Ceremonia de deschidere de la Jocurile Olimpice 2024 / Foto: captură Twitter

Foto Imaginile care au produs controverse uriașe la JO: ”O bătaie de joc”. Macron: ”Se va vorbi despre asta și peste 100 de ani”

articol scris de Digi Sport
27.07.2024, 12:11
  • SuperLiga: Buzău - Hermannstadt, vineri, 18:30, DGS 1

  • SuperLiga: ”U” Cluj - Oțelul Galați, vineri, 21:00, DGS 1

Prima ceremonie de deschidere din istoria Jocurilor Olimpice desfăşurată în afara unui stadion a generat numeroase comentarii în lumea întreagă. Mai mult, câteva dintre scene au provocat un scandal de amploare.

Festivitatea de deschidere a JO de la Paris, care a costat peste 140 de milioane de euro, a promovat diversitatea, însă două episoade au fost criticate dur de oameni din lumea sportului, dar nu numai.

Javier Tebas i-a criticat fără menajamente pe organizatorii festivității de deschidere de la JO: ”Inacceptabil, lipsit de respect, infam

Totuși, Emmanuel Macron, președintele Franței, s-a arătat încântat de spectacol și a transmis că ”se va vorbi despre asta și peste 100 de ani”. De asemenea, multe voci au elogiat organizarea evenimentului din capitala Franței.

Primul moment care a atras controverse a fost cel în care trupa Gojira și cântăreața de operă Marina Viotti au interpretat o piesă cu referință la decapitarea reginei Maria Antoaneta și a regelui Ludovic al XVI-lea.  ”Această imagine este scandaloasă”, a spus Christine Boutin, o fostă politiciană din Hexagon.

Galerie Foto

Apoi, o aparentă reinterpretare a Cinei cea de Taină, în care au apărut persoane din comunitatea LGBTQ+, a fost catalogată ca o ”blasfemie la adresa creștinătății” de unele nume importante din Franța, precum Philippe de Villiers și Marion Marechal, dar și de Javier Tebas, președintele La Liga.

Inacceptabil, lipsit de respect, infam, o bătaie de joc. Folosirea imaginii Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris este o insultă pentru noi, creștinii. Unde este respectul pentru religie?”, a transmis șeful fotbalului din Spania, potrivit Marca.

Organizatorii JO de la Paris susțin, însă, că totul a fost interpretat greșit și că ar fi fost vorba despre o scenă în care personajul principal era Dionysos: ”Interpretarea zeului grec Dionysos ne face conștienți de absurditatea violenței între oameni”.

În ciuda acestor reacții, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, urmărită de aproximativ un miliard de oameni, a fost apreciată de presa din străinătate. Pentru The Sun, show-ul din capitala Franţei a fost "Seine-sational". "Istoria este pe cale să se scrie cu această ceremonie magnifică, ce are loc pe Sena mai degrabă decât pe un stadion".

De cealaltă parte a Atlanticului, CNN a vorbit despre un "spectacol ameţitor" şi o "ceremonie orbitoare". "Nici ploaia torenţială nu a stricat spectacolul epic", au subliniat americanii, în timp ce spaniolii de la Marca au apreciat pur şi simplu că organizatorii francezi au oferit "cea mai frumoasă ceremonie din istorie.

Etichete: ceremonie paris , ceremonie deschidere jo , scandal jo 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„M-am săturat. Mă duc peste ei și-i termin”. Soldații ucraineni cuceresc pozițiile rușilor în pădure și iau prizonieri

O înregistrare video de aproape zece minute, filmată „la persoana I”, cu camerele montate pe uniforma soldaților, surprinde o acțiune a soldaților ucraineni din Brigada a 3-a de asalt, care au primit misiunea de a ataca și cuceri pozițiile rușilor într-o pădure situată în zona frontierei dintre regiunile Harkov și Lugansk. Scenele deosebit de dure arată ce înseamnă lupta într-o pădure deasă și cum se coordonează trupele ucrainene, nelăsând zone descoperite sau răniți în urmă. Misiunea a fost încheiată cu succes, ucrainenii reușind să ia chiar și prizonieri ruși.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Real Madrid a luat decizia așteptată de toată lumea, după ce Kylian Mbappe a fost acuzat de viol

Foto ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Exclusiv OUT! Verdict fără dubii în direct, după calificarea României U21: ”Pierde Campionatul European, e clar”

Exclusiv Decizia luată de Daniel Pancu, după ce Rareș Ilie a înjurat-o pe Steaua în Giulești, la România U21 - Elveția U21

Foto Bayern și-a prezentat noul logo și a ajuns ținta ironiilor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nicolae Stanciu, la FCSB? Giovanni Becali a dat răspunsul

A venit confirmarea oficială! Ofertă de 250 de milioane de euro

Oficialii Barcelonei, decizie în cazul contractului lui Lewandowski

Și-a anunțat retragerea din tenis pentru a-și întemeia o familie, dar s-a răzgândit: "Voi reveni în 2025!"

Citeşte şi

Surpriză de proporții! Decizia luată de FIG în cazul Sabrinei Voinea, după scandalul izbucnit la Jocurile Olimpice

Fundația Țiriac s-a răzgândit, după ce a promis o mașină fiecărui român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice

PEROZCine e femeia celebră care l-a făcut tată pe Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, mort la 31 de ani. Își adora fiul

FILM NOWMillie Bobby Brown, strălucitoare într-o salopetă super scurtă și pantofi cu tocuri înalte, la Comic Con în NYC

”Sunt convins! Se poate bate la primele locuri”. Cum prefațează Helmut Duckadam derby-ul Dinamo – FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

"Ce-a ajuns Hagi, o catastrofă absolută! Ca om, e o dezamăgire totală" Simbolul fotbalului românesc, desființat citeşte ştirea pe ziare.com

Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, la un pas să aibă un accident vestimentar în timp ce o imită pe Marilyn Monroe. Clipul, vizionat de milioane de ori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, la un pas să aibă un accident vestimentar în timp ce o imită pe Marilyn Monroe. Clipul, vizionat de milioane de ori

Digi World

Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce la extreme

Digi Animal World

Momentul când o șopârla scapă din gura unui șarpe. Imaginile cu cele două reptile sunt virale