David Popovici / Foto: Profimedia

Inimă de campion! Decizia luată de David Popovici, la două luni după ce a cucerit două medalii la JO 2024

articol scris de Digi Sport
30.09.2024, 11:08
  • Liga 2: Steaua - Csikszereda, luni, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Univ. Craiova - Unirea Slobozia, luni, 21:00, DGS 1

David Popovici a decis să îşi doneze echipamentul de premiere de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, pentru a strânge 115.000 de euro, sumă necesară construcţiei unei case familiale ce va primi copiii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din Sectorul 5, Bucureşti.

David Popovici a decis să-și doneze echipamentul de premiere de la JO 2024

Galerie Foto

11 copii cu nevoi speciale ar urma să beneficieze de campania umanitară în care s-a implicat Popovici, informează Agerpres.

"David Popovici, dublu campion mondial şi campion olimpic la înot, donează Fundaţiei Hope and Homes for Children echipamentul purtat pe podium la Olimpiada de la Paris din acest an. Tricoul, bluza şi pantalonii de trening, alături de încălţămintea sport, sunt obiectele personale pe care David le oferă cu scopul de a aduna 115.000 de euro din suma totală necesară construcţiei unei case familiale pentru 11 copii cu nevoi speciale din ultimul centru de plasament din sectorul 5, Bucureşti.

Echipamentul va fi expus pe perioada campaniei, timp de 10 zile, în cadrul AFI Cotroceni, la parter, în atriumul de la intrarea principală. Oricine doreşte să se alăture lui David este invitat să facă o donaţie de minim 50 de lei pe pagina de campanie, în perioada 30 septembrie - 9 octombrie 2024. Câştigătorul echipamentului de premiere va fi desemnat prin tragere la sorţi, la finalul campaniei, şi va primi premiul chiar de la David Popovici", precizează sursa citată.

Sportivul român a explicat gestul de a se implica în campania umanitară prin faptul că există "bătălii mai importante şi mai tăcute".

"Emoţia de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtând cu mândrie tricolorul, va rămâne pentru totdeauna în inima mea. V-am simţit alături de mine şi vă mulţumesc! Iar azi, îmi doresc din suflet să vă am din nou aproape, pentru că, dincolo de victoriile care se măsoară în medalii, există alte bătălii - mai importante, dar mai tăcute -, care se văd rar, dar care au un impact uriaş.

Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astăzi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei să crească într-un mediu cald şi adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care să doneze minim 50 de lei pentru ca noi, împreună, să strângem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. În realitate, însă, eu cred că suntem mult mai mulţi. Iar pentru asta, vă mulţumesc!", a declarat David Popovici.

David Popovici (19 ani) a cucerit o medalie de aur la proba de 200 metri liber, respectiv una de bronz la 100 metri liber, la Jocurile Olimpice 2024

Ce a făcut David Popovici, la câteva minute după ce a primit două mașini cadou de la Ion Țiriac

Galerie Foto

Sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris au primit autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection.

Ion Ţiriac a păstrat un autoturism în colecţia sa, acelaşi model primit de sportivi, Hyundai Ioniq 5, şi i-a rugat pe aceştia să îl semneze.

Maşinile primite de sportivi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, iar pe uși sunt inscripţionate performanţele acestora.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

”Am venit doi oameni cu o singură mașină, plecăm cu 3 mașini. Va fi o provocare să le ducem acasă. E bine, nu mă vait. Mi-aș dori ca guvernanții să se țină de cuvânt, nu doar asta, ci să vină cu cât mai multe inițiative, să existe o strategie națională concretă, îndreptată către sport.

Repet, mesajul pe care l-am transmis este important. Apreciez foarte mult inițiativa domnului Țiriac, mi-aș dori să văd cât mai mulți oameni de afaceri români susținând sportul românesc, fiecare cum poate și cum dorește. Vreau să mă bucur de mașină”, a declarat Popovici.

David Popovici a fost văzut deja în timp ce testa unul dintre automobile. El a fost reperat în trafic de cei de la Car Spotting, la câteva ore după ceremonie.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, 3 de aur, 4 de argint şi două de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Etichete: donatie , david popovici , jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bombe de o tonă. Cum a acționat Israelul pentru a-l elimina pe Hassan Nasrallah, care era baricadat într-un buncăr din Beirut

Israelul a folosit, probabil, bombe de o tonă, de fabricație americană, în lovitura care l-a ucis pe liderul Hezbollah, Hasan Nasrallah, conform unei analize a imaginilor publicate de Forțele de apărare israeliene. Analiștii care au examinat, la cererea The Washington Post, înregistrările video ale atacului și ale consecințelor acestuia au declarat că pagubele au fost în concordanță cu utilizarea mai multor bombe de o tonă fiecare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Exclusiv Gigi Becali, cadou pentru Mihai Neșu la 13 ani de la accidentarea cumplită

Dan Șucu, prima reacție după scandalul din Giulești. Ce a spus după amenințarea ”dacă nu ștergi, te bat”

S-a fotografiat alături de mașina cu design nemaivăzut, interzisă în Europa, și a devenit virală pe internet

A venit nota de plată pentru Rareș Pop, impresarul care a bruscat și a amenințat un jurnalist cu bătaia, pe Giulești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Continuă problemele pentru Ianis Hagi! S-a aflat un alt motiv pentru care nu mai joacă la Rangers

Nota primită de George Pușcaș, după ”dubla” reușită în campionatul Turciei

Noua viață a lui Olivier Giroud, în SUA: "Nu există autocar, merg singur la stadion în ziua meciului!"

Gigi Becali s-a convins: două transferuri făcute în vară la FCSB, ratate

Citeşte şi

Ce planuri are David Popovici după retragere: ”Sunt două business-uri!”

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

PEROZE cu un an mai mare decât mama soției lui, sunt priviți ciudat când se sărută, dar lor nu le pasă. Vârsta îi desparte, iubirea îi leagă

FILM NOWKate Winslet, despre cea mai discutată scenă din Titanic, un secret până acum: "N-ar fi trebuit să spun asta. Cameron o să mă sune"

Dan Petrescu vrea să transfere din Superliga României! „Pentru fiecare fotbalist prețul are cinci zerouri” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cazul Boupendza: Rapid a fost reclamată la FIFA. Atacantul ar fi semnat un acord cu un alt club, cu doar câteva zile înainte de venirea în România citeşte ştirea pe ziare.com

Rapoarte ANM: România cu portocale de Teleorman, safari în Dobrogea, papagali în Deltă. Secetă și tornade în 50 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Selena Gomez s-a lăsat filmată de iubitul ei în timp ce dansa provocator la un concert. Val de comentarii pe rețelele sociale

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Selena Gomez s-a lăsat filmată de iubitul ei în timp ce dansa provocator la un concert. Val de comentarii pe rețelele sociale

Digi World

Cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee. 1,5 miliarde de obiecte cosmice, descoperite în 13 ani de observaţii astronomice

Digi Animal World

Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”