Manifest fără precedent al unui fost arbitru la adresa UEFA: ”O lume murdară în care doar prietenia și corupția contează”
articol scris de Digi Sport07.07.2021, 09:09
SuperLiga: Sepsi - Petrolul, sâmbătă, 18:30, DGS 1
SuperLiga: Dinamo - UTA, sâmbătă, 21:00, DGS 1
Fostul central suedez Jonas Eriksson (47 de ani) a avut o răbufnire fără precedent la adresa UEFA. Acesta susține că delegările arbitrilor în fazele finale de la Campionatul European nu au nicio legătură cu valoarea și performanța cavalerilor fluierului, totul fiind doar un joc de culise ”într-o lume murdară și coruptă”.
Eriksson a condus semifinala EURO 2016 dintre Portugalia și Țara Galilor, însă a rămas cu un gust amar, el considerând că era cel mai îndreptățit să arbitreze meciul din ultimul act al ediției de acum cinci ani. Nordicul, retras în urmă cu trei ani, a atacat dur conducerea UEFA și a folosit cuvinte cu greutate pentru a caracteriza forul continental: murdar, fals, corupt.
Felix Brych și Danny Makkelie au fost delegați la cele două semifinale de la EURO 2020, iar pentru marea finală, Bjorn Kuipers este creditat cu cele mai mari șanse. Dacă Anglia nu se va califica, în cărți intră și cei doi centrali britanici, Oliver și Taylor. Ovidiu Hațegan va fi al patrulea oficial la partida dintre Anglia și Danemarca.
Jonas Eriksson, manifest fără precedent la adresa UEFA: ”O lume murdară, politică și falsă în care prietenia, corupția, loialitatea și naționalitatea joacă un rol important”
”Acum cinci ani am arbitrat semifinala Campionatului European dintre Portugalia și Țara Galilor. Deși am fost fericit și mândru când a început meciul, a existat o dezamăgire profundă pentru mine și colegii mei. De ce nu am avut voie să fluierăm finala? Lumea se întreabă cum se aleg arbitri pentru meciurile decisive, dacă se datorează realizărilor, cum sunt clasificați, dacă se iau în calcul greșelile...
Adevărul este că e o temă întunecată. O lume murdară, politică și falsă în care prietenia, corupția, loialitatea și naționalitatea joacă un rol important. Fotbalul vorbește despre fair-play și respect, unde regulile sunt aceleași pentru toată lumea, unde cele mai bune patru echipe, cele care au câștigat cele mai multe meciuri, joacă semifinalele la Londra. Dar când vine vorba de arbitraj, totul se întâmplă în camere obscure, cu agende politice.
Cei care sunt selectați pentru semifinale și cine este ales pentru finală NU sunt primii trei arbitri din turneu ca valoare. Nu întotdeauna cei care au arbitrat cel mai bine, au primit cel mai mare rating. De data aceasta, cel mai bun arbitru al turneului, fără o singură greșeală clară, a fost deja trimis acasă. Decizia a fost luată de înalți oficiali UEFA și nu are nicio legătură cu performanțele lor din timpul Campionatului European.
Alți arbitri, uneori ei înșiși fără să știe, au contactele potrivite, un sprijin politic sau vin din țări importante, arbitrează în continuare. Ceea ce ar trebui să știe toată lumea este că este o lume putredă. Din această perspectivă, pot spune că sunt foarte fericit că am încetat să fluier acum trei ani”, a scris fostul arbitru internațional Jonas Eriksson pe contul său de Instagram.
Etichete: arbitru , jonas eriksson , arbitri euro 2020 , uefa coruptie , manifest uefa
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții