Gigi Mulțescu / Foto: Facebook @Cătălin Mulțescu

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

articol scris de Digi Sport
15.09.2024, 17:27
  • Champions League: AS Monaco - Barcelona, joi, 22:00, DGS 1

  • Champions League: Atalanta - Arsenal, joi 22:00, DGS 2

Gigi Mulțescu a murit la 72 de ani. Soția sa, Sonia, a oferit un interviu emoționant despre căsnicia lor de peste jumătate de veac, boala care l-a răpus pe tehnician și cum a reacționat când antrenorul a primit porecla ”SMURD”.

În ultimele zile, Gigi Mulțescu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca, însă s-a stins, după ce a pierdut lupta cu Alzheimer-ul care l-a chinuit de câțiva ani. Fostul fotbalist a fost căsătorit cu Sonia timp de 51 de ani, iar femeia care i-a fost alături o viață întreagă a dezvăluit cum au luat decizia de a-și uni destinele în 1973.

Galerie Foto

Soția lui Gigi Mulțescu: ”Ne-am hotărât să mergem la mare, iar mama mi-a spus: `Aaa, cum să mergi aşa la mare, necăsătorită?`. Bun, atunci am spus că ne căsătorim

Ne-am căsătorit imediat după ce am dat Bacalaureatul. Apoi am mers la mare. Ne-am hotărât să mergem la mare, iar mama mi-a spus: `Aaa, cum să mergi aşa la mare, necăsătorită?`. Bun, atunci am spus că ne căsătorim.

Au fost ani foarte frumoşi alături de Gigi. Cu trăiri intense, cu bucurii pe măsură. Cred că m-am consumat şi eu alături de el mai mult. Bucuriile şi necazurile lui le trăiam şi eu. Da, dar, Gigi m-a susţinut mereu. El a fost omul care m-a pus şi pe mine în valoare.

Tot timpul îmi povestea multe despre fotbal. Noi comentam foarte mult meciurile lui. Când ajungea acasă, ne aşezam şi comentam ce a făcut jucătorul ăla, cine a jucat bine, cine a jucat mai rău, ce a greşit ăla”, a declarat Sonia Mulțescu, potrivit Fanatik.

Soția lui Gigi Mulțescu a explicat și cum a primit antrenorul porecla ”SMURD”.

A ars mai intens pentru că el a luat echipe cu probleme. Poate cereau o implicare mult mai mare decât la o echipă cu jucători buni, pe care să îi aşeze, să fie atât de buni încât să nu ştii pe care să-l bagi.

Gigi n-a avut asemenea situaţii. Aşa era el. Unde era greu, hop şi el. Eram de acord cu porecla asta (n.r.- SMURD) pentru că asta făcea el. Resuscita echipe. Asta făcea el, mergea unde era mai greu”, a mai transmis Sonia Mulțescu.

Sonia Mulțescu: ”Eu îi mai ziceam o poezie, să mă asculte. Dar el avea lumea lui

Eu cunosc persoane şi psihiatra cunoaşte persoane care au Alzheimer, pe care îi tratează de ani de zile. Dar boala lui Gigi a fost foarte accelerată. Îmi dădeam seama de la o zi la alta, când pierdeam câte ceva din el.

Nu mai eram persoana cu care puteam să conversez. Dar m-am mulţumit că era lângă mine. Cumpăram rebusuri la fel, făceam concursuri care termină primul. Aveam preocupări comune. Citeam cărţi şi le-am comentat. Dar nu i-a mai făcut plăcere să facă nimic. Nici să se uite la televizor, la meciuri.

(...) Era într-o rezervă, domnul Nicolae Badea vorbise să îl mute într-o rezervă. Era foarte bine îngrijit, nu caut nod în papură. De fiecare dată când mergea Ioana acolo era ok, foarte curat.

Sunt rezerve plătite şi care costă o căruţă de bani. Toată ziua erau cu ochii pe el. Dar nu mai înţelegeam ce îmi spunea în ultimele săptămâni. Îmi spunea câte ceva, dar era cu totul pe lângă subiect. Eu îi mai ziceam o poezie, să mă asculte. Dar el avea lumea lui”, a încheiat Sonia Mulțescu.

Gigi Mulțescu, CV de-a dreptul impresionant

Unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Dinamo, Mulțescu, triplu campion în România, și-a respectat blazonul și când a făcut pasul spre antrenorat. Mai întâi, a fost antrenor secund-jucător la Dinamo, apoi antrenor principal-jucător la Jiul Petroșani, Autobuzul București, UTA, Rapid, și Poiana Câmpina.

În țară a mai pregătit formații precum Dacia Unirea Brăila, Astra Ploiești, Poli Timișoara, FC Brașov, Sportul Studențesc, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra-Neamț, Delta Tulcea, Progresul București, Petrolul, Astra Giurgiu, FC Voluntari și Universitatea Craiova. De asemenea, a fost și selecționerul României U21.

Mulțescu a antrenat și în străinătate, cel mai mult în Turcia, unde le-a pregătit pe Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragucu și Gaziantepspor. Cealaltă țară în care și-a desfășurat activitatea a fost Arabia Saudită, la Al-Taawoun, respectiv Al-Ettifaq.

Pe echipa sa de suflet, Dinamo, a antrenat-o în nu mai puțin de șase rânduri, ultima dată în perioada martie 2021 - aprilie 2021. La finalul aceluiași an, Mulțescu fusese cooptat de o echipă din Turcia, Agri 1970 Spor, în rolul de secund.

Etichete: gigi multescu , sonia multescu , gigi multescu a murit , sotie gigi multescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Șoșoacă, în Parlamentul European: „Dumnezeu nu e vaccinat, în România 88% nu sunt vaccinaţi”. I-au tăiat microfonul

Eurodeputata Diana Șoșoacă a avut miercuri un discurs puternic antivaccinist în Parlamentul European, în cadrul unei dezbateri pe tema variolei maimuței (Mpox) și a măsurilor pe care Uniunea Europeană ar trebui să le ia în fața acestei amenințări. Fosta senatoare română a acuzat UE că vrea să declanșeze o nouă pandemie, după ce a „omorât câţi bătrâni a putut” în Italia, și a spus că ea se va opune, pentru că „Dumnezeu nu e vaccinat” și 88% dintre români nu sunt vaccinați. La finalul intervenției, microfonul i-a fost tăiat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Se naște o nouă forță în România? ”Eu asta îmi doresc, să preiau clubul!”

"Ridicol". Cât primește Ianis Hagi pe lună de la Rangers, deși nu mai joacă nici la echipa a doua

S-a lăudat că n-a fost demis niciodată în 26 de ani, iar a doua zi a fost dat afară

Guvernul României, lovitură grea pentru 'U' Cluj! Ordonanța de Urgență a fost aprobată

Radu Drăgușin, 97 de minute jucate la Tottenham într-un meci absolut dramatic! Nota primită la final

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin

Exclusiv ”Nu era capabil”. Dorin Rotariu a ajuns în Liga 2 din Turcia, iar Iosif Rotariu a vorbit despre viitorul său

CCA a reclamat un jucător important de la Rapid! Riscă o suspendare drastică

De la jucător al academiei la antrenor principal al seniorilor într-un singur an

Citeşte şi

Foto Singurul jucător de la FCSB care a fost prezent la înmormântarea lui Gigi Mulțescu

Exclusiv Ionel Dănciulescu a răbufnit după înmormântarea lui Gigi Mulțescu! ”A suferit enorm după ce a fost îndepărtat”

PEROZDemi Moore pare la fel de tânără ca fiicele sale, în cele mai noi poze de pe covorul roșu. Cele 4, un grup elegant, care atrage priviri

FILM NOWMereu cu zâmbetul pe buze. Fiica lui Phil Collins, magnet de priviri într-o salopetă super scurtă și cizme înalte, în NYC

Prețul real pentru atacantul căruia Gigi Becali i-a pus o clauză de 500.000.000 de euro citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum au fost surprinși Naomi Osaka și Patrick Mouratoglou citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Alina Eremia și-a etalat silueta într-un costum de baie îndrăzneț, în ciuda temperaturilor scăzute: „Trebuie să-mi cresc rezistența”

Digi World

Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de introdus în dietă

Digi Animal World

O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi