Elisabeta Lipă știe cum s-a obținut medalia de aur în proba de 8+1 feminin, de la Jocurile Olimpice
articol scris de Digi Sport03.08.2024, 17:13
SuperLiga: Sepsi - Buzău, vineri, 17:30, DGS 1
SuperLiga: Farul - Oțelul, vineri, 20:30, DGS 1
România a cucerit o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, în proba de canotaj 8+1 feminin.
Canotoarele Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu au încheiat primele Finala A și au obținut astfel cea de-a 7-a medalie a României la Paris.
Elisabetă Lipă crede că barca de 8+1 feminin a câștigat aurul la JO datorită unității de grup
”Sunt foarte fericită, nu fericită. Fericită este puțin spus. A fost o ediție de Jocuri… Ne-am imaginat-o, dar nu așa de bine pentru că știam ce înseamnă Jocurile Olimpice.
Te bați aici cu cei mai buni dintre cei mai buni și tu vrei să fii pe podiumul olimpic și să fii cel mai bun.
Mă bucur pentru toți. Și cei care au pierdut, în sensul că au fost lângă podium… e foarte dureros să iei locul 4 sau 5. Să pierzi la sub o secundă, jumătate de secundă, 24 de sutimi. Dar ăsta e sportul, ăsta e farmecul sportului.
Îi felicit pe toți, și pe cei care au pierdut, și pe cei care au câștigat. A fost o ediție de Jocuri extraordinară, iar România a terminat pe locul 3 pe națiuni (n.r. la canotaj), după Olanda care a luat locul 1 și Marea Britanie, pe locul 2.
Ne-am clasat înaintea țărilor puternice ca Australia, Canada, Noua Zeelandă, Italia, Spania, SUA etc. Dacă nici Statele Unite nu au o bază de selecție, atunci nu mai are nimeni.
Am admirat la aceste Jocuri și nu numai, unitatea echipei. Așa s-a și câștigat. Au plâns când au pierdut ceilalți din delegație, s-au bucurat când au câștigat ceilalți. Eu nu pot decât să le mulțumesc”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit TVR Sport.
Elisabeta Lipă, după succesul de la 8+1 feminin: ”Reușim să răsturnăm munți”
”M-au făcut să retrăiesc ediția Jocurilor Olimpice din 1992, când am trăit tot sub coordonarea unui antrenor și la fete, și la băieți.
Este vorba de domnul Mociani Victor, pe care vreau să-l salut, să-i mulțumesc, să-i spun că-l iubesc mult pentru că a lăsat canotajului un lucru extraordinar. Un fel de… nu știu dacă pot să spun obligație. Obligația de a nu ne lăsa când ne este greu.
Când am preluat președinția Federației, următoarea ediție a fost sub orice critică pentru noi. România n-a urcat pe niciun podium. A fost o suferință, cel puțin pentru mine, care veneam cu un palmares bogat de la Jocuri.
Nu mă încuraja nimeni și toată lumea îmi spunea că trebuie să mă obișnuiesc cu gândul ăsta, că noi nu vom mai fi unde am fost și iată că sportul m-a învățat să nu mă las, să câștig. Când cad să știu să mă ridic. Să nu mă las înfrântă, doborâtă de absolut nimic, nici măcar de cei care cârcotesc mult în jurul acestui sport frumos pe care eu îl iubesc mult.
Iată că, demonstrăm că, așa puțini cum suntem, reușim să răsturnăm munți. Și astăzi sunt foarte fericită pentru toți.
Un campion olimpic se crește greu, foarte greu, dar și când îl crești și îl ai, te ocupi de el ca de un ou proaspăt. Ei au nevoie de noi, noi de ei, împreună facem România să fie mândră de noi”, a mai declarat Elisabeta Lipă.
Etichete: medalia de aur , elisabeta lipa , canotaj jocurile olimpice , aur 8+1 feminim
Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News
Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții