David Popovici la Jocurile Olimpice 2024 / Foto: Profimedia

News Alert David Popovici, calificare en fanfare! Favorit la AUR cu cel mai bun timp în finală la 200 m. Când va fi ultimul act

articol scris de Digi Sport
28.07.2024, 22:02
  • Champions League: Juventus - PSV, marți, 19:45, DGS 1

  • Champions League: Milan - Liverpool, marți, 22:00, DGS 1

David Popovici (19 ani) a făcut spectacol în seria a doua a semifinalelor probei de 200 m liber, de la JO 2024.

  • Finala de la 200 m liber, Jocurile Olimpice 2024, va avea loc luni 29 iulie, la ora 21:40, iar cursa va fi Live Text pe digisport.ro.

David Popovici va pleca în finală de pe culoarul 4. Michael Phelps deține recordul olimpic

Galerie Foto

Popovici s-a calificat lejer, cu cel mai bun timp, în marea finală.

1:44:53 a fost timpul scos de David Popovici și va începe finala de pe culoarul patru, astfel că va pleca favorit în marea finală care se va derula luni seară. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de britanicul Duncan Scott, 1 min 44 sec 94/100.

Popovici a fost al patrulea în finala la 200 m liber în urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo.

Iată cum arată tabloul cu participanții din finala probei de la 200 m liber

Sportivul român, considerat mare favorit al probei, cu cel mai bun timp din 2024, s-a antrenat înaintea semifinalei probei de 200 de metri sub ochii legendarului Michael Phelps (39 de ani), prezent în sală. 

Recordul olimpic al probei de 200 de metri liber datează din 2008, când la Beijing americanul Michael Phelps a obținut timpul de 1:42,97. În schimb, germanul Paul Biedermann  (37 de ani) deține recordul mondial, obținut în 2009, cu un timp de 1:42,00.

Ce a scris presa din Ungaria despre David Popovici, după ce și-a câștigat seria la JO de la Paris

Campionul a încheiat, duminică la prânz, pe locul 1 în calificările probei de 200 metri liber de la Jocurile Olimpice 2024.

Românul și-a câștigat cursa și, mai mult, a încheiat pe primul loc în clasamentul general al celor patru serii, în care au mai participat alți 27 de înotători.

Presa internațională a fost impresionată de debutul înotătorului român de la Jocurile Olimpice. Dacă mai întâi a fost numit ”minunea română” de către presa franceză, a venit și rândul jurnaliștilor din Ungaria să îl elogieze pe David Popovici.

La 200 liber masculin, 28 de înotători au luat startul în patru curse, printre care David Popovici, tânărul clasic al României.

Înotătorul român a avansat cu cel mai bun timp și a învins în cea mai puternică, a patra cursă, cu timpul 1:45.65, în fața câștigătorului celei de-a treia curse, lituanianul Rapsys Danas (1:45.91).

Doar cei doi sportivi au terminat sub timpul 1:46:00”, au titrat jurnaliștii de la Nemzeti Sport.

David Popovici, interviu de doar 13 secunde după ce și-a câștigat cursa de la Jocurile Olimpice

La scurt timp după cursă, Popovici nu a discutat decât câteva secunde cu presa din România, semn că vrea să rămână concentrat doar la ce are de făcut de acum încolo.

A fost foarte ok, exact cum am plănuit să fie în calificări. Putem să vorbim mai mult despre asta diseară, după 'semi', ok? Mersi!”, a declarat David Popovici, pentru TVR Sport.

Etichete: david popovici , david popovici 200 m liber , david popovici jo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Fotografia folosită de familia regală britanică pentru a-i ura duminică la mulţi ani prinţului Harry a fost decupată dintr-o imagine în care ducele de Sussex apărea alături de soția sa, Meghan Markle. Detaliul nu a trecut neobservat în presa britanică, relatează News.ro.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. PAOK l-a adus pe Dejan Lovren

Până când moartea i-a despărțit, după 51 de ani de căsătorie! Soția lui Gigi Mulțescu: ”Nu mai înţelegeam ce îmi spunea”

”Îngrozitor!” Scoțienii, verdict dur după Dundee United - Rangers. Fanii, mesaj pentru Ianis Hagi

După ce a rămas ”mască” la rugămintea lui Popovici, Țiriac i-a transmis un mesaj ferm campionului olimpic! ”Așa am ajuns?”

Ion Țiriac, întrebat direct dacă este un om zgârcit. Miliardarul a răspuns instant, în 3 cuvinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Momente rare: Marius Șumudică a ajuns în fața suporterilor și a repetat încontinuu un cuvânt, după eșecul cu ”U” Cluj

Video GOOOL Andrei Rațiu! Internaționalul român, cel mai bun de pe teren. Nota primită pentru prestația excelentă

Chipciu și tofu pane! ”Veteranul” liderului SuperLigii a făcut show la flash-interviu: ”Eu am salariul mai mic”

Foto Cum a fost surprins Dan Șucu, după ce Rapid a suferit prima înfrângere sub comanda lui Șumudică

Citeşte şi

Foto Apariție rară! Cum s-a îmbrăcat iubita lui David Popovici la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni

Video Au apărut imaginile! Ion Țiriac: ”Este prima dată când mi-am pierdut cumpătul! Ca un disperat”

PEROZMix perfect de grație feminină și inocență. Deva Cassel, fiica Monicăi Bellucci și noua stea a modei, pictorial îndrăzneț în Vogue

FILM NOWNu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce mama actriței a murit

Pancu și Ovidiu Burcă, surprinși mâncând la restaurantul unde ANPC a găsit gândaci! Imagini inedite cu cei doi antrenori citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atacantul naționalei, umilit de antrenorul său în Turcia: ”Un eșec” citeşte ştirea pe ziare.com

Cum afli cu 25 de secunde înainte să se producă un cutremur în România. Aplicația de care ai nevoie ca să te adăpostești citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Andreea Bănică, poze printre valuri, pe litoral, în costum de baie. A impresionat cu felul în care arată la 46 de ani: Nu îmbătrânești

Digi World

Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc întotdeauna cremă”

Digi Animal World

Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit