Sigla CSA Steaua Bucureşti / Foto: Sport Pictures

Un alt fotbalist, care a jucat și la Steaua, a decedat! A pierdut lupta cu o boală incurabilă

13.04.2020, 00:01
  • Europa League: Rangers - FCSB, joi, 22:00, DGS 1

  • Europa League: Fenerbahce - Manchester United, joi, 22:00, DGS 2

Fotbalul românesc a mai primit o veste tragică, la puțin timp după ce a picat ca un trăsnet vestea dispariției premature a celui care a fost Martin Tudor.

De data aceasta, un alt fotbalist, care a jucat și la Steaua, este vorba despre Adrian Lucaci, a trecut în neființă, după cum au anunțat cei de la FRF printr-un comunicat pe site-ul oficial.

”Fost fotbalist, antrenor și conducător, Adrian Lucaci s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani după o luptă îndelungată cu o boală incurabilă. Federația Română de Fotbal regretă profund dispariția sa și transmite condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați.

Născut pe 28 iunie 1966, Adrian Lucaci și-a început cariera de fotbalist la Rapid Arad, acolo unde, la vârsta de 16 ani, debuta în Divizia B. În 1984 făcea pasul spre UTA, unde l-a avut antrenor pe Nicolae Pantea. În sezonul 1987-1988 a debutat în prima ligă din România în tricoul Stelei București. A mai evoluat la Sportul Studențesc (1988-1993), Universitatea Cluj (1993-1995) și UTA Arad (1996-1997).

A fost antrenor la echipe din zona Aradului, Telecom Arad, Șoimii Lipova, Universitatea Arad, și conducător la cluburi din Divizia C și D. În perioada 2010-2014 a făcut parte din Comisia de Competiții a AJF Arad.

În 2014 a fost ales președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad, instituție pe care a reușit să o redreseze într-un moment în care „insolvență” și „faliment” erau cuvintele cele mai rostite în fotbalul arădean. Prin principiile de bună guvernanță pe care le-a aplicat la conducerea fotbalului arădean, a reușit să ridice nivelul fotbalului în județ și în iunie 2018 a fost reales președinte.

În anul 2019, Adrian Lucaci a fost recompensat de administrația locală cu „Titlul de Excelență în domeniul sportului” pentru activitatea sportivă marcantă și contribuția adusă la dezvoltarea fotbalului arădean.

Aflat la al doilea mandat ca președinte de AJF, Lucaci se bucura de respectul și admirația oamenilor de fotbal din țară, Aradul fiind un exemplu pozitiv pentru contribuția adusă dezvoltării fotbalului românesc. Are meritul de a fi creat în premieră competiții la nivel județean, dar și proiecte de suflet pentru arădeni, precum „120 de ani de fotbal în România”, eveniment care a scos în evidență rolul Aradului în dezvoltarea fotbalului în România.

Fotbalul românesc a pierdut unul dintre oamenii care prin exemplaritate, competență, distincție și modestie a oferit o contribuție importantă dezvoltării acestui sport în județ și în întreaga țară.

Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dumnezeu să îl odihnească!”, se arată în comunicatul FRF.

Etichete: adrian lucaci


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bruiaj GPS extrem de activ în zona litoralului românesc. 90% din semnalele false GPS provin din Crimeea (raport). Ce spune Grindeanu

Sud-estul României, porțiuni din zona Moldovei și întregul litoral românesc de la Marea Neagră se numără printre cele mai afectate regiuni din Europa în privința bruiajului GPS, interferențe care afectează zilnic sistemele de navigație ale avioanelor comerciale. În prezent, 90% din semnalele false de GPS concentrate în estul României provin din Crimeea și afectează aproape întregul trafic aerian care face legătura dintre Uniunea Europeană și Asia, se arată într-un raport publicat de OPS Group, un grup de analize OSINT, în colaborare cu instituții precum ministerul britanic al Apărării, NASA și experți israelieni în cybersecurity. Într-un răspuns la o interpelare în Camera Deputaților, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut recent că „incidentele de tip pierderea semnalului GPS nu afectează siguranța zborurilor”.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția scoțienilor, după ce Ianis Hagi a marcat direct din corner

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Video Erling Haaland a realizat ceva nemaivăzut, în Champions League: ”Dați-i trofeul Pușkaș!” / ”Nu ne întrebați cum a făcut-o”

Shakira e de neoprit! Anunțul total neașteptat făcut, a doua zi după ce Pique a "rupt" tăcerea

Video Barcelona - Bayern 4-1 / Leipzig - Liverpool 0-1 / Man. City - Sparta Praga 5-0. Rezultatele complete după runda 3

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Flick i-a făcut complimentul suprem lui Raphinha, după Barcelona - Bayern 4-1! Cum i-a ”înțepat” pe jucătorii nemților

Robert Lewandowski a reacționat după ce a marcat în poarta fostei sale echipe

Exclusiv Andrei Nicolescu a spus motivele pentru care Dinamo a pierdut derby-ul cu FCSB

Ianis Hagi a reacționat imediat, după mesajul postat de UEFA: a scris un SINGUR cuvânt

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZIleana Lazariuc și fiul cel mare, într-un selfie care i-a făcut pe fani să le spună că arată ca frații: "Gene de moldoveni frumoși"

FILM NOWExperiența se vede. Denzel Washington a intrat rapid în pielea personajului său din Gladiatorul II: "Mi-am pus costumul și am început"

Următorul transfer pregătit de Gigi Becali în culise! „E cel mai vizibil! Și îl văd potrivit pentru Germania” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Veste importantă pentru Ianis Hagi. „Dușmanul” său de la Rangers, aproape să plece de la echipă, după meciul cu FCSB citeşte ştirea pe ziare.com

După moartea fiului lor la doar 25 de ani, au descoperit o viață dublă secretă în online pe care nu au bănuit-o niciodată citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, trup de zeiță într-o rochie cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii: „Doamne, ești atât de frumoasă!”

Digi World

Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună cineva de ce văd un iepure!”

Digi Animal World

Angajați de la o grădină zoologică din Anglia, apel pentru identificarea unei creaturi cu „aripi și coarne”. Imaginile au stârnit vâlvă