David Popovici / Foto: Profimedia

Exclusiv Ionuț Popa, președintele de la CS Dinamo, a reacționat după succesul lui David Popovici: ”Noi am plecat cu ultima șansă!”

articol scris de Digi Sport
21.06.2022, 18:09
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

David Popovici a scris istorie în sportul românesc la doar 17 ani. Înotătorul a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de seniori de la Budapesta.

Înotătorul s-a calificat în finala probei de 200 de metri cu cel mai bun timp, 1:44.40, iar în finală și-a doborât propriul record și a încheiat proba în 1:43.21.

Ionuț Popa, președintele de la CS Dinamo, a reacționat după succesul lui David Popovici: ”Noi am plecat cu ultima șansă!”

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, clubul unde David Popovici este legitimat, a vorbit despre performanța remarcabilă a înotătorului român, dar și despre modul în care tânărul a ajuns la CS Dinamo de la rivala CSA Steaua.

Președintele CS Dinamo a mărturisit că tatăl lui David Popovici a ales să îl legitimeze pe sportiv la clubul alb-roșu pentru că a rămas plăcut surprins de comunicarea deschisă dintre oficiali și sportiv.

Suntem fericiți. În spatele reușitei se află o echipă care merită aprecieri. Rezultatul este al României, noi nu am făcut nimic altceva decât să asigurăm condiții optime pentru pregătire, pentru competiție și să asigurăm necesarul. Se antrenează și la Lia Manoliu.

Este un băiat modest, discret, dar în spatele acestui mister se află foarte mult bun simț și un băiat profesionist. Are foarte multe reguli referitoare la principiul de viață și la pregătire.

Cred ca această planificare riguroasă a procesului de antrenament este foarte importantă. Avem un contract cu toate recompensele. Cluburile pot asigura 50% din premiere.

Pur și simplu am comunicat. Am plecat cu ultima șansă pentru că el era în curte la colegii de la Steaua. Am comunicat, iar tatăl lui mi-a spus că a simțit că am avut cel mai mic nivel protocolar în comunicare. Am comunicat deschis. I-am spus că nu ne interesează partea financiară. Am făcut un tur al clubului, am discutat.

Spre deosebire de contracandidați, am fost mai deschiși. Problema a fost dacă noi ne puteam ridica la ce își dorește David. Mihai Popovici ne-a sunat și ne-a spus că a luat decizia de a semna cu Dinamo. Am discutat clauzele pe un draft și asta a fost tot”, a declarat Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

Semifinalele probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta sunt programate în această seară, de la 19:26 și 19:31.

Ce salariu încasează lunar David Popovici de la CS Dinamo

La doar 17 ani, Popovici a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României! Sportivul s-a aflat până în vara trecută în tabăra celor de la CSA Steaua după care a făcut pasul în curtea rivalilor de la Dinamo.

Campionul a spus că nu se gândește să plece în străinătate pentru că a găsit la gruparea din Ștefan cel Mare condiții foarte bune, dar și oameni care știu să-l pună în valoare. Nici latura financiară nu este una de neglijat. Se pare că David Popovici primește un salariu foarte bun la CS Dinamo.

Așadar, Popovici ar fi remunerat lunar cu suma de 7.000 de euro, susțin cei de la Eurosport.

Etichete: ionut popa , cs dinamo , david popovici


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Video Au apărut imaginile! Ion Țiriac: ”Este prima dată când mi-am pierdut cumpătul! Ca un disperat”

Foto ”Nu întrebați cât costă, o să cădeți din picioare”. Țiriac i-a dat vestea lui Popovici și e gata să plătească o sumă imensă

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia