că, dacă vine un jucător din Europa de est, din Rusia, sau de oriunde şi are nevoie de un antrenor bun, la un moment dat, ei îţi spun: poţi să alegi, dar tot ce poţi să alegi sunt americani, australieni, englezi, deci îşi protejează grupul lor. Pe bani grei", a spus Firicel Tomai.
În plus, Firicel Tomai susține că totul este un fel de strategie pusă la punct la acest nivel. Tomai a lucrat cu Simona Halep începând din august 2008, imediat după ce aceasta a trecut la profesioniști, iar colaborarea a durat până în septembrie 2012, când Tomai a avut probleme de sănătate și nu a mai putut continua.
"Eu cred că ei sunt foarte atenţi inclusiv cum merg jucătorii, când urcă, când coboară şi au o strategie prin care se dau deoparte şi apoi revin în joc. Eu sunt foarte bucuros că a câştigat Wimbledonul alături de Dobre Daniel şi chiar am spus că toţi jucătorii români care au jucat tenis bun, Niculescu, Hănescu, Begu, toţi au avut antrenori români.
Locul 20 Buzărnescu şi aşa mai departe. N-a fost niciun străin. Străinii apar în momentul când văd că eşti pe locul 5, 7, 10 şi ai putea să ajungi pe locul 1, fără prea mari eforturi. Şi atunci ei vin, pozează în nişte persoane deosebit de căutate, semnează contract. În primul rând, fără contract nu prea faci nimic.
Să ştiţi că antrenorii români nu prea pun problema contractului, pentru că le e jenă, suntem prieteni, e greu să-i spui unei jucătoare pe care o ştii de 20 de ani: ok, acum eu vreau contract, altfel nu intru pe teren", a spus Firicel Tomai în exclusivitate la Digi Sport Matinal.
Simona Halep a fost antrenată de Daniel Dobre la Wimbledon. Diferențe imense între sumele încasate de antrenorii români și cei străini
Firicel Tomai a dezvăluit și sumele pe care le primesc antrenorii străini și cei români, iar diferența este una imensă. Românii încasează de 10 ori mai puțin.
"Antrenorii străni se duc pentru bani acolo. Pe antrenorul străin nu-l doare dacă nu atinge obiectivul. Să ia banii, mă dă afară, la revedere. Românii nu se duc acolo, Dobre nu se duce acolo pentru bani, se duce acolo s-o ajute pe Simona, se duce ca să ajungă un antrenor, să cunoască tenis. Diferenţă foarte mare.
Simona e singura jucătoare română care poate să plătească cât vrea, dar antrenorii români nu sunt plătiţi. Un antrenor român din prima sută ia în jur de 50-60.000 de euro dacă eşti locul 30-40.
Un antrenor străin din prima sută ia 250.000-300.000. La nivelul Simonei, antrenorii iau peste un milion, un milion şi ceva, iar antrenorii români pot să ia 100-150.000, poate 200.000 cu bonus de Wimbledon. Deci e o diferenţă enorm de mare", a explicat Tomai.
Simona Halep a câștigat Wimbledon, după 6-2, 6-2 cu Serena Williams
Simona Halep (27 de ani) este noua campioană de la Wimbledon după o evoluție fantastică în finala cu Serena Williams. Marea noastră campioană a avut o evoluție fantastică și a devenit prima româncă ce a câștigat titlul la proba de simplu. Acesta a fost al doilea turneu de Grand Slam câștigat de Simona Halep.
Simona Halep a avut nevoie de doar 56 de minute pentru a o spulbera pe Serena Williams, cea care câștigase 9 din precedentele 10 întâlniri directe dintre cele două. În ultimii 35 de ani, doar o altă finală a fost mai scurtă, cea din 2014, în care Petra Kvitova a trecut de Eugenie Bouchard cu 6-3, 6-0 în 55 de minute. Bouchard era cea care o eliminase pe Simona Halep în semifinale.
Etichete: simona halep , simona halep wimbledon , antrenor simona halep , darren cahill , daniel dobre
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții