George Copos (stânga) și Elena Copos sunt foarte mândri de performanțele fiicei lor, Daria / Foto: Daria Copos @colecție personală

Fiica lui George Copos recunoaște: ”Pe cai îi pup mai des decât pe părinți”. Tinta unui copil cu visuri înalte

articol scris de Digi Sport
28.08.2024, 11:19
  • Champions League: Bologna - Șahtior, miercuri, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Manchester City - Inter, miercuri, 22:00, DGS 1

Daria Copos are 13 ani și face parte din lotul național de echitație al României. Este multiplă campioană la categoria ei de vârstă și medaliată cu aur alături de echipa „tricoloră” la diverse Grand Prix-uri și la Cupa Națiunilor. Iar visurile sale țintesc departe: prezența la Jocurile Olimpice.

Așa cum foarte mulți dintre copiii Românieipe lângă școală petrec mai mult timp la fel de fel de cursuri decât să se joace pur și simplu, la fel se întâmplă și în cazul Dariei, fiica lui George Copos și al soției sale, Elena.

Fostul finanțator al Rapidului mai are o fiică, Alexandra, din prima căsnicie, cu Cristiana Copos.

Daria Copos este considerat un copil-minune al echitației românești

Majoritatea timpului liber pentru Daria Copos înseamnă prezența în apropierea celor trei cai pe care familia îi deține.

„Visul meu este să reprezint România la Jocurile Olimpice. Știu că am voință, iar cu ajutorul oamenilor care sunt lângă mine și mă susțin, voi putea ajunge la acest vis. Este țelul meu în sport. Când reprezint România sunt foarte mândră, suntem o echipă la lot, mă simt incredibil. Când am început sportul acesta, dacă mi-ar fi spus cineva că la 13 ani voi reprezenta România, nici nu credeam. Este un sentiment unic.

Am trei cai, în fiecare zi fac antrenament cu fiecare. Am antrenamente de sărituri, de dresaj, iar performanta pentru mine înseamnă să fii dedicat, să mergi la multe concursuri, să ai grijă de cai și de nevoile lor. Mereu încerc să petrec cât mai mult timp cu ei, pe lângă sport vreau să am și o conexiune cu ei, pentru că sunt animale unice. Nu prea petrec timp cu prietenii de la școală, petrec mai mult timp cu caii mei, nu am timp de multe lucruri”, povestește, dezinvolt, Daria Copos.

 

Galerie Foto

 

Daria Copos are o conexiune extrordinară cu cei trei cai alături de care concurează: ”Pe cai îi pup mai des decât pe părinți”

Îți dai seama că este o fire îndrăzneață inclusiv din declarațiile pe care le-a oferit despre părținții săi, cei care o susțin fără niciun fel de reținere, chiar dacă nu este unul lipsit de pericole și cu atât mai puțin unul ieftin.

Între Daria și cei trei cai există o legătură de care puștoaica este foarte mândră și conștientă că altfel nu ar avea performanțele remarcabile la care a ajuns.

Părinții nu au nicio legătură cu echitația. Mă susțin, caii sunt ca niște nepoți pentru ei. Nu s-au urcat niciodată pe cai și nici nu cred că o vor face.

Campari (una dintre iepe, de 16 ani) este experimentată, m-a ajutat să învăț bazele săriturilor, a fost învățătoarea mea, nu m-a taxat niciodată. Este obișnuită cu mine, mă vede zilnic, suntem ca două surori. Când vin la ea știe că îi dau morcovi sau alte recompense.

Uneori o enervez cu toți pupicii, dar mă suportă. Vorbesc des cu ea, când sunt tristă mă duc la ea în boxă, îmi pun fân pe jos și stau cât mănâncă, mă încarcă cu energie pozitivă. O pup pe Campari mai des decât pe părinți, simt un confort când o pup, uit de tot ce se întâmplă în jurul meu”, explică Daria.

Daria Copos face echitație de patru ani, dintre care primii doi au fost mai mult de agrement

Daria Copos a început aventura în echitație când avea 9 ani. Timp de 2 ani a fost vorba despre agrement, apoi, din 2022, a luat în serios ideea de performanță.

A avut o creștere spectaculoasă și a ajuns să facă parte din echipa națională a României, alături de care a câștigat locul 1 la Grand Prix-ul de la Linz (2024), locul 1 la Cupa Națiunilor (Samorin, Slovacia, 2024), precum și titlul de campioană națională la copii 2 (2024), Cupa României la copii 2 (2023 și 2024) și Cupa Federației (2023).

Daria povestește că are de furcă mai mult cu iepele pe care le deține, decât cu armăsarii. Este surprinzător pentru că de obicei se întâmplă invers.

Iepele mă testează mai mult, armăsarul meu este foarte cuminte, cu el mă înțeleg foarte ușor. Iepele sunt mai îndrăznețe și mai fițoase. Eu zic că semănăm un pic. Pe iepele le cheamă Campari și Argentina, iar pe armăsar Castigo”, a mai povestit Daria celor de la sportsnet.com.

Etichete: elena copos , geroge copos , daria copos


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat din Cluj și-a bătut șeful după ce s-au certat la telefon, pe e-mail și apoi față în față. Ce a pățit angajatul și de la ce a pornit scandalul

Furia scăpată de sub control la serviciu i-a adus o amendă penală usturătoare unui bărbat din Cluj. Pentru că nu și-a stăpânit emoțiile și și-a lovit șeful, bărbatul trebuie să plătească acum 8.000 de lei. Scandalul, scrie știridecluj.ro, a pornit de la o ceartă prin telefon, continuată pe e-mail și apoi față în față, pe tema concediului de odihnă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Marseille l-a adus pe Adrien Rabiot

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Dan Nistor a făcut gluma serii, după ce ”U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești

Foto A câştigat Roland Garros, visa să ajungă ca Halep, dar acum e medic chirurg la Floreasca

Video Jurnaliștii spanioli l-au descris pe Andrei Rațiu în două cuvinte, după super golul marcat în Rayo - Osasuna

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Imaginile serii: Endrick a scris istorie și a făcut un gest care înseamnă ENORM pentru fanii Realului

Anunțul englezilor în privința lui Radu Drăgușin, înaintea meciului Coventry - Tottenham

Reacția lui Harry Kane, după ce ”a pulverizat-o” pe Dinamo Zagreb

”Și Barcelona a luat mai puține”. Reacție de zile mari după ce Bayern a umilit-o pe Dinamo Zagreb: ”Rușine istorică”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZJennifer Aniston, în formă maximă pe covorul roșu. Brațele musculoase și silueta subțire, puse în evidență de o rochie fără bretele

FILM NOW„Nu în viața asta!”. Kate Winslet a refuzat să-și acopere „colăceii”, după ce i s-a sugerat acest lucru pe platourile de la „Lee”

Lovitură cruntă pentru Rapid! Motivul pentru care Marius Șumudică nu-i poate utiliza pe Aaron Boupendza și Clinton N’Jie citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Mouratoglou i-a distrus viața Simonei Halep". S-au dat cărțile pe față în privința celor doi citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Inna, într-o ținută care i-a expus silueta în toată splendoarea. Fanii au reacționat imediat: „Ești o zeiță”

Digi World

De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace

Digi Animal World

Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile patrupedului