Victor Becali, în platoul Digi Sport / Foto: Captură Digi Sport

Victor Becali a explicat de ce Răzvan Burleanu nu poate ajunge președintele UEFA: ”Eu nu cred”

articol scris de Digi Sport
14.12.2023, 18:44
  • Liga Națiunilor: Danemarca - Serbia, duminică, 19:00, DGS 1

  • Liga Națiunilor: Elveția - Spania, duminică, 21:45, DGS 1

Victor Becali (62 de ani) a vorbit despre presupusa candidatură a lui Răzvan Burleanu (39 de ani) la președinția UEFA.

Aleksander Ceferin, care își încheie mandatul la UEFA în 2027, dorește modificarea statutului forului european, astfel încât să rămână la conducere încă patru ani.

Victor Becali nu crede că Răzvan Burleanu poate ajunge președintele UEFA: ”Nu contăm prea mult”

Din acest motiv, mulți membri UEFA sunt nemulțumiți, iar britanicii au lansat o ipoteză surpriză. Conform The Independent, ”adversarii” lui Ceferin îl propun la șefia forului european pe nimeni altul decât pe Răzvan Burleanu.

Întrebat de acest lucru, Victor Becali nu îi dă șanse lui Răzvan Burleanu și a explicat de ce crede acest lucru. 

“Cum ne prinde sfârșitul de an? Bine, ne-am calificat, să spunem că am intrat în primăvara europeana cu echipele de club, n-avem cum. Dar calificarea asta parcă ne-a îndulcit puțin. Acum trebuie să ne bucurăm mai mult.

Nu cred că Burleanu poate ajunge președinte la UEFA. Eu nu cred, m-aș bucura să ajungă un român, chiar Burleanu, nu mă interesează, n-am o problemă personală cu el, dar nu cred. Nu știu cine a scris azi că Ceferin a venit în spate cu nu știu ce sponsori puternici.

Noi nu contăm prea mult în povestea asta. Să ajungi în board sau în ce ești pe acolo, e altă problemă, că trebuie să fim și noi pe acolo, dar eu nu cred în povestea asta. E o poveste apărută prin presă și prin Anglia când vrei să arunci ceva, arunci momeala și cineva o prinde. Chiar nu cred, dar sincer vă spun că m-aș bucura”, a declarat Victor Becali, potrivit Sport Total FM. 

Răzvan Burleanu: ”Nu am un plan în momentul de față

În cadrul unei conferințe de presă, Răzvan Burleanu a dezvăluit că nu are în acest moment în plan să conducă forul european. 

”Sunt un tip sincer cu dumneavoastră! Nu am un plan în momentul de față. Știu însă că mă bucur de prietenia și aprecierea multor președinți sau secretari generali de federații din Europa. Iar acest lucru e cel mai important pentru mine! Poate de aceea m-au și susținut până acum în diferite poziții, inclusiv cea de membru al Consiliului FIFA, deși sunt cel mai tânăr membru al acestui board.

Știți bine că la fel se întâmplă și cu membrii afiliați ai FRF care m-au descoperit încă din primii ani și care m-au susținut pe mine și echipa mea în cele mai grele momente.
Și cred că ceea ce ne-a apropiat cel mai mult, atât la nivel internațional cât și național este că ne regăsim în viziunea pe care o avem despre dezvoltarea fotbalului și că împărtășim aceleași principii și valori când vine vorba despre fotbal ca sport și despre guvernanța fotbalului.

Abordarea care ne-a adus împreună este că noi toți suntem vizitatori pe această planetă, iar rolul nostru trebuie să fie să lăsăm un fotbal mai bun decât cel pe care l-am găsit, un fotbal care reprezintă ultima proprietate publică a noastră, a tuturor.

Menționez, totodată că am o relație foarte bună cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pe care l-am susținut încă din 2016, chiar dacă în ultima perioadă de timp avem opinii diferite pe anumite subiecte. Dar sunt sigur că o organizație puternică și cu responsabilități multiple, precum UEFA, are nevoie de o diversitate de opinii. Colegii mei știu foarte bine că încurajez dezbaterea și schimbul de idei în orice întâlnire sau grup de lucru pe care îl conduc, fie în țară, fie în străinătate”, a declarat Răzvan Burleanu. 

Etichete: victor becali , uefa , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2025. Anul viitor, cele două sărbători vor fi în aceeași zi

În anul care urmează, Paștele Ortodox și Paștele Catolic pică în aceeași zi. Creștinii vor celebra sărbătoarea Învierii Domnului pe data de 20 aprilie 2025.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Ion Țiriac: ”Vă spun o noutate. Candidez la președinție! Absolut serios”. Ce a urmat

Foto "ROMÂNIA a trecut pe aici!" Cum au lăsat "Tricolorii" vestiarul de la Prishtina, după 3-0 cu Kosovo

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Video Kosovo - România 0-3. Mircea Lucescu, debut cu o victorie superbă la al doilea mandat pe banca naționalei

Răzvan Marin a dezvăluit ce i-a spus portarul kosovar, înainte să îl "execute" din penalty

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Vestea pe care Mircea Lucescu nu voia să o audă înainte de România - Lituania

Dennis Man a fost propus la Juventus, iar Gică Popescu a reacționat

Federația a luat decizia, după ce selecționerului Angliei i s-a cerut demisia pentru gestul care a scandalizat întreaga țară

Gigi Becali i-a spus direct unui fotbalist: ”Joci ce zice Ferguson, nu ce vrei tu!”. Replica primită

Citeşte şi

Clubul care a primit o amendă de 2.000.000€ din partea UEFA

Kevin de Bruyne, atac fără menajamente la adresa UEFA și FIFA: ”Nu le pasă. Banii vorbesc”

PEROZCu mâinile prin păr, ruj roșu pe buze și o rochie crăpată până la coapsă, Mădălina Ghenea a făcut din nou furori la Veneția

FILM NOWGeorge Clooney l-a ironizat pe Brad Pitt, din cauza vârstei: „E norocos că încă mai lucrează!”

Cum putea rămâne Albion Rrahmani la Rapid! „Tu, Șucu, trebuia să-l chemi și să-l întrebi asta” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ianis Hagi nu a mai rezistat: "Nu mai folosiți declarațiile lui Giovanni Becali ca și cum ar fi ale mele!" citeşte ştirea pe ziare.com

Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor, transportat de urgență la Spitalul Militar din Capitală. Care este starea lui actuală citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lora, într-un costum de baie extrem de decoltat. Artista nu a scăpat de critici nici în vacanță: „Ai pus ceva pe tine”

Digi World

Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins "complet nepregătiți": "Ești expus toată noaptea"

Digi Animal World

Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia